Šta je novo?

Žičara (Gondola) Kalemegdan – Ušće

Samo da ne bude zabune, onaj Tamić i mini gradilište od pre desetak dana nisu označavali početak gradnje gondole. Na tom mestu više nema ničega, šetalište je čisto.
 
To je bilo istrazivanje tla sondiranje uzoraka
 
Turisti ce sada konacno moci pasarelom na Kalemegdan i odatle gondolom do Usca. Iskreno ja da se pitam produzio bih gondolu do Ratnog ostrva i odatle do Gardosa. Bukvalno tri turisticke destinacije i tri stanice gondole.

Ovo ce biti pravi mamac za turiste. Vidi se da imamo progres u pravom smeru. Voleo bih da gondola pocne da se radi sto pre. Nadam se da budem jedan od prvih koji ce se provozati!
 
Grad se uredjuje za njegove stanovnike prvenstveno pa tek onda za turiste
 
Stanovnicima Beograda ta gondola treba kao poslednja rupa na svirali. Transport preko reke koji ce u najmanju ruku da kosta 2-3 evra ako ne i vise, u kome nece vaziti busplus, sa lokacije do koje moze da se dodje i ode jedino peske, ne moze se smatrati ni sekundarnim transportom a niti rasterecenjem saobracaja na mostovima. Gondola je ipak prvenstveno namenjena turistickoj ponudi koja kao osnovu isplativosti i opravdanosti vidi u znatizelji prosecnog turiste da zicanim putem predje preko jednog urbanog krajolika, njegovom adrenalinskom uzbudjenju i nista vise. Cak ni turisti ne mozete objasniti zasto ga prevozite sa istorijskog lokaliteta do za njega prosecnog shoping mola. U transportom smislu ce zicara imati nula uticaja na ovaj grad, jer ona prespaja šta?! Ne zaboravimo da je gondolu potrebno odrzavati mnogo revnosnije nego pesacki most tako da ce i troskovi odrzavanja biti veci ako ne bude radila u punom kapacitetu, a sve mi se cini da nece.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=600975#p600975:2zvu89ej je napisao(la):
vradovic » Суб Феб 09, 2019 8:15 am[/url]":2zvu89ej]Turisti ce sada konacno moci pasarelom na Kalemegdan i odatle gondolom do Usca. Iskreno ja da se pitam produzio bih gondolu do Ratnog ostrva i odatle do Gardosa. Bukvalno tri turisticke destinacije i tri stanice gondole.

Ovo ce biti pravi mamac za turiste. Vidi se da imamo progres u pravom smeru. Voleo bih da gondola pocne da se radi sto pre. Nadam se da budem jedan od prvih koji ce se provozati!
Друже ти као да дана ниси провео у Београду. Који туристи иду са Калемегдана до Ушћа? Можда нека екскурзија неке основне или средње школе. Гондола на ВРО до Земуна? Па Кошава некад тако дува да обара делове висећих семафора што сам пар пута лично видео, шта би тек било са гондолом на затегнутом каблу са стубовима на по километар, на ветеометини?
Какав мамац за туристе? Гондола је сензација као што је трамвај сензација за некога ко трамвај у животу видео није. Боље да среде тврђаву да се не срамотимо више са оним оградама од жице арматуре, скелама, таблама опасност од обрушавања, забрањено пењање и сл. Па туристи би више пара дали да могу да се попну на Зиндан капију.
 
Turisti je veći gušt da proba kajmak , ćevape , čvarke i sl , jer to nema kod njih , nego da se vozi gondolom koju je video i koristio 100x u životu. Isto tako , gušt mu je da vidi stvari koje nema kod sebe (kulturno - istorijska mesta , kao što je Kalemegdan , Muzeji , određena mesta i ulice , radnje sa suvenirima i rukotvorinama...). Što se tiče vetra , tu se u potpunosti slažem sa Došljakom. Kod nas vetar ume da obara gabaritna stabla ko ništa , a zamisli tek šta bi uradio sa "nejakom" gondolom , i to još na prostoru gde imaš ružu vetrova , koja je sigurno izraženija nego u delovima grada gde postoji (zbog ogromnog prostora koji ne zaklanjaju zgrade).
 
Čudi me da gondola ne vozi do trznog cenra u BnV.

gondolas-rides-las-vegas.jpg
 
Čisto sumLJam, ali ako im bude odgovaralo da se na taj način dodvore ma koliko besmisleno bilo kao i ceo projekat uostalom, možda i to ponude...
 
Сад пишу да ће станица бити близу Бетон хале и пристаништа, мени ту ништа није јасно. Иначе, плашим се да ако изграде станицу за гондолу где је првобитно планирано да гарда више неће имати где на Калемегдану да испаљује почасни плотун као јуче поводом дана државности.
 
J e b e š gardu. Gondola je od strateškog značaja za državu. Garda može i na drugom mestu da se igra. :)
 
Kuca gori baba se ceslja.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Upravo tako... ovo na kalemegdanskoj strani toliko štrči da boli! :(
 
Taчно хоће да направе од Калемегдана замак Вулфенштајн.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6mHKdgYd7dM[/youtube]
 
A ove kutije ispred vrata kabine su predpostavljam za skije?
 
Pa, ja se ne bih bunio da su se retardi setili da gondolu naprave tamo gde bi imala i saobraćajnog smisla, npr. od Terazija do Hajata. Taman bi fino rasteretila autobus. Uz to bi ponekom turisti bilo i zanimljivo da se provoza. Ali, ne, oni hoće čisto "turističku atrakciju"... koja će zvrjati prazna non-stop.

Novi oblik vladavine u Srba: turistokratija.
 
Samo nam fali gondola na Terazijama...Nasta bi tek to licilo...
 
Na Terazijskoj terasi, izvan svake sumnje, znatno bolje nego na bedemima Beogradske tvrđave.
 
Ako već mora gondola najbolje da je provuku kroz Parisku, a stanica da bude na uglu sa Knez Mihailovom. Tu bi bila korisnija jer je veća frekvencija ljudi, a i ne bi narusila tvrđavu.
 
Vrh