Čim sam čuo za ideju žičare, smatrao sam je za budalaštinu.
Sa druge, čim sam čuo za ideju sređivanja parka kod ušća, sa svim stazama i terenima, to sam smatrao za pravi potez.
Uopšte nisam razmišljao koliko će u kom projektu da bude posečeno drveća, jednostavno sam odmah, na prvu loptu formirao mišljenje.
Mnogi zameraju "betonizaciju" parka, ali ponavljam da nijedno drvo nije posečeno (možda neki bor kod Bulevara trešnjinog cveta) i da su staze i tereni tako pravljeni da se drveće ne dira, što se i vidi na par primera gde staze idu oko drveća. Verovatno je razlog tome što je plan od Jana Gela, tj, od stranca koji vrlo dobro razume šta je zelenilo i čemu ono služi.
Uopšte nisam razmišljao koliko će drveća biti posečeno zbog gondole jer ja gondolu zamišljam kako ide visoko iznad zemlje. Međutim, ova gondola će ići neprijatno nisko iznad parka zbog male visinske razlike između stanica i zato se seče svo to drveće.
Gondola je 100% domaći projekat i zato uopšte nije ni postavljeno pitanje oko seče drveća - seci i ne pitaj. O narušavanju Kalemegdanskog parka - tek tu ne treba trošiti reči. Da nije bilo buke, verovatno bismo već imali kafić blizu buduće stanice gondole (ona kućica što je srušena), a siguran sam da će na kraju tu i kafić biti (pod maskom nekog Info centra).