RioBL
Advanced
- Učlanjen(a)
- 22.03.2015.
- Pohvaljen
- 1.719
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502982#p502982:2fwhcm0e je napisao(la):laki72 » Sun Dec 24, 2017 9:24 am[/url]":2fwhcm0e]Ja nisam strucnjak, niti sam ikada bio korisnik gondole (ne racunajuci one u Veneciji ) al meni su ovi planovi totalno retardirani.
@RioBL pominjes boliviju... jel ti to nas malo zaje.... ?
Ma ne zaje... Laki , zaje...su nas drugi i stvorili banana drzave na Balaknu (mozemo ih zvati "balkana drzave"). Te balkana drzave su na zalost mnogo slicnije Boliviji nego onim drzavama koje bi mi voljeli. Svajcarska, Njemacka, Japan,...
La Paz je glavni grad Bolivije naglo izgradjen u planisko-brdovitom terenu sa improvizovanom infrastrukturom i neplanskom gradnjom. Narastao je u kratkom roku na nekoliko miliona i naravno zapao u saobracajni kolaps. Posto je Bolivija siromasna zemlja i nema para za skupi metro, okrenuli su se alternativi i nasli je u unapredjenom sistemu zicara. I svaka im cast. Koliko vidim, ocjene onih koji prate tu tematiku su jako dobre. Sistem dobro funkcionise kod njih.
Odmah da se ogradim. Nisam zagovornik bolivizacije Beograda ali stvar treba ozbiljno ispitati i ozbiljno joj pristupiti.