Šta je novo?

Železnice - teretni saobraćaj

461-158 na 40875 za Pirej, napušta Resnik.

DSC_6346.JPG

DSC_6347.JPG

⬆️⬆️⬆️
Neposredno pre ove fotke 441-518 je na ovom istom vozu ostala defekt prilikom izlaska iz Resnika.
461-158 iz Makiša upućena da voz vrati u stanicu gde je izvršena zamena lokomotiva.
Voz broj 691 za Niš tom prilikom "ubijen" +30min.

⬆️⬆️⬆️
Neposredno pre ove fotke 441-518 je na ovom istom vozu ostala defekt prilikom izlaska iz Resnika.
461-158 iz Makiša upućena da voz vrati u stanicu gde je izvršena zamena lokomotiva.
Voz broj 691 za Niš tom prilikom "ubijen" +30min.
Pozdrav,

'predivno'....

Petar

'павају. Деца се играла, и наиграла. Игра се зове: да и ми будемо ко сав нормалан свет илити све из немачке је најбоље. Ништа се не квари, само сипаш и тераш.

Nastavljamo u jakom ritmu

Za početak nešto na gumenim točkovima.
DSC_6401.JPG

A onda nešto i na čeličnim.
Vectron Srbija Karga 193 - 910 sa vozom iz Grljana kod Zaječara sa tovarenim ugljem za Vreoce.
Voz je doslovno bio zarobljen u Resniku satima i satima, jer je pala TK do Valjeva i nije bilo šanse da se provuče od putničkog saobraćaja, kasnije ipak uspeva.
DSC_6396.JPG

Prebacujemo se u Makiš, park A.
Tandem Kombinovanog prevoza na solo putu ka Severu.
Bombardier Traxx 185 - 680 & 185 - 691
DSC_6446.JPG

Brzina je takva da sam mogao da kadriram nekoliko puta.
DSC_6448.JPG

DSC_6450.JPG

Posle nekoliko minuta gubi se sa vidika ka Ostružnici.
DSC_6452.JPG

Pojavljuje se RTL sa Šulcerom 060 - 1694 i vozom za Šid.
DSC_6443.JPG

DSC_6445.JPG

Očekivali smo ga u povratku Vinkovačkim, nije se pojavio.

Opet RTL-ova mašina iznajmljena od Constantin Grup, u pitanju je klasična Rumunka 040 1084, odmarala je sa vozom za Makedoniju
DSC_6433.JPG

DSC_6434.JPG

Lepa mašina, imala je požar što se vidi na fremu koji je pomalo krivudav. Ali sve srede braća Rumuni.
DSC_6435.JPG

MŽ vagoni, naravno, uvek u "divnom stanju".
DSC_6437.JPG

Malo park A samo, šta reći osim da je stanje očajno.
DSC_6429.JPG

Grbina je ugašena.
DSC_6428.JPG

Robel ZOP-a 935 - 308
DSC_6425.JPG

461-024 je oživnuta, rečeno nam je da će uskoro u saobraćaj, 621- 111 je izvukla iz depoa.
DSC_6414.JPG

U širem kadru.
DSC_6415.JPG

"Kod vuče" par lokomotiva parkirano.
Pažnju mi privlači 461-124, ističe se po trobojci koju su naslikali majstori u Crveni Krst. Izgubila je taj sjaj koji je imala pod Nišlijama.
DSC_6402.JPG

DSC_6406.JPG

3 Vectrona su parkirana ovde, još 1 je u depou, navodno sem slupanog svi se vrte manje više.
DSC_6403.JPG

Tu je i Seve 444-008
DSC_6404.JPG

193 - 917 sa bratom čiji sam broj zaboravio.
DSC_6407.JPG

DSC_6408.JPG

Tu je i Kanađanka 665.
DSC_6409.JPG

DSC_6410.JPG

Verovali ili ne, ovako danas izgleda kolosek koji ide iz parka A pored depoa ka Vuči i kanalu. Pre 10 godina ovaj kolosek je i dalje bio koliko toliko u redu, drveće nije ulazilo u slobodan profil, a danas.... H A O S !
DSC_6412.JPG

DSC_6405.JPG

DSC_6413.JPG

DSC_6411.JPG

No, pravi šokovi su usledili kada smo došli do Peskare, 15tak otpisanih lokomotiva samo na tom mestu, ako uzmemo u obzir ceo kompleks i unutar depoa leži otpisano gotovo 30 lokomotiva serije 441, 444, 461, ne znam kako bih opisao svoj osećaj nakon tih scena, bol, ljutnja, prezir....

461-205
DSC_6416.JPG

Čitav špalir otpisanih lokomotiva.

I toga ima još dosta dosta.....

Eto toliko, nekako sam uvek samo prolazio brzo Makiš, pa su mi ove scene danas nakon detaljnije šetnje ostavile jako veliki utisak! 🥺

Pozdrav,

Izbrojao sam 7 orpisanih lokomotiva ovde u Makišu i 9 u Zemunu...16 lokomotiva...pretpostavljam da sve čekaju prodaju privatnim operaterima?

pozdrav,

Petar

Jelanča, nemoj obilaziti parking ispred Postavnice 3, odnosno zgrade spuštalice. Mislim da ćeš se jednako iznervirati...

Јеланча, сад, као прави Србин, иди тамо где је казао Хромопласт. Изнервирај се, и пошаљи овде слике да се и ми нервирамо

Да ниси негде виђао искасапљену парњачу која је била пре у ложионици?

Osnovna higijena voznih sredstava po principu ko uzme četku i vodu da mu umre majka,isto važi i za održavanje celog depoa, samo što je ovde umesto vode kosilica i u ovom slučaju već i motorna testera sudeći po veličini rastinja :(
Set za snimanje postapokaliptičnih filmova katastrofe raznih vrsta,kako izgleda posle nestanka civilizacije...

Штета што приватници нису куповали отписане 661 па их модернизовали.

Negde sam skoro naleteo na sliku 661 koji se sređuje (ili sređivao) u MIN-u. Tamo sve u haosu, puno ulja, hala polupana... A ovde u Mariboru samo sa ovih slika stičem utisak da to što rade je kvalitetno i trajno. Sve je pod konac i čisto

Па кад је МИН пропала фирма, а и техничка култура нам је генерално на ниском нивоу.

Vrh