Nastavljamo u jakom ritmu
Za početak nešto na gumenim točkovima.
A onda nešto i na čeličnim.
Vectron Srbija Karga 193 - 910 sa vozom iz Grljana kod Zaječara sa tovarenim ugljem za Vreoce.
Voz je doslovno bio zarobljen u Resniku satima i satima, jer je pala TK do Valjeva i nije bilo šanse da se provuče od putničkog saobraćaja, kasnije ipak uspeva.
Prebacujemo se u Makiš, park A.
Tandem Kombinovanog prevoza na solo putu ka Severu.
Bombardier Traxx 185 - 680 & 185 - 691
Brzina je takva da sam mogao da kadriram nekoliko puta.
Posle nekoliko minuta gubi se sa vidika ka Ostružnici.
Pojavljuje se RTL sa Šulcerom 060 - 1694 i vozom za Šid.
Očekivali smo ga u povratku Vinkovačkim, nije se pojavio.
Opet RTL-ova mašina iznajmljena od Constantin Grup, u pitanju je klasična Rumunka 040 1084, odmarala je sa vozom za Makedoniju
Lepa mašina, imala je požar što se vidi na fremu koji je pomalo krivudav. Ali sve srede braća Rumuni.
MŽ vagoni, naravno, uvek u "divnom stanju".
Malo park A samo, šta reći osim da je stanje očajno.
Grbina je ugašena.
Robel ZOP-a 935 - 308
461-024 je oživnuta, rečeno nam je da će uskoro u saobraćaj, 621- 111 je izvukla iz depoa.
U širem kadru.
"Kod vuče" par lokomotiva parkirano.
Pažnju mi privlači 461-124, ističe se po trobojci koju su naslikali majstori u Crveni Krst. Izgubila je taj sjaj koji je imala pod Nišlijama.
3 Vectrona su parkirana ovde, još 1 je u depou, navodno sem slupanog svi se vrte manje više.
Tu je i Seve 444-008
193 - 917 sa bratom čiji sam broj zaboravio.
Tu je i Kanađanka 665.
Verovali ili ne, ovako danas izgleda kolosek koji ide iz parka A pored depoa ka Vuči i kanalu. Pre 10 godina ovaj kolosek je i dalje bio koliko toliko u redu, drveće nije ulazilo u slobodan profil, a danas.... H A O S !
No, pravi šokovi su usledili kada smo došli do Peskare, 15tak otpisanih lokomotiva samo na tom mestu, ako uzmemo u obzir ceo kompleks i unutar depoa leži otpisano gotovo 30 lokomotiva serije 441, 444, 461, ne znam kako bih opisao svoj osećaj nakon tih scena, bol, ljutnja, prezir....
461-205
Čitav špalir otpisanih lokomotiva.
I toga ima još dosta dosta.....
Eto toliko, nekako sam uvek samo prolazio brzo Makiš, pa su mi ove scene danas nakon detaljnije šetnje ostavile jako veliki utisak!