Duleja
Advanced
Lokomotiva 06-013 1957. god.
Pozdrav,PT voz Topčider-Niš, slikan na stanici Ripanj proleća 2018. Ovo je jedan od poslednjih RVR-ova koji su vozili u međumesnom saobraćaju mimo BG Voza i Panvoza, linija je prebačena na Prokop nakon zatvaranja stanice Topčider sa koje je kretala oko 15 popodne, nekad je na njoj saobraćao RVR a nekad lokomotiva sa vagonima i sećam se da je bio najniži PT tarifni rang, posle su uveli Flirt i pretvorili liniju u Re voz. Mislim da sam dosta davno još pre 6-7 godina u Resniku video i jedan RVR na liniji Prijepolje Teretna-Beograd, i koliko se sećam imao je neko jezivo kašnjenje, dal 2 ili 3 sata u dolasku. Bila je najgora zima, januar mesec a grejanje upitno u tako staroj garnituri, srećom nisam putovao njime. Samo je šteta što nisam imao prilike da RVR fotografišem u lajkovačkoj, valjevskoj, užičkoj, pribojskoj i obe prijepoljske stanice, verovatno neću ni imati jer teško da će ikada više voziti barskom prugom dalje od Lazarevca. A i garniture BG Voza se približavaju kraju svog životnog veka.
Pogledajte prilog 245483Pogledajte prilog 245484
Poslednjih godina pre uvođenja Flirta na putničkim za Prijepolje je gotovo uvek išla kompozicija za BG voz plasticnim sedištima, ako kmaš sreće budu tapacirana.Pozdrav,
Imao sam priliku 2015te godine da putujem tim vozom Bgd - Prijepolje krajem septembra /na 35+ stepeni/ čak 3x: prvi, jedini i poslednji put! kičma = ćao, štroka = neopisiva, vrućina = nepodnošljiva, horor...
pozdrav,
Petar
Ови 711 су ко овце. Иду на испашу. Увек у великој трави.
Inače, RvR gotovo nikad nije imao problema sa grejanjem, uvek je bilo sigurnije zimi ići sa njim nego klasama, koje su bile kao rulet, jedna greje jedna ne.....