Da podelim ovde ekskluzivnu informaciju, da se neko slučajno ne z**ebe kao ja jutros.
Na šalterima SV nije moguće kupiti voznu kartu za IR na relaciji Beograd-Lovćenac Mali Iđoš. Jutros sam je na Prokopu tražio od blagajnice, na šta mi je ona odgovorila da "nemaju tu stanicu u sistemu za generisanje karata, znači da voz tamo ne staje". Morao sam da preko mobilnog uđem na sajt SV i pokažem joj tu stanicu na listi stanica za IR 642 Beograd Centar-Subotica koji polazi u 7 ujutru, ali ništa nije vredelo pošto kompjuter prosto nije mogao da prepozna i ištampa kartu po traženim parametrima, i na kraju sam morao kupiti povratnu do Bačke Topole za taj isti voz. Još mi je sugerisala da za svaki slučaj pitam konduktera da li staje u Iđošu, naravno već sam znao da staje jer mi nije prvi put da se vozim subotičkim IR vozom, IC Soko znam da ne staje. Kasnije sam primetio da je i službeno mesto Lovćenac Mali Iđoš fantomski nestalo čak i sa padajuće liste stanica u pretraživaču na sajtu sa redom vožnje.
Nije problem u tome da li je karta do Topole nešto malo skuplja od Iđoša, to je jedna stanica iza i sigurno nije neka ogromna razlika u kilometraži. Problem je što je ovo samo još jedan od malih milion primera bahatosti i bezobrazluka ljudi koji su plaćeni da brinu o funkcionisanju putničkog železničkog saobraćaja u ovoj zemlji. Možda se karta može normalno kupiti preko sajta, ali da li građani bez kompjutera, odgovarajuće kartice i tehnološkog obrazovanja za onlajn kupovinu imaju pravo da putuju pod istim uslovima kao i svi ostali? Zašto im je trebala i ona glupost da se karta kupljena u vozu doplaćuje 500 dinara čak iako stanični kartomat ne prima moju karticu, čak iako sam sve pare prethodno podigao sa računa, a šalter ne radi? Kao da im je cilj da što više putnika oteraju od železnice sa takvim debilskim rešenjima. Nije velika razlika u tarifi između Bačke Topole i Malog Iđoša, ali šta ako sutra po otvaranju niške brze pruge budem hteo da njome putujem npr. do Velike Plane, a tantusi u sistem nisu ubacili nijednu stanicu između Smederevske Palanke i Aleksinca

To je onda već poprilično skuplje putovanje, a nemaš kome da se žališ niti imaš vremena da se raspravljaš sa blagajnikom 10 minuta pre polaska voza.