@Jelancha
Iskreno kada si mi lajkovao post gore, odmah sam hteo da okačim istočne pruge zbog tebe. Međutim onda sam pomislio da kao neko ko se dosta kretao po železnici verovatno već imaš zbirku svih redova vožnje istočnih pruga
Imam rupu u kuririma tokom 90-tih, a neki izbledeli grafikoni nađeni u stanici mi nisu puno pomogli, hvala u svakom slučaju.
Već kada si zakačio Kostolac - Požarevac, meni je to jako interesantna relacija.
Kao što se vidi išla je gotovo u taktu sa 8 para tokom dana, u to vreme 90-tih sastav je činila Mađarica 641 sa "kaubojcima", tamo negde pred kraj 90tih svečano je uveden šinobus, imam i fotografiju tog događaja.
Negde sam pokupio podatak da je isto radila i Macosa sa inventarskim broj 209, ne videh fotografije doduše.
Od Požarevačkog osoblja sam čuo da je u svoje vreme to bio najrentabilniji voz u sekciji, i jedna od najrentabilnijih linija uopšte u SR Srbiji, ne čudi, jer je relacija bila kratka, a puna putnika iz Kostolca kao i dva sela usput, od Požarevca do Sopota praktično je bio gradski prevoz, jer je voz imao bavljenje i u stajalištu Jugovićevo negde kod današnjeg PP.
Totalno je nejasan javašluk tadašenjeg ŽTP-a da 2001. zatvori liniju, jer ni po brzini ni po broju polaska voz nije kaskao za Litasom koji danas drži oko 15 polazaka.
Uopšteno cela pruga je zatvorena 2007. , nešto malo oko samog TE je radila nadalje železnica dok i to nije zatvoreno.
Onda je bivši ŽS direktor Simonović želeo da otvori opet pravac 2014. prvo za teretni, onda i za putnički, ali opština Požarevac je izopstruisala otvaranje, isto su želeli da ukinu i krak ka Majdanpeku no to srećom nije prošlo.
Eto, neverovatno da pruga koja je ispunjavala sve uslove za putnički i teretni saobraćaj je ukinuta.
Ovo je službeno mesto Sopot Požarevački gde se pruga za Kostolac odvajala od Majdanpečke.
A ovo je stanica rudnika kod Klenovika uz trasu.