Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Друго, потходник је део крила А, који је одмах уз крило Б, где је и надстрешница. Сад су и превише опрезни тако не желе да се залећу и надајмо се да ће коначно прегледати целу конструкцију и проценити њено стање.
Mislio sam na ovaj pothodnik https://www.google.com/maps/@45.265...try=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyOS4wIKXMDSoASAFQAw==

Dobio sam mejl od SVM-a na upit za proširenje polazaka na 3 satni takt u toku čitavog dana za liniju Subotica - Segedin. Gde se zahvaljuju na upitu i da će probati ponovo da utiču na ostvarivanje toga, teretni saobraćaj navode kao glavni problem jer bi bilo potrebe da se mimoilaze vozovi, makar iskreno malo duže putovanje > ne korišćenje jer ga nema.

Iskreno s obzirom da sam u roku od 10 sati dobio 1 slažemo se trebalo bi nešto uraditi, videćemo da probamo i 1 prosledili smo dalje nadležnima, očekivao sam da će samo biti izignorisan mail.

• Sviđa mi se
Reagovanja: btw
Zašto ne puste saobraćaj do stanice Novi Sad kao kad se "renovirala" glavna zgrada kroz onaj levi deo stanice?

Šta mislite ova konzerva kad se nabudži koliko brzo može da ide?

1280px-Lyon_Z7100_1.jpg

@Jelancha
Још кад би ускладили поласке аутобуса из центра са поласцима возова из Петроварадина. За ИЦ у 16:00 једина опција је аутобус из центра у 14:55. Или да се плати и аутобуска карта за 3, 9, 60, 61, 62, 63 или 64.
Видим на апликацији да се прилично смањио број путника. За воз у 17:00 прошле недеље је карта морала да се купи и сат до сат и по раније, данас остало око 70 карата за 2. разред који минут пред полазак.

1280px-Lyon_Z7100_1.jpg

Ovako ono sokoćalo izgleda nakon što du ga "preradili" (zamenili mu njušku) i to je onda postalo eksperimentalno vozilo zvano Zebulon sa oznakom Z 7001.

images-2.jpeg

I dostigao je brzinu od verovali ili ne 309 km/h!

A zasto su to radili?.
Pa da bi kasnije napravili ovo:

img_presse_retro-tgv1_30062017-800x400.jpg

Poslednja izmena:
Zašto ne puste saobraćaj do stanice Novi Sad kao kad se "renovirala" glavna zgrada kroz onaj levi deo stanice?
Зашто што неће да ризикују јер је крило Б потенцијално склоно урушавању. А не видим ни да раде на томе да обезбеде кров од урушавања иако су упозорени са више страна.

Да ли неко зна када ће карте за БГ-СУ бити пуштене? Нећемо ваљда чекати 24-тог?

Prijatelj mi upravo priča da je jutros kupio kartu na šalteru i da mu je nakon kupovine radnica rekla da voz kasni najmanje sat vremena jer je na Zlatiboru "došlo do iskakanja".
Kada je hteo da vrati kartu da bi išao autobusom, nije mu omogućeno direktno na šalteru nego da uđe u neku proceduru reklamacije. Ovo bi bez problema moglo da se nazove prevarom i manipulacijom. Kartu sam ti prodao, ostalo nije moj problem.

Železnica kao da želi da otera i ovo malo putnika što ima van brze pruge. A i za brzu su zasrali opasno.

Ми прво имамо врло слаб закон, о заштити права потрошача. Тако да СВ и нема неку обавезу да нешто мења. Отуда овај наслеђени ђилкошки фазон.
Друго, ми нисмо навикли да се жалимо. Зато и нема повратне везе.

Можда је то код оног степеништа из Ђорђа Станојевића, станари дивљег насеља испод УМП их често користе.

Tačno sam znao da će ovo da zapuste, niti tačnih informacija, ne prikazuje kašnjenja, niti otkazivanja. Mnogo jr velika filozofija da se ovo prespoji sa ŽIS-om.
Jedva čekam promenu reda vožnje kontam da će zaboraviti ovo da promene. 😀😆

Screenshot_20241112_114337_Maps.jpg

Vrh