Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

За кондуктере и благајнике траже 4. степен саобраћајне или економске струке?
Познајем човека који је завршио за техничара вуче али се никада није бавио тим послом.
Када је желео да се запосли није било места тако да се већ годинама бави послом који нема додирних тачака са послом за који се школовао.
Верујем да није једини.

To je tužno... Da kao zahtevaju 4. stepen još odredili struku a treba samo da pišti onim uređajem karte i sad sve ređe nekom i naplati kartu iako sam siguran da mu u aparatu sve stoji i tačan iznos kusura kojii treba da vrati..

Slozenost posla je manja od biti dostavljač gde moraš ujedno i da voziš... ovde samo čekiraš, evenutalno naplatiš...

Svakako u opisu posla ti je da brineš o putnicima, odgovoran si za red u vozu, bezbednost putnika... ali sve je to redovno i bez većih problema ugl

1729679732402.png

BGvoz je beše pod nadležnošću Srbija voza, takođe? Zašto nisu mogli da inkorporiraju podatke na mapama i za njega? Čini mi se da na Yandex mapama postoji već neko vreme.

Ово су све тривијалности. Мене занима зашто на сајту не постоје информације о станицама - са ког перона полазе возови, радно време благајне, да ли има картомат, тоалет, лифт, продавницу, пекару итд. Само отворе www.ns.nl и погледају како изгледа озбиљан сајт. Исто све важи и за апликацију.

Постоји страница https://srbijavoz.rs/kontakt/ са радним временом неких станица, али сумњам у тачност података (Шид 00:00-24:00). Неких уопште нема, нпр. Инђија.

Досадан сам, али зашто и даље не може електронски да се плати било шта осим основне карте (један смер/повратна)?

Скоро два месеца је прошло од увођења додатка од 500 динара. Зашто нису појачали возове где има више путника? Булајић је рекао да је то једна од сврха те накнаде.

Видим само маркетинг и разна обећања по друштвеним мрежама и телевизијама, не видим никаква побољшања.

Poslednja izmena:
Polako, pa do pre par meseci su na sajtu među FAQ, stajale informacije kako do karte za međunarodni voz za Budimpeštu, ili tako nešto sl. Oni neče da urade novi kvalitetan sajt, već na poluživoj mrcini nešto šminkaju.

Јуче је воз из Ужица за Нови Сад каснио 90 минута у доласку на Прокоп. Штета је што ме може да се у Соколу код кондуктера плати разлика у цени карте за нижи ранг воза и IC.
Примили су нас у први следећи регио експрес полазак, који су обављале две гарнитуре, морам да похвалим Србијавоз што су за тај полазак послали синхрон.

Srbijavoz po treći put raspisao tender za remont klimatizovanih putničkih kola tipa Z1. Rok za podnošenje ponuda je 02.12. Da vidimo da li će biti treća sreća.😄

Srbijavoz po treći put raspisao tender za remont klimatizovanih putničkih kola tipa Z1. Rok za podnošenje ponuda je 02.12. Da vidimo da li će biti treća sreća.😄

Година 2047. Србијавоз расписује тендер за ремонт климатизованих путничких кола типа Z1, по 64. пут...:ROFLMAO:

U ULJŽ-u, ruku na srce, fenomenalno barataju železničkom terminologijom, ali je to na majstorskom nivou.
S druge strane, bolje i to nego ovi novi stručLJaci što su stekli diplome po "Megablejama" i drugim štamparijama za diplome, poput državne fikcije zvane Univerzitet u Prištini.

I to je baš u Srbiji.

Meni je najsmešnije bilo kad Rusi vlogeri krenu na put vozom za Bar i onda se iščuđavaju... Naslovi su tipa - Železnica pakla. 😱 Onda ih pitam jesu se vozili vozom od Moskve do Groznog da podele utiske i malo im bude neprijatno... Nisu, ali pretpostavljaju kako to izgleda. U plackartu, 3 klasa.

Neverovatna količina skorojevića odatle se naselila ovde, koji nikad nisu izašli iz Moskve.

Da, ima malo preuveličavanja u tom videu ali zato je i smešan...

Šta se dešava sa hemijskim vozom pruge zarasle nikad gore

Meni je najsmešnije bilo kad Rusi vlogeri krenu na put vozom za Bar i onda se iščuđavaju... Naslovi su tipa - Železnica pakla. 😱 Onda ih pitam jesu se vozili vozom od Moskve do Groznog da podele utiske i malo im bude neprijatno... Nisu, ali pretpostavljaju kako to izgleda. U plackartu, 3 klasa.

Neverovatna količina skorojevića odatle se naselila ovde, koji nikad nisu izašli iz Moskve.

Da, ima malo preuveličavanja u tom videu ali zato je i smešan...
Jesu previše razmaženi. Otprilike, svi da im ližemo dupeta što su došli ovde i rešili da u svojim samogetoiziranim krugovima žive u Srbiji.
Evo, hvala im što plaćaju porez, to je sve.

Otprilike, svi da im ližemo dupeta što su došli ovde i rešili da

Da, ja neću ići toliko daleko. Prosto pad u mojim očima nije bio veliki jer nisam polagao neke ekstra nade u Ruse. Ljudi kao i svaki drugi, iz jedne imperijalističke zemlje, sa vrlinama i manama... Ne pada mi tesko što se ne družim sa njima. 🙂

E sad oni kojima su očekivanja bila da će sa njima uz bratski zagrljaj svake noći da nazdravljaju u kafani uz rakiju... Jbg 🙂

Recimo jedna Ruskinja koja mi je bila iznajmila stan na 2 i po meseca ovog leta, se zaista trudila da priča samo srpski i dopisivali smo se samo na srpskom, što zaista cenim. Tu je neke dve godine. Lepo piše latinično, sa svim kvačicama gore.

Primetio sam samo a to sam negde i naveo da oni zaista plate dogovoreno, odgovorno ispunjavaju obaveze, pa im je najbolje očekivani bakšiš uračunati u cenu. To je bilo dok sam radio dostave. Plaćaju u paru. Ono napisano je cena koju jedino vide.

Kulturološke razlike postoje, zatvoreniji su.

Eto, da ne oftopikujemo dalje. 🙂

Verujem da se uvek jako obraduješ kad propadne neki tender ili nešto krene po zlu sa železnicom.

Наравно да се не обрадујем, него се смејем трагикомедији од Србијавоза. Трећи пут расписујеш исти тендер на који се претходна два пута нико није јавио. Ако вама то све делује у реду, онда благо вама. Просто се питам, да ли не можете да уочите или се правите да не можете да уочите да у железничким фирмама, несрећним ћеркама ЖС свашта нешто није у реду.

И онда се сваки пут после Спејша као на траци јаве Мвбг и Џон са темом фб групе уљж, чијим се бисерима подједнако забављам.

Што се тиче воза Москва - Грозни, он у 99% случајева стигне на време у Грозни, док воз Београд - Бар у 99% случајева не стигне на време. То је главна разлика. А поред плацкарта, односно 3. класе можеш да купиш и карту за 2. и 1. класу и да уживаш, као што сам ја уживао у 2. класи воза Владикавказ - Москва, где су купеи са 4 лежаја. Тако да ти Руси који се грозе воза Београд - Бар углавном се и возе вишом класом у Русији (вероватно се згражавају и плацкарта), која је на много вишем нивоу него аналогна класа код нас и оно што је главно, воз увек стиже на време, а не никад као код нас.

Vrh