Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

"Pitanje je kako su firme koje su zaista izvodile radove, a pre toga raznosila pice, prale tepihe, za godinu dana imale tako dobar kadar inženjera i licencu“, navodi Kuzmanović.

U gorenanavedenoj rečenici je objašnjeno sve što treba da znamo o državi u kojoj živimo.

Ja se unapred izvinjavam ako je diskutovano na ovu temu ali nisam uspeo da pronadjem.
Naime, imam plac blizu stanice Ripanj Tunel, bilo je govorkanja da se postojeci tunel i pruga izmestaju jer plave.
Medjutim, ja takvu informaciju ne mogu da nadjem. Jedino sto znam je da ce se tokom rekonstrukcije pruge postojeci tunel koristiti i tu ce vozovi prolaziti brzinom 160kmh.
Da li se jos nesto zna sem ovih info koje sam nasao?

Pozdrav,

Putujem 751om trenutno i gledam na šta infra okolo liči /smer ka bgdu, posle tunela, mosta, pred sam ulazak u Bešku, obratite pažnju/:

- zaštitna ograda pored pruge dobrano rđa /na stranu što je provaljena na x mesta/
- unutrašnja strana useka već kliza od padavina /pojavile su se rupe u zemlji/
- odvodni kanali zatrpani /nijednom očišćeni/
- bagrem kod nekadašnje ukrsnice inđija pustara na par mesta posečen i pobacan u iste te odvodne kanale
- beton na dnu stuvova KM na svakom drugom stubu popucao, kruni se
- signali na svim stanicama počinju da rđaju /negde sam kačio fotografije iz Zemuna pre par meseci, sada rđaju skor svuda/
- svi padokazi dobrano zarđali
- ....

a to je samo 3 godine lagane exploatacije...

pozdrav,

Petar

I posle toga ko zna koliko još.
Чему онда Србијавоз, Железнице Србије или како се данас зове. Боље да имамо само аутобуске станице па да пруге укинемо потпуно па да штедимо неку кинту.

U komentarima moguć odgovor i za zastoj na pruzi Niš - Dimitrovgrad

1743693736501.png

Super mi je i ovaj podatak iz istog članka:

"Izvori Radara iz železnice potvrđuju da zbog sigurnosti na deonici Beograd – Novi Sad vozovi u poslednje vreme ne saobraćaju predviđenim brzinama od 200 kilometara na čas već najviše 120."

Kad se setim samo kako se na istom ovom forumu oseravalo po članovima koji su izražavali skepsu u opravdanost i odživost projekta.

Jedini srušeni soliter u Bangkoku je gradila China railway company.
Epicentar je bio u Mijanmaru, 1500 km daleko, ali se srušila samo ova nova konstrukcija.
Tajlandska vlast je odmah stavila pod istragu ovu kompaniju i uhapslila 4 kineska radnika!
Vlast sumnja da je bilo korupcije?
preneto sa interneta

Kako je svet mali.

"Izvori Radara iz železnice potvrđuju da zbog sigurnosti na deonici Beograd – Novi Sad vozovi u poslednje vreme ne saobraćaju predviđenim brzinama od 200 kilometara na čas već najviše 120."

Kad se setim samo kako se na istom ovom forumu oseravalo po članovima koji su izražavali skepsu u opravdanost i odživost projekta.
Nije tačna infomormacija. Vozovi saobraćaju punom brzinom. Na par mesta (2 koliko ja znam) postoje lagane vožnje, jedna zbog radova, jedna na mostu zbog dilatacije

Nemoguće je da ovakav infrastrukturni projekat propadne za 3 godine.
Projektovani vek te pruge je sto (100) godina.

Jbt, svako danas može lupiti bilo šta i da se to uzme kao neki validan izvor. 🙄🙄🙄
Na svim deonicama gde je brzina po knjižici reda vožnje 200,vozi se upravo toliko. Neznalice i dalje ne znaju da je tek od Batajnice ka NS-u brzina 200km/h, ali zato itekako umeju da lupetaju gluposti po raznim portalima.

Kad se setim samo kako se na istom ovom forumu oseravalo po članovima koji su izražavali skepsu u opravdanost i odživost projekta.Nije lo

Kad se setim samo kako se na istom ovom forumu oseravalo po članovima koji su izražavali skepsu u opravdanost i odživost proje

Jbt, svako danas može lupiti bilo šta i da se to uzme kao neki validan izvor. 🙄🙄🙄
Na svim deonicama gde je brzina po knjižici reda vožnje 200,vozi se upravo toliko. Neznalice i dalje ne znaju da je tek od Batajnice ka NS-u brzina 200km/h, ali zato itekako umeju da lupetaju gluposti po raznim portalima.
Stvarno neverovatno. Ako je nešto negativno, to se apriori uzima kao tačno, tako da čak i ljudi na ovom forumu (koji bi u principu trebalo da vole železnicu i malo se dublje zanimaju za ju) nasedaju na to.

Mislim da niko to nije uzeo za ozbiljno, znamo kakvi su novinari u Srbiji. Naravno, to takođe znači i da su previše nesposobni čak i kad ima razloga da pišu negativno o pruzi; na primer mogli su da napišu članak "Kako se raspadaju naše milijarde" ili "Projekat veka kratkog veka" i onda samo dokumentuju stanje i pričaju sa inženjerima. Od užasnih toaleta na Prokopu, nosećih greda koje se raspadaju, ploče koja prokišnjava, nedovršenih perona, preko NBGa gde fale šrafovi, ne rade liftovi, a košuljica se raspada (a na drugom peronu i metalnih poklopaca koji je trebalo da budu kao na trećem, sa betonom) i stajališta nadalje koja su zarasla i gde su pokvareni monitori, pruge oko koje raste drveće koje uništava nasip, zarđale opreme, njihanja kod Beške i dilatacija posle nadvožnjaka koji iziskuju redovno podbijanje, pa sve do stanice Novi Sad koja je najstrašniji primer korupcije i nemara u istoriji ove zemlje.

Ali naši novinari uglavnom nisu sposobni za tako nešto.

Mislim da niko to nije uzeo za ozbiljno, znamo kakvi su novinari u Srbiji. Naravno, to takođe znači i da su previše nesposobni čak i kad ima razloga da pišu negativno o pruzi; na primer mogli su da napišu članak "Kako se raspadaju naše milijarde" ili "Projekat veka kratkog veka" i onda samo dokumentuju stanje i pričaju sa inženjerima. Od užasnih toaleta na Prokopu, nosećih greda koje se raspadaju, ploče koja prokišnjava, nedovršenih perona, preko NBGa gde fale šrafovi, ne rade liftovi, a košuljica se raspada (a na drugom peronu i metalnih poklopaca koji je trebalo da budu kao na trećem, sa betonom) i stajališta nadalje koja su zarasla i gde su pokvareni monitori, pruge oko koje raste drveće koje uništava nasip, zarđale opreme, njihanja kod Beške i dilatacija posle nadvožnjaka koji iziskuju redovno podbijanje, pa sve do stanice Novi Sad koja je najstrašniji primer korupcije i nemara u istoriji ove zemlje.

Ali naši novinari uglavnom nisu sposobni za tako nešto.
Upravo tako. I previše je negativnih stvari koje su zaista tu, pred nosom, ali to njima, koje jedino zanima senzacionalizam, nije u vidokrugu.

Vrh