Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Ladno! Žena je u pitanju po svemu sudeći. A jedna sekunda ju je delila od smrti.

I žena nije paničila! Za razliku od onog krecavog riđana čije se smelo bekstvo završilo u Rumenci. :ROFLMAO:
Људи различито реагују у шоку. Неки паниче а неки се паралишу. Неки беже а неки се укопају. Неки плачу а неки се смеју.

Rekao bih da je listom liftovima istekla garancija
Da nije placano srvisiranje ili prosto da nije plaćen godišnji atest za lift nesto od tog

Јутрос у Инђији у смеру ка Новом Саду неки квар или нешто. Возови преко скретница миле 3 км/х , док сам видео раднике ЗГОП-а како пешке иду пругом у левим колосеком у смеру ка НС.

Pre neki dan sam prvi put koristio voz na relaciji Zemun - Petrovaradin. Ispoštovan je red vožnje i sama vožnja regio vozom je bila prijatna, a voz uredan.

Ono što je problematično su stanice Zemun i Petrovaradin.

Zemun
  • Sam prilaz stanici je dobar samo kada se dolazi iz pravca Craftera, pošto me je taksista dovezao sa suprotne strane, obojica smo se čudili kakav je ono put po kome ne mogu dva automobila da se mimoidju.
  • Svetla u podzemnom prolazu do perona nisu radila, a dodatno su po sredini postavljeni liftovi tako da sam prostor izgleda još tamnije i nefunkcionalnije.
  • U podzemnim prolazima nema displeja, pa sam morao da se vraćam do glavne zgrade da vidim na kom peronu i koloseku staje voz za NS.
  • Na samom izlasku na peron ima ograda sa čitačem QR kodova, valjda za karte, pokušavao sam par sekundi da očitam ne bih li mogao da udjem na peron, a onda je drugi putnik prišao i rekao ma to ne radi, samo prodji.
  • Klupe već deluju izbledelo.
Petrovaradin
  • Deluje dosta bolje od Zemuna, ali čini mi se da nema liftove ili nisu lepo obeleženi, već samo one sprave za invalide. Pa ljudi sa koferima ili oni koji putuju sa decom moraju da se muče po stepenicama.

Vrh