Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Ovo što je navedeno se odnosi i na nas:

"Istražitelji su takođe istakli lošu obuku, nedostatak osoblja i sve lošiji železnički sistem kome su nedostajale automatizovane bezbednosne kontrole"

Mislim da sam već pisao ne nekoj temi, neizvodljivo je imati u isto vreme voz koji ide 200 kmh i us...e toalete na stanici. Svaka buala može uzeti kredit i kupiti vozove ali se vremenom stvari moraju konsolidovati, i ili unaprediš ceo sistem i dovedeš ga do "dvesta na sat" standarda ili ti taj voz i pruga spadnu na nivo us....g toaleta na stanici. Kod braće grka se izgleda dešava ovo drugo, a kod nas ... videćemo još.

Mislim da sam već pisao ne nekoj temi, neizvodljivo je imati u isto vreme voz koji ide 200 kmh i us...e toalete na stanici. Svaka buala može uzeti kredit i kupiti vozove ali se vremenom stvari moraju konsolidovati, i ili unaprediš ceo sistem i dovedeš ga do "dvesta na sat" standarda ili ti taj voz i pruga spadnu na nivo us....g toaleta na stanici. Kod braće grka se izgleda dešava ovo drugo, a kod nas ... videćemo još.
pa prokop je vec usran, znaci tu smo.

Ovo što je navedeno se odnosi i na nas:

"Istražitelji su takođe istakli lošu obuku, nedostatak osoblja i sve lošiji železnički sistem kome su nedostajale automatizovane bezbednosne kontrole"

Grčka, 44 godina članica EU. Vozovi špartali 180 km/h bez autostopa. Potpuno bezumlje. Bilo je samo pitanje vremena kada će se ovako neka nesreća desiti.

Колики је удео кривице у чињеници да су сви оператери у Грчкој приватни?

Не вреди. Овде се једноставно нема с киме направити ишта нормално.

То мало слободних медија корисни идиоти службе, учествују у аболицији одговорних
Професори са ФТН-а и ГРФ-а се фрљају са закључцима који опет праве више штете него користи давајући простор за овакве бесмислене наслове.
Могао сам и ја да тврдим без икаквих података да ће надстрешница пасти у неком трнутку након истека пројектованог рока конструкције
Тужилаштво и судство режимско, циа-шко и бнд-овско.

А народ је српски, го ко пиштољ без икакве заштите нити упоришта у институцијама.

Паровић је причао како су декан ФТН Думић и још неки битни професори СНС играчи.

Думић сигурно јесте.

Мени још стижу мејлови са фтн-а на стари мејл па сам у реалном времену испратио како је било становиште декана. Прво је кренуо ђоном на студенте а онда кад га је сачекао пун кампус и практично сви студенти променио је причу.

Преко ФТН-а режим је и ушао у ИТ сектор Србије. То је још у време Г17+ било покушано али безуспешно све до ових издајника.

Pripremni Radovi u Stalaćkoj klisuri za deonicu Đunis - Stalać, poneka mehanizacija.

1000051772.jpg

1000051773.jpg

Jedan od razloga mogu biti zemljotresi koji pomeraju i zgradu i nadstrešnicu. To je moglo da odvoji beton od zatege. Drugi razlog moglo je da bude temperaturno dejstvo na zaštitu zatege i betona odnosno skupljanje i širenje zaštite zatege. Treći razlog je da neko od prethodnih oštećenja uzrokuje oštećenje žica, a potom da dodatno oštećenje dovede do korozije.
Sve moze da pomeri zgradu i nadstresnicu osim dodatne, celicne nadstresnice montirane na postojecu nadstresnicu...

Isto tako, od samog početka važno pitanje je da li je na nadstrešnici rađena rekonstrukcija. Iako projekat nosi takav naziv, struka je stava da je tu ipak bila reč o adaptaciji jer nisu dirani konstruktivni elementi nadstrešnice. Jedan od veštaka rekao je u svedočenju da nisu vršeni konstruktivni radovi, ali je dodao da je ipak dodato staklo sa potkonstrukcijom što je dodatno opterećenje koje je impliciralo obavezu izrade proračuna nosivosti postojeće konstrukcije.
Jesu li njima dali po stan ili par stotina hiljada evra da pricaju ovako?

Poslednja izmena:
Ако би надстрешница врло брзо пала невезано за радове, онда је главна одговорности на Зорани Михајловић, Томи Момировићу и Горану Весићу.

A šta to nas treba da bude briga?!

Rađena je rekonstrukcija zgrade, za koju je plaćeno mnogo para. Neophodno je bilo uraditi detaljno snimanje objekta, sa detaljnom procenom zatečenog stanja i planom za sanaciju.
Ako je nastrešnica bila kritična, morali su nešto da urade.
I nemojte da pišete da tako nešto nije moglo da se vidi. Nismo mogli mi, prolaznici, da vidimo. Ljudi su vrlo korektno plaćeni da vide a nisu videli.

Koliko je samo plafona popadalo od 1. novembra. I šta hoće neko da kaže da bi svi pali da nije bilo radova. Pa valjda se i radi da se sanira i da bude bolje i lepše.
Mislim da većina ljudi nije svesna obima problema, nastalog zbog sistemske korupcije, neodgovornosti i nestručnosti.

Sve počinje od obrazovanja. Danas se završava građevinski i arhitektonski tako što se kupuju gotovi radovi. Šta očekivati od takvog u praksi sutradan?

Vrlo brzo je poprilično širok pojam. Ja bih rekao da je vrlo moguće da bi bez radova držala još 20 godina, Naravno mogla je da padne i za 2 godine, ali bi sigurno duže trajala nego sa radovima.
Dodao bih još da je prva “odbrana” bila u tome kako nadstrešnica nije bila predmet rekonstrukcije.

Sad reći da bi “vrlo brzo” pala i bez radova znači da je morala biti predmet rekonstrukcije.

To su 2 vrlo kontradiktorne tvrdnje. Narodski rečeno “prave nas budalama”

Директан притисак ненадлежних институција да се "посао" обави што брже, и потпуно затворен коруптиван круг свих извођача. То МОРА да резултира драстичним падом квалитета целог пројекта.

Vrlo brzo je poprilično širok pojam. Ja bih rekao da je vrlo moguće da bi bez radova držala još 20 godina, Naravno mogla je da padne i za 2 godine, ali bi sigurno duže trajala nego sa radovima.
Tekst sam postavio zbog sadržaja a ne samog naslova. U njemu se nalazi odgovor na mnoga pitanja pokrenuta i na ovom forumu o veštačenju i nekim ne odgovorenim pitanjima. Nadam se da će neko stručan pročitati tekst i dati komentare na njega. Očigledno je da je potrebno dodatno veštačenje.

Tekst sam postavio zbog sadržaja a ne samog naslova. U njemu se nalazi odgovor na mnoga pitanja pokrenuta i na ovom forumu o veštačenju i nekim ne odgovorenim pitanjima. Nadam se da će neko stručan pročitati tekst i dati komentare na njega. Očigledno je da je potrebno dodatno veštačenje.
Bukvalno 0 odgovora su dali

Tužilac u ovom glavnom slučaju, a takođe i beogradski tužilac u novom slučaju, dobrim delom svoju optužnicu zasnivaju na ovom paušalnom "smatranju" veštaka. Ovo je s pravne tačke gledišta na vrlo klimavim nogama i vešti advokati će ovo vrlo lako pobiti. Nečije "smatranje" ne može biti valjan osnov da sud nekoga osudi. Mi smatramo da je nešto moralo biti uočljivo - ovo je vrlo neodređeno.

1741160041923.png

Dokazano je da su bile uocljive, na onoj CIP fotografiji od 31.10. se vidi zatega koja popusta, pominjane su i neke pukotine i pad maltera a sigurno je bilo i drugih znakova u danima/nedeljama pre pada. To sto neko (niko) nije gledao ili reagovao ne menja cinjenicu da je bilo uocljivo.
Dodao bih još da je prva “odbrana” bila u tome kako nadstrešnica nije bila predmet rekonstrukcije.

Sad reći da bi “vrlo brzo” pala i bez radova znači da je morala biti predmet rekonstrukcije.

To su 2 vrlo kontradiktorne tvrdnje. Narodski rečeno “prave nas budalama”
Prave sebe budalama, posto nista od toga ne umanjuje odgovornost (stavise, neke od tih izjava cak uvecavaju ili potvrdjuju pokusaje zataskavanja).

"Do pada nadstrešnice bi došlo vrlo brzo i bez radova" ne menja nista, i dalje su krivi sto nisu redovno odrzavali, trazili originalni projekat, proverili trenutno stanje konstrukcije, uticaj onog dodatog stakla i materijala, vrsili nadzor radova, usvajali primedbe, kao i za krpljenja i renoviranje krova, svecana otvaranja, itd.
Da je doslo do pada bez radova bila bi druga prica, mnogo manje krivih, ali ovako je citava druzina odgovorna.

Vrh