Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

У том случају, ако се не варам, материјал се одлаже поред уз надзор и по инструкцијама вештака.
Нажалост, знамо да се овде струка ништа не пита.
Slažem se, ali isto bi bilo da li ga pomerio 10m ili nekoliko kilometara. Opet možeš na neku praznu parcelu da ostaviš i da ne ometaš prilazak ostalim službama stanici.

Не слажем се. Није исто ако се дизалицом подигне и спусти 10 m даље и ако се утовари у шлепер и искипује негде на гомилу.
Као што каже професор, то више није доказни материјал него шут.

„pretpostavljeni temelji” = osnova temelja, postojeće stanje

IMG_20241117_164834.jpg

Ljudi upascemo u istu diskusiju u koju su i oni upali i lupetali pola sata. Pa valjda bi i mrtve izvukli a ne samo zive. Drugo i kad dodje vestak ne moze ni on da baulja po rusevinama,
Dacic je rekao u nekoj emisiji da je bio i vestak tamo sa tuziocem i da je on odredio koji delovi greda i sajli da se odnesu i istovare na neki plac pod nadzorom mupa. Valjda nisu kipovali dokazni materijal.. E sad jedino ako je to izmislio onda jbg.
Meni nije delovalo da je Spahovic branio tuzioca obzirom sta je sve rekao za njih.

Dobro buraz dosta vise jbt, tvojih je 40% komentara na temu, ne mogu nista da procitam a da ti nemas neko misljenje i sud, ne znam sta si po struci ali ajde molim te ako nemas nesto svrsishodno ili konkretno da kazes uzdrzi se malo.

Ekonomista sam, sa decenijskim iskustvom rada u finansijama građevinskog sektora, mogu reći da dosta dobro poznajem situaciju i odnos prema regulativi kao i prema odgovornim stručnjacima u toj oblasti.

Sve više dokaza da je izgleda sve rađeno napamet...

Ovo je čak i marginalna stvar (otvor za izlaz na krov i slivnik), a i koja je prilično lako uočljiva.
Mogu da zamislim šta je sa detaljima i suštinski bitnim stvarima...

Po meni, za sada, najslikovitiji prikaz generalnog odnosa prema projektu od početka pa do samog kraja od strane svih učesnika.

Da, greške se ponekad dešavaju, ali je meni zaista zabrinjavajuće sa kakvom ležernošću je sve ovde rađeno.

(Prestajem da spamujem.)

postojeće stanje: crtež vs realnost
IMG_20241117_190925.jpg

Poslednja izmena:
Да знам где је, не бих питао. Видим да се качи графичка документација из пројекта па сам мислио да неко има и пројекат конструкције, а не само пројекат архитектуре, који је у овом случају мање битан.

На списку документације из Решења о грађевинској дозволи постоји и пројекат конструкције, додуше има неку ознаку АРХ у ознаци свеске, али пише да је потписује грађевински инжењер за конструкције (лиценца 310).

Da, jos jedna zrtva idiota.
Ma ajde sad da se zaustavi život jer ništa nije sigurno.
Ma ajde da se pravimo da je sve ok i nista ne menjamo, jer ionako cemo svi umreti. A do tada bar neko da nagrabi sto vise para, koga briga za zrtve. 😡
'Pretpostavljeni temelji' i 'stubovi'...

CIP treba likvidirati, jednom zasvagda. Zbogom, ološi.
Pa dobro, to je u skladu s onim da je objekat vizuelno u dobrom stanju
122010-a54a2f6df1295155c17acb3fbc132b66.jpg

Ovo je čak i marginalna stvar (otvor za izlaz na krov i slivnik), a i koja je prilično lako uočljiva.

Po meni, za sada, najslikovitiji prikaz generalnog odnosa prema projektu od početka pa do samog kraja od strane svih učesnika.

Da, greške se ponekad dešavaju, ali je meni zaista zabrinjavajuće sa kakvom ležernošću je sve ovde rađeno.
Ne brini, sigurno nije samo ovde.

Poslednja izmena:

(Prestajem da spamujem.)

postojeće stanje: crtež vs realnost
Pogledajte prilog 220055
Више сам се ја цимао и био савеснији око пројеката постојећег стања комерцијалних локалчића предвиђених за реконструкцију на почетку каријере него ови слепци на јавном објекту и делу виталне националне транспортне инфраструктуре кроз који пролазе хиљаде људи дневно.

Знајући за искуства неких пријатеља са Кинезима на овим нашим пројектима мислио сам да одговорност иде од одговорних пројектаната на горе али по овом детаљу из пројекта се види да су криви буквално сви, од жвалавог до млађаног техничара, архитекте-приправника у ЦИП-у који је ту "због праксе".
Да се приведе на информативни разговор и портир у ЦИП-у.

Ne mogu tehnicari i pripravnici biti krivi, samo projektant i direktor CIP-a. Pa direktor i nadzornik Utiber-a i ostalih nadzora, pa direktori Infre (ili bar prosli, mada je plavusa otvorila), pa glavni Kinez iz domaceg ogranka izvodjaca, verovatno i nacelnik i nadlezni inspektor gradjevinske inspekcije, oba ministra (iako je prevrtac kocki rekao da ne snosi ni politicku a ne neku drugu odgovornost), itd.
Lepo svi zajedno u Mitrovicu ili Zabelu, ne znam da li su menjali nesto, pre je moglo i po 20 osudjenika u jednu sobu.

Poslednja izmena:
Ovo će biti iskorišćeno i da se pokaže kako je državni CIP nesposoban, ali da će biti odličan i maksimalno pouzdan čim ga kupi neki Milenijum tim, koji će odmah preuzeti i sve reference kupljenog priv. subjekta kako bi mogao da dobije sve moguće buduće poslove.

Ne znam bas da li ce, AV je vec plakao i branio CIP kako su neki jedva cekali da ih napadnu. Mada on lako promeni plocu, samo dok izracuna koliko je dobar u drugoj kombinaciji.

Ne mogu tehnicari i pripravnici biti krivi, samo projektant i direktor CIP-a. Pa direktor i nadzornik Utiber-a i ostalih nadzora, pa direktori Infre (ili bar prosli, mada je plavusa otvorila), pa glavni Kinez iz domaceg ogranka izvodjaca, verovatno i nacelnik i nadlezni inspektor gradjevinske inspekcije, oba ministra (iako je prevrtac rekao da ne snosi ni politicku a ne neku drugu odgovornost), itd.
Lepo svi zajedno u Mitrovicu ili Zabelu, ne znam da li su menjali nesto, pre je moglo i po 20 osudjenika u jednu sobu.
Хоћу да кажем да су сви у ланцу непрофесионално радили свој посао па чак и цртачи у ЦИП-у, што се и види из датог прилога.

Наравно да су пројектант и директор пројектантског предузећа далеко одговорнији. Увек треба споменути и извођача (сви знамо ко и како добија и изводи јавне радове) и надзор који су изгледа радили Французи које Жвалави такође покрива и крије.

Жвалави је врховни сведок-несарадник. У кога он упире прстом невин је (Завод за заштиту споменика), а сви они које брани или не спомиње као одговорне, укључујући и себе, криви су.

Poslednja izmena:
Vrh