mvbg1
Advanced
- Učlanjen(a)
- 14.10.2011.
- Pohvaljen
- 10.681
Taj industrijski kolosek se odvaja sa 15 koloseka u Rumi i nije nikako moguće njega iskoristiti za ovo o čemu pričamo.@mvbg1 Sad gledam,ima taj zarasli kolosek do baze 'Sremputa' pa da mota levo na postojecu prugu,ali onda stanicna zgrada dodje sa druge strane. Sve nesto naopako,ne verujem ni da je za vreme es ef er jota imalo nekog smisla.
@Jelancha je predložio ideju koja je daleko jeftinija od moje. Ali po njoj onda vozovi ne bi ulazili u Rumu, što se ne može reći da je najoptimalnije i najsrećnije rešenje.
Ovo kako sam ja predložio je dosta skuplje jer je potrebno izgraditi par kilometara potpuno novog koloseka ali se zadržava egzistiranje vozova za Šabac u Rumi.
Naravno za ovo je potrebno uraditi daleko ozbiljnije istraživanje i da li uopšte ima ekonomske isplativosti za ovaj obilazni kolosek preko bloka 2.
Šta znam meni je logično da se odradi ovako i da se zadrži sadašnja pruga iz Šapca koja ulazi preko bloka 1.
Taman da imamo moguće linije bez promene smera i za Beograd a u nekoj budućnosti i za Mitrovicu i Šid(što da ne) .