Nikola NS
Higher intermediate
Каква шикана? Шта измишљаш? Ако ти не осећаш потребу да стигнеш на време на посао, неко осећа. И не знам зашто би се ико теби правдао зашто хоће негде да стигне на време.Kome 13 minuta kašnjenja voza dva puta u dve nedelje pravi šikanu na poslu, imam jednu vest: vreme je da porazmisli o promeni poslodavca.
Da li iko zna kad je planiran dolazak autobusa i da li se kasni 7 minuta ili 14? Šta kažu tviteraši?
Klasično NS palamuđenje, do juče ste taljigali zapregom do Bg, niko nije glas pustio, sad je drama oko 10 minuta. Ni Nemačke železnice do 15 minuta ne računaju u kašnjenje.
Није уопште битан послодавац, твитераши, немачке железнице већ то што директор Србијавоза прича о неком "корисничком искуству", а корисничко искуство је никакво. У Новом Саду нису способни ни да објаве да ли ће доћи воз који треба да крене за 3 минута док га чека 200 људи поред празног колосека.
Није проблем у самом кашњењу, дешава се, већ што имаш имформацију о кашњењу, а не обавештаваш путнике о томе.
Чисто да појасним пошто очигледно ниси разумео - ишао сам истим јутарњим возом из Новог Сада само два пута у последње две недеље (иначе не идем јер живим у Београду) и оба пута је каснио. Овај пут 13 минута, прошли пут 21 минут. Не раде сви близу станице па да касне на посао онолико колико им касни воз. Ако ми закасни воз преко 10 минута, уместо организованог превоза до посла ми следује таљигање троцифреним линијама и дупло дуже путовање.
Не бих ти ја много веровао за немачке железнице, али знам да је у Холандији ванредно стање међу железничким особљем чим воз касни преко 5 минута.
А ово вређање на основу места рођења или становања не бих да коментаришем, знам много нормалних Београђана па не бих да раздвајам људе по месту рођења или пребивалишта.
Где је та информација? Ја сам претражио реч "Нови Сад" и никаква информација о прузи Београд - Нови Сад није објављена осим замене гарнитура за ИЦ возове и убацивања синхрона викендом. Не причам о радовима у станици Нови Сад због којих се користи само један колосек од Новог Сада до Петроварадина (мада ни то не постоји у инфору), ту није било ни 2 минута кашњења већ о кашњењу од Земун(ског) Поља до Новог Београда, ту је скупио бар 10 минута кашњења.Pa i bila je informacija na sajtu i tačno je dato do kad