Док их наши "лепо васпитани" не поразбијају!JohnnyLee":zui7mrpt je napisao(la):Mair":zui7mrpt je napisao(la):едит: и ако узмемо те апарате, мислим да неће бити високе цене (можда као у продавници) да би привуки људе да их користе
Јако лоше изгледа. Али зато имам овај предлог:Гага":38oytlar je napisao(la):Обоји га у бојама наше заставе, а како треба да буде.
Ово не изгледа лоше. Што мислиш да изгледа лоше у бојама наше заставе ?stf":luzhu719 je napisao(la):Јако лоше изгледа. Али зато имам овај предлог:Гага":luzhu719 je napisao(la):Обоји га у бојама наше заставе, а како треба да буде.
Јел могу мало ситнија слова ?Karlo del Ponte":3laxd5va je napisao(la):
8) савршеноstf":if4w99jh je napisao(la):Јако лоше изгледа. Али зато имам овај предлог:Гага":if4w99jh je napisao(la):Обоји га у бојама наше заставе, а како треба да буде.
Па пробао сам ...Гага":6rrr7165 je napisao(la):Што мислиш да изгледа лоше у бојама наше заставе ?
stf":2bzu142s je napisao(la):Па пробао сам ...Гага":2bzu142s je napisao(la):Што мислиш да изгледа лоше у бојама наше заставе ?
mvbg1":onqyvy5k je napisao(la):
:kafa:
Сетио сам се када сам видео слику :lol:Putnici u Austriji gurali voz
Putnici voza na liniji Kufštajn u Austriji ka Minhenu u Nemačkoj, umesto da uživaju u kupeu, morali su da guraju voz.
Voz privatnog prevoznika Meridijan, koji je od prošle godine liniju Kufštajn-Minhen, preuzeo od nemačke Dojče ban, početkom prošle nedelje naprasno je, kako prenosi bečki dnevnik Kronen cajtung, zastao na nemačko-austrijskoj granici zbog problema sa elektronikom.
Uz to, sve se dogodilo na deonici gde nema ni struje, što je uobičajeno u pograničnom prostoru, jer nacionalne mreže imaju različite osnovne napone.
U normalnim situacijama to nije problem, jer vozovi imaju dovoljno zaleta da savladaju taj deo, ali u ovom slučaju voz je stao.
Umesto da čeka na pomoć, mašinovođa je zatražio od putnika da pomognu i guraju voz.
Ta akcija je bila uspešna jer je voz, uz snagu putnika, dospeo do deonice na kojoj ponovo ima napajanja struje.
Zbog ovog poziva mašinovođa će morati da odgovara pred zakonom, jer mu se na teret stavlja ugrožavanje putnika i uticaja na šinski saobraćaj.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xtFF_PRu7po[/youtube]
Мрежа под напоном у Краљеву, упозориле Железнице
БЕОГРАД, 12. марта (Танјуг) - Железнице Србије данас су упозориле да ће, у оквиру завршетка радова на електрификацији пруге Краљево-Чачак-Пожега, сутра електровучна подстаница "Краљево" бити прикљуцена на мрежу опасног по живот напона од 110 киловолти (КВ) која ће служити за напајање контактне мреже.
Обавештавају се грађани да ће се контактна мрежа налазити под напоном од 25 кВ, 50 херца (Хз) који је опасан по живот, саопштиле су Железнице.
Упозорено је да је забрањено додиривање металне конструкције, жица контактне мреже и електровучних возила и вагона, њихово поливање течношћу, као и шина колосека. Забрањено је и кретање дуж пруге унутар или ван колосека, као и ходање по шинама, навеле су Железнице Србије.
Пантограф":34uzguru je napisao(la):Нисам знао да је то готово. Значи, дизелаш из Русије нам не вози само између Панчева и Београда по електрификованој траси.