Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Мислим на конкретне оператере као што су Деспотија, Комбиновани превоз, НРE, Локотранс и други. Видим да лепо раде сви.

Poštovani,

Primili smo Vaše pismo koje ste nam poslali putem e-maila. Zahvaljujemo se na vremenu koje ste odvojili da nam se na ovaj način obratite, primedbama I predlozima koje ste detaljno u svom pismu opisali.
Ovom prilikom Vas obaveštavamo da uređenje I održavanje svih staničnih nije u nadležnosti "Srbija Voz"a.d., već je u nadležnosti "Infrastruktura železnice Srbije"a.d.
Voz br. 2121 Beograd Centar (5:52) - (9:49) Užice (10:06) - Zlatibor (10:57), saobraća u nedelju. Od železničke stanice Zlatibor do centra Zlatibora je organizovan besplatan autobuski prevoz u organizaciji opštine Čajetina.
Voz br. 2120 Zlatibor (16:54) - (16:48) Užice (18:00) - Beograd Centar (21:31), saobraća u nedelju. Od centra Zlatibora do železničke stanice Zlatibor je organizovan besplatan autobuski prevoz u organizaciji opštine Čajetina.

S poštovanjem,

"Srbija Voz" a.d

Posle par borudana evo odgovora na mejl koji sam poslao Srbija vozu povodom novouvedenog nedeljnog voza ka Zlatiboru, obezbeđen je BESPLATAN autobuski prevoz za onaj jedan nedeljni polazak. Svakako su se dobro setili, jedino što ima još drugih polazaka koji nisu pokriveni. Pitao sam ih isto da razmisle o produžavanju istog voza i ostalim danima kao i da sa Infrastrukturom pokrenu proces rekonstrukcije stanice koja je u katastrofalnom stanju. Ovakakav sam odgovor dobio.

Ово би требали онда боље да изрекламирају. Уопште није било јасно да постоји бесплатни аутобуски превоз из оних првих објава.

Za sve koji se nadaju skorom puštanjem deonice pruge Rakovica - Mala Krsna u saobraćaj:

131311744_2271970832935881_8809737716368539448_n.jpg

199210520_2271970689602562_737415145155563497_n.jpg

Tabla radova zarasla u vegetaciju:

198813209_2271970209602610_5776429330261068358_n.jpg

Znači,barem do stupanja na snagu novog reda vožnje 2021/2022 od voza za Požarevac ništa? :bash:

Назире се крај радова на прузи Београд – Нови Сад,
министар каже да ће возови бити "БМВ на пругама"

:lool:
До краја године требало би да буду завршени радови на две деонице пруге Београд – Нови Сад укупне дужине 75 километара, а први воз да крене у фебруару 2022. Министар Томислав Момировић наводи да је важно да се пругом повежу два града која дају 60 одсто бруто домаћег производа Србије.
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/4415885/pruga-beograd-novi-sad-radovi.html

Inače, radovi do Pazove neće biti završeni još godinu i nešto.

Stvarno mi nije jasno zbog čega ovoliko dugo traje gradnja ovog dela gde se dograđuje još jedan kolosek i ponegde trasa skreće od stare. Mada ok, neka bude taj februar sledeće godine, ali to da najobičnija rekonstrukcija, "generalni remont" do Pazove rade još godinu dana, a nekada se radilo za par meseci?

Malopre sam na pruzi Jajinci-Krsna video veliko radno vozilo Colas Rail sa prikolicom koje se jako sporo kretalo. Pruga je iza njega ipak ostala u istom stanju kao i pre prolaska. Prvi put posle više meseci vidim aktivnost na toj deonici a često prolazim tuda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858882#p858882:1uogwifq je napisao(la):
tragac » 19 Jun 2021 08:56 am[/url]":1uogwifq]Malopre sam na pruzi Jajinci-Krsna video veliko radno vozilo Colas Rail sa prikolicom koje se jako sporo kretalo. Pruga je iza njega ipak ostala u istom stanju kao i pre prolaska. Prvi put posle više meseci vidim aktivnost na toj deonici a često prolazim tuda.
Koja lokacija?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858939#p858939:gawyl1ir je napisao(la):
tragac » 19 Jun 2021 03:57 pm[/url]":gawyl1ir]Resnik, kod rampe, dakle blizu ulaza u st. Jajinci iz pravca Belog potoka.
Aha. Verovatno se spremaju za mašinsku regulaciju tog međustaničnog dela.
Ne znam jesu li spojili onaj deo gde pruga prolazi ispod nadvožnjaka.

Za razliku od remonta Jajinci - Mala Krsna gde prođe jedna radna mašina u dva meseca, u Suboticu su već stigle mašine RŽD International za potrebe modernizacije i elektrifikacije pruge Subotica - Horgoš gr. Izgleda da je hitno zbog planiranog zatvora pruge preko Kelebije u februaru 2022.

202556419_972757426599689_7015536765080094032_n.jpg

201977967_972757473266351_2950248974551647648_n.jpg

Zna li neko zašto najsvežije remontovan vagon Srbija Voza - WReelmt restoran UIC-Z1 stoji u Topčideru kao ukras i ne vozi na dnevnom barcu? Svaki drugi dan ide crnogorski restoran, a onaj dan kad ne ide, taman bi ovaj vagon mogao da upotpuni prazninu. Ja ne znam o čemu uprava Srbija Voza razmišlja. Remontovali su lokomotive koje nemaju vozove da vuku, remontovali su vagon restoran koji stoji kao ukras. Potpuno bahato i rasipničko poslovanje.

202206032_10223224788161167_7428365120332437040_n.jpg

P.S. saznao sam u međuvremenu. Srbija Voz restoran neće ni ići jer Želturist i KSR više ne postoji, te nema kuvara, konobara. Stvarno, koji moj su remontovali vagon restoran kad nemaju osoblje...

Несрећа код Велике Плане, мушкарца ударио воз који се кретао око 100 километара на сат
Мушкарац стар 37 година погинуо је синоћ око 20.20 када је прелазио пругу код Велике Плане. Њега је ударио воз који је долазио из правца Ниша, рекао је портпарол "Инфраструктура железнице Србије" Ненад Станисављевић.

Несрећа се догодила на потезу између Мале Плане и Велике Плане, на отвореној прузи, где се воз креће брзином око 100 километара на час, рекао је Станисављевић за Танјуг.
Навео је да је мушкарац прелазио пругу носећи бицикл у рукама.
Станисављевић је рекао да је железнички саобраћај био заустављен, полиција вршила увиђај, а на терену су биле и екипе хитне помоћи.
Пренео је саучешће "Инфраструктура железнице Србије" породици настрадалог.
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/4416780/pruga-velika-plana-nesreca.html

Iako nije neka brzina, 100km/h je skoro 28m/s. Da bi čovek koji nosi bajs prekoračio prugu treba više od 5 sekundi, tako da za to vreme voz pređe oko 150 metara. Tu vozovi idu 100km/h već nekih 90 godina.

Pa valjda su sposobni toliko da potpišu ugovor sa nekom firmom koja bi obezbedila kuvare i namirnice ili ketering koji se samo dovršava u vozu. Mislim ono, nije ima palo na pamet da se obrate Jat Cateringu, ako ništa drugo.

Ovakvih udesa ce biti oko Subptice kad remontuju prugu. Pruga se ukrsta na mnogim mestima sa putevima. Ljudi su navikli da vozovi ne idu, a kada bi neki isao uvek bi stajao neko kraj pruge da upozori. Ako samo krenu ovom brzinom bez da se javnost dobro upozna sa situacijom ovo ce biti ceste vesti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859088#p859088:3cx006og je napisao(la):
Dalmatinac » Ned Jun 20, 2021 4:59 pm[/url]":3cx006og]Ovakvih udesa ce biti oko Subptice kad remontuju prugu. Pruga se ukrsta na mnogim mestima sa putevima. Ljudi su navikli da vozovi ne idu, a kada bi neki isao uvek bi stajao neko kraj pruge da upozori. Ako samo krenu ovom brzinom bez da se javnost dobro upozna sa situacijom ovo ce biti ceste vesti.

Vozovi su išli 100 km/h i pre 100 godina. To što je narod, hm, priglup i ne zna pravila saobraćaja će se rešiti tako što će MUP koristiti snimke sa kamera koje je Infra ŽS postavila na putnim prelazima na osnovu tih snimaka slati kazne. Najbolji lek za nešto što se hronično ne može iskoreniti je bubnuti nekog po džepu svaki put kad napravi taj prekršaj. U poslu kojem radim to se pokazalo kao najbolji lek.

Evo, samo na ovom kanalu koliko postoji materijala:

https://www.youtube.com/channel/UCqimJcqFCdeeE8Jv4mcKdVg

90 godina. Prvo su radili Beograd-Zagreb za 100km/h odmah čim su se sabrali posle rata, a negde od 1928. su počeli za Niš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859052#p859052:149c9h0j je napisao(la):
miki_ns » 20 Jun 2021 12:05 pm[/url]":149c9h0j]Pa valjda su sposobni toliko da potpišu ugovor sa nekom firmom koja bi obezbedila kuvare i namirnice ili ketering koji se samo dovršava u vozu. Mislim ono, nije ima palo na pamet da se obrate Jat Cateringu, ako ništa drugo.
Restorani su inace veoma visoka tehnologija i nema ih dovoljno pa se moraju koristiti oni od aviokompanija...
Mogu da naslutim da je bio tender ili je planiran i to bas za ovu sezonu, ali je negde zapelo u proceduri...

Upravo sam hteo da postavim maketu, očigledno da su se odlučili za ovu šemu. Meni je na FLIRTu lepša šema, ali no, ovako možemo da imamo poseban "InterCiti" brend sa belom.

Дивна је колор шема. Толико је љупка да ме подсећа на ово

kisspng-second-world-war-independent-state-of-croatia-flag-autismeurope-5b0768c424a445.0841516215272122281501.jpg

I trobojka Kneževine Srbije u vreme donošenja Sretenjskog Ustava je imala raspored boja crvena-bela-plava, Hrvatska je mnogo kasnije počela da koristi trobojku. Nebitno,ne moraju svi vozovi da imaju istu kolor-šemu, čak ni DM 711 nema istu šemu kao Flirt,nego je sav u crvenoj boji. A većina preostalih DM 710 su plavo-beli.

Оволико бело поље није ни лепо ни практично. То ће увек бити мусаво и прашњаво. Погледајте Вектроне.

Све су те тробојке од браће Холанђана - ал` шта ће нама сад оригинал холандска застава на возу??

Vrh