[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=427032#p427032:2eajgj3n je napisao(la):
tragac » 09 Jan 2017 03:19 pm[/url]":2eajgj3n]koje su prosečne, a koje najveće brzine na TENT-ovoj mreži pruga?
Све ТЕНТ-ове пруге су за брзину 75км/с, а за просек не знам. Вероватно негде око 50км/с због укрштавања.
Иначе, ред је да и ја као представник Удружења љубитеља желњзнице напишем нешто везано за воз Београд-Косовска Митровица. Само Удружење је предложило један пар возова дневно, који би из Митровице полазио око пола 12, а из Београда око 11, класична гарнитура вожња преко Ваљева и Пожеге, замена локомотива у Краљеву. Време када би се вршила замена локомотива у Краљеву за оба правца је 15:00-15:40. Разлог за овакав распоред је поред свега, план коришћења локомотива на другим возовима, и покривање поподневне смене у Краљеву поласком више.
У Србијавозу су нам, када смо разговарали у мају 2016. рекли да смо преценили расположиве капацитете. Проблем је што се не планира коришћење класичних гарнитура нигде осим на међународним линијама за Бар, Беч, Будимпешту, Цирих, Солун и Софију.
Ако је већ тако, као алтернативу би могли узети везу за Косово са преседањем у Краљеву, али синхронизованим и само једним преседањем! И садашњи ред вожње је неповољан. Немогуће је доћи у Краљево, обавити неку дневну активност, и вратити се кући истог дана. Ми смо и по том питању предлагали одређене измене, које нису прихваћене.