Sta pricas prijatelju?
Meni usadili?
Manite se gluposti, pogledajte malo oko sebe.
Ja ne mogu da verujem da neko jos veruje u bajke tipa "mi smo bogati" ili "nismo siromasni" ?!
Siromasni smo po zapadnim standardima koje uvek i uzimamo kao poredjenje.
I bili smo siromasni po tim merilima i pre 25 godina!
Ne ovoliko kao danas, ali bili smo.
Jer da nismo bili, ne bi se konzerviralo gradiliste prokopa, odustalo od metroa, ne bi KCS posle 30 godina i dalje bio nezavrsen, nebi nam se kanalizacija izlivala direktno u reke, nebi pola juznog beograda pola leta gledalo u suve cesme, ulice nebi bile pune udarnih rupa, vodovodne cevi bi bile zamenjene po celom gradu, sto zbog dotrajalosti, sto zbog izbacivanja azbestnih...
Nas dug svakodnevno vrtoglavo raste. U narednoj godini ce rasti jos brze!
Kakve gluposti o "usadjivanju" pricas covece?
Pa ja sam generacija koja je upravo "ucena" suprotno!!!
"Nasa zemlja je izuzetno bogata. Pored obilja prirodnih bogatstava, i uspesne industrijalizacije zemlje, ogromno bogatstvo je u nasoj omladini, radnicima, poljoprivrednicima... (bla, bla, bla)...""
To je meni 'sinko' usadjivano od strane tadasnjih vladara!
I na kraju krajevA, je*******o parole i price.
Pusti "samoupravni socijalizam-vladavina naroda" , pusti "u kapitalizmu svako ima sansu za uspeh" , pusti "za xyz smo u EU i tece nam med i mleko"...
Ako (neki) MilisaV proizvodi jabuke, a placa skuplje gorivo, pesticide, djubrivo, od nekog tamo Hansa, koji jos dobije subvenciju od 30Eurcenti, normalno je da ce manje zaraditi. A kad on manje zaradi, manje ce zaraditi i njegov berac. A kad berac manje zaradi, manje ce i potrositi, pa ce drzava uzeti manje poreza. A posledica toga ce biti lose placen profesor na faksu.
A taj profa onda nece 'predavati', vec otaljavati. A onda student nece nikada postati strucnjak...
I tako u krug...
I svi u lancu su sve siromasniji, kako koji ciklus prolazi.
U ovoj zemlji vaspitacica koja nam cuva dete 9 sati od svoje plate ne moze da prehrani svoju!
U ovoj zemlji su fabrike pretvorene u magacine strane robe ili zarastaju u korov.
U ovoj zemlji se razbijeno staklo na prozoru 'krpi' kartonom!
U ovoj zemlji desetine hiljada ljudi radi za platu manju od minimalca, a najniza satnica je manja od 1EUR !!!
I sad ti uz sve ove cinjenice meni kazes kako mi nismo siromasni, vec mi je neko 'usadio' taj osecaj?
E moj druze...