Kao što rekoh radi se u postojećim kapacitetima. Ostaju brzine do 120 km/h, jedan elektrifikovan kolosek, isto osovinsko opterećenje...Iz kontakta koji sam imao sa italijanima oni tvrde da to nije brza pruga, naveli nekih trista razloga između ostalog glavni to što se koristi i za teretni saobraćaj. Neki oštar nipodaštavajući ton sam osetio pa intervju nisam ni publikovao.
Ko tu zapravo koči kad su pare "u fijoci"? Vesić je za Niš-Dimitrovgrad izjavljivao kako su krive obe strane i da je komisija koju je formirala EU zahtevala svašta, i da je sad promenjena pa je krenuo taj projekat.
Ima smisla da obe strane prebacuju loptu kada projekat ovako smešnog obima napreduje kao da probijaju tunel kroz Alpe. A radi se po FIDIC metodologiji, koja je zamišljena da projekte održi u rokovima i budžetu.Ja sam cuo da su zalbe uglavnom upucene ka Bugarskoj strani - kako su jako neorganizovani, kao i da ljudi koji su dosli to da rade nisu dovoljno strucni.
Svakako raduje sto ce se u buducnosti raditi i drugi kolosek.
E nazdravlje. EU nadzor možda jeste zahtevao svašta, ali to bi onda verovatno bila... Vesić je za Niš-Dimitrovgrad izjavljivao kako su krive obe strane i da je komisija koju je formirala EU zahtevala svašta, i da je sad promenjena pa je krenuo taj projekat.
Ovo je "kupanje" Jevtića?U novom NIN-u o korupciji u Železnicama i onoj kompaniji na slovo B.
2021 ---> cca 2,8 miliona
2022 ---> cca 5,5 miliona
2023 ---> cca 7 miliona
+2022 je Beograd-Šid tek puštena u oktobru ili septembru ako se dobro sećam.Повећање 2021->2022. је због отварања пруге Београд - Нови Сад.
Повећање 2022->2023. је разлика од прва 3 месеца 2022. када није ишао воз Београд - Нови Сад.
Дакле, да је воз Београд - Нови Сад ишао целе 2022. неке суштинске разлике између 2022. и 2023. не би било. Тако, да за 2024. очекујем 7 до 8 милиона (зависи од тога колико нових линија пусте новим Штадлером).
Broj putnika kao takav i nije neko merilo u železničkim saobraćaju. Više se gleda broj putničkih kilometara.
Prognoziraš manje nego za 2023.?Ево да дам прогнозу и за ПМК - 486 мил.
Због укидања неких полазака. Но видећемо.Prognoziraš manje nego za 2023.?