Bulbulderac17
Expert
Holivud ima spremnu scenografiju za postapokaliptične zombi filmove
Ne bi se ni to menjalo da jedan od eskalatora nije već stao zbog pucanja rukohvata, koji je toliko truo da ne može da se nastavi. A znaš kakva panika bude kada se Vukov spomenik zatvori na sat vremena. Zamisli kakav bi haos bio ako je zatvore na mesec dana zbog pucanja sledećeg rukohvata.Makar menjaju gume na rukohvatima pokretnih stepenica![]()
Ako konkretno pričamo o eskalatorima, oni su izuzetno bezbedni. Imaš blokade koje odmah zaustavljaju eskalator ako pukne rukohvat, iskoči stepenik, otvori se poklopac na okretištu itd. Jednom godišnje se vrši pregled od strane kontrolnog organa koji izdaje atest o bezbednosti. Bezbednost nije pitanje.Кад се пројектује, не треба се просеравати са неким "светским" решењима тј да "будемо као сам ворнлан свет", јер ми немамо ни пара за тако нешто ни за куповину а како се показује ни з аодржавање. Због тога решња морају на нивоу пројектног да уважавају све: од набавке, преко одржавањеа до амротизације. Тј. да се зна колико нешто може да траје, пад асе после заметни. А не да се нешто откине на ескапалатору да људи погину.
И службе које треба да брше мониторинг и контролу свега.
Дошао крај животног века? Стоп и затварање док се на заврши. Боље и то него људи да гину.
Pa ne znam brate, jako su robusni i pokazali su se dobro u eksploataciji. Da su realizovani remont i modernizacija koji su bili predviđeni 2021. ne bi morali da mislimo o njima do 2050.Slažem se treba izbeći ove eskalatore iz Rusije.
Isti su klinac i zapadni eskalatori, ne traju ni oni zauvek (zapravo traju kraće). Automobilske gume imaju vek trajanja čak i ako nisu u upotrebi, logično da će rukohvat koji je u eksploataciji takođe imati neki vek trajanja.Nezgodno je jer samo mi imamo ovakve eskalato4e u Evropi... sovjetske vrste i dizajna. Posto zapadni eskalatori to je nesto sasvin drugo. I nigde ne pucaju rukohvati samo kod nas. Daj bre, para ima nego idu u dzepove. Eno gradinacelnik pere pare na ocigled svih farbajuci autobuse nikom nista.
Izgleda da samo kod nas nema para.
Levi i desni su remontovani 2008. Srednji eskalator nije nikad remontovan.Ti eskaltori su uspešno remontovani jedna po jedan bješe 2010 god Tako nesto dolazio je kamion gore i izvlacili su ih
Negde mozda imam čak i slike bilo je u nekom broju pruge članak o tome
To nisu opasne materije, već kola za prevoz žitarica, majko mila.![]()
Daj bre Vučko, molim te.
Rade se dva rukohvata koja 30 godina nisu zamenjena, od kojih je jedan u prekidu. Nažalost, zbog ugovora sa Klemanom, verovatno neće biti drugih intervencija...Počeli su sa zamenom gume gukohvata na pokretnim stepenicama. Radili su jutros kad sam proašao. Izgleda da će raditi jedne po jedne tako da mislim da neće biti prekida u radu stepenica.
Mozes da objasniš šta ovo znači ... za nas sa jeftinijim kartama.Nažalost, zbog ugovora sa Klemanom