Šta je novo?

Železnička stanica Vukov Spomenik

Био и ја пар пута силом прилике. Топла препорука ако вас икада игде потера у ВЦ а немате тржни центар у близини, свратите у најближу кладионицу. tu

Хахаха, јесте, кладионице су буквално увек ту у правом тренутку!

какве везе има власништво над парцелом са власништвом над објектом?

Pa i svi objekti na toj parceli su državni, pritom i tamo gde se ne zna vlasnik to na kraju ide državi. Za deo gde su podzemni prolazi i prostor nema uopšte ni obeležen objekat na katastru, ima samo ovaj jedan objekat za celu parcelu (gde je jedan od ulaza) i za njega stoji da je vlasništvo grada.

1000242313.jpg

Poslednja izmena:
Da li to znači da ništa od objekata nije uknjiženo, uključujući i stanicu.

Ako jeste tako, Grad ima veoma lak način da natera sve vlasnike lokala da srede sve.

Pa i svi objekti na toj parceli su državni, pritom i tamo gde se ne zna vlasnik to na kraju ide državi. Za deo gde su podzemni prolazi i prostor nema uopšte ni obeležen objekat na katastru, ima samo ovaj jedan objekat za celu parcelu (gde je jedan od ulaza) i za njega stoji da je vlasništvo grada.

Pogledajte prilog 219727
Ja mislim da se svi podzemni objekti vode na parceli ispod parka. Upotrebna dozvola za stajalište Vukov spomenik navodi parcelu 2796. Objekat Podzemna garaža postoji na parceli 2796, mada joj je površina navedena kao 300 kvadrata prizemno.
Nikako mi nije jasno kako i dalje nije rešen problem podzemnih objekata, samo upišeš ukupnu površinu i navedeš da ima jednu prizemnu i koliko god podzemnih etaža...

Ja mislim da se svi podzemni objekti vode na parceli ispod parka. Upotrebna dozvola za stajalište Vukov spomenik navodi parcelu 2796. Objekat Podzemna garaža postoji na parceli 2796, mada joj je površina navedena kao 300 kvadrata prizemno.
Nikako mi nije jasno kako i dalje nije rešen problem podzemnih objekata, samo upišeš ukupnu površinu i navedeš da ima jednu prizemnu i koliko god podzemnih etaža...

Da gledao sam i te objekte u parku, svi su vlasništvo grada.

Podzemni lokali na terazijama su upisani na parceli ulice terazije
Screenshot_20241115-225941_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20241115-225957_Samsung Internet.jpg

Problem sto katastar mudruje ovamo je knjiženja uradjeno u sfrj a vamo kao ne može
Mada je doneta izmjena zakona bas kako bi se knjizili podzemni lokali

Građevinska inspekcija je u protekle dve nedelje postavila trake upozorenja zbog opasnosti od obrušavanja i kod podzemne stanice "Vukov spomenik". Kasnije su ove trake uklonjene.

Vrh