Šta je novo?

Železnička stanica Novi Beograd

Мало због угла приказа делује као традиционални кинески кров.

d2c0990d629aea7b79ebab2499f17f94.jpg

Али се у суштини ради о две плоче као код ТЦ Рајићева, и изнад њих заштитни знак лојаница, цеви.

Znam da se mnogi neće složiti ali ta arhitektura i Lojanicin potpis ima karakter i prepoznatljivost u odnosu na recimo bezlični Prokop i brisoleje. Takođe Lojanicin projekat uglavnom garantuje i kvalitetniju materijalizaciju objekta mada to često zavisi i od investitora koliko je spreman da se finansijski ispruži.

Тешка срца ћу се сложити да је тај стил и ако ми је омражен ипак карактеристичак, док је након њега наступио још гори стил панела, типа нова фасада КЦС-Фалкенштајнер-Сириус.
Опет, ја сам против оба стила, можда и више против стила Лојаница пошто сматрам све те цеви, надстрешнице, шпицеве, оштре ивице, решетке и сл. само беспотребним компликацијама за даље одржавање.

док је након њега наступио још гори стил панела, типа нова фасада КЦС-Фалкенштајнер-Сириус.
Ovo što si nabrojao za mene i nije arhitektura. Ali razumem birgu o održavanju pogotovo kada znamo da će objekat pripadati infri.

Ја се јежим свих оних цевчуга и решетки по фасадама, терасама и крововима и по стамбеним објектима.

Po rečima radnika urušio se deo šina na izlazu ka gradu. Svi vozovi koriste samo kolosek 3 i naravno da su nenormalne gužve. Video sam veliku rupu i radnike kako nešto rade. Vozovi poprilično kasne

Po rečima radnika urušio se deo šina na izlazu ka gradu. Svi vozovi koriste samo kolosek 3 i naravno da su nenormalne gužve. Video sam veliku rupu i radnike kako nešto rade. Vozovi poprilično kasne
Verovatno govoriš o delu koji je na nasipu?

Kod samog kraja betona kod koleseka 5 je rupa koliko sam video zahvatila je i kolosek 4. Nisam slikao dolazio je voz na stanicu a i daleko sam bio da bi se videlo dobro

Deo ka gradu(ka Prokopu) kod koloseka 4 i 5 odmah kod samog početka/kraja betona(tu je bila ta rupa). Ja sam umesto vozom za Lazarevac u 16:22 išao vozom za Pančevo koji je kasnio oko 20 minuta.
Inače razglas na toj stanici je debilni i služi samo da zabuni putnike. Ulazak voza se najavljuje 2-3-4 minute pre samog dolaska i ako neki raniji voz kasni nastane opšta papazjanija oko toga koji voz stiže. Puno puta mi se dešavalo da usmeravam putnike rečenicama "NIje ovo voz za Vršac on je mali crveni" "Ovaj voz ne ide za Užice tamo ide dosta noviji i nije plav" i sl.

Vrh