Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851798#p851798:f939op9z je napisao(la):
stf » 20 Maj 2021 14:47[/url]":f939op9z]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851607#p851607:f939op9z je napisao(la):
unedfined » 20 Мај 2021 09:42 am[/url]":f939op9z]Sećam se vaših komentara od "pre". Izgleda da Vam se inicijativa "Imamo plan" jako dobro isplatile kada tako neumorno lažete i spinujete kako bi ste odbranili lične finansijske interese gradskih moćnika.

Разлика између мене тада и мене данас је у томе што сам тада био студент са архаичним и утопистичким ставовима који су, као и код осталих студената - бајковити и углавном економски нереални.

Теорија је једно, стварни живот друго.
A stvarni život znači zaposlenje u opštini Grocka.

Bendere - geomorfoloski pojam rupa ne postoji - zove se depresija. Depresija razumeva da posoji elevacija h ispod koje je jedan deo terena nizi od isohipse na elevaciji h koja je zatvorena. Nijedna isohiopsa koja bi oznacavala negativni pad terene na Prokopu nije zatvorena i nemamo nikakvu depresiju. Uz mape sta su izohipse ona prva je iz moje analize depresije Opuvanog dola.

Prilozi

• hoehenlinie3.jpg
    hoehenlinie3.jpg
    10,2 KB · Pregleda: 1.958
  • fig pflanzensoziologie doline.jpg
    fig pflanzensoziologie doline.jpg
    877,5 KB · Pregleda: 1.946
Neces kod mene nikad polagati ispit - a to je prblem ljudi koje su obstinentni na struku.

Jel si ti to umislio da je ovo tvoja katedra, da su učesnici tvoji studenti a ti profesor koji ih ispituje?

Pa vidim da ponavljas isto - a ja ti kazem da pazis struku - zna se sta je depresija/

Kao što rekoh:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852107#p852107:3p3vpmts je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Maj 21, 2021 2:27 pm[/url]":3p3vpmts]Prokop je rupa. U svakom smislu te reči.

A što se terminologije tiče, ovo je forum, ne tvoja imaginarna katedra. Kao što se i na drugim temama ne koristi striktno stručna terminologija, i striktno naučni stil pisanja (ti ćeš kao akademik i profesor znati na šta mislim pod ovim), tako se neće koristiti ni ovde. Ti ako imaš problem s time, nemoj da čitaš moje postove. Ili ti govori ''depresija'' a ja ću govoriti ''rupa''.

Reko bih da imaš sličan problem kao Zuma. Ne vidiš šumu od drveta. Nisi u stanju da shvatiš da ''rupa'' u srpskom jeziku ima nekoliko značenja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852085#p852085:27j1h01d je napisao(la):
solecar » 21 Мај 2021 12:33 pm[/url]":27j1h01d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852075#p852075:27j1h01d je napisao(la):
stf » 21 Maj 2021 13:19[/url]":27j1h01d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852038#p852038:27j1h01d je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 Мај 2021 10:35 am[/url]":27j1h01d]Znaci solitercina na klizistu izmedju zeleznicke rupe i lamele. Pa da, ne bi investitori i drzava bili svoji kad ne bi natrpavali kvadrate gde im mesto nije.

Malo je to, treba dodati jos bar dve kule.

Pa već ih ima 5 izgrađenih od po 15 spratova. Blizina najveće petlje u glavnom gradu, tri kapacitetne saobraćajnice, železnička stanica, buduća metro stanica, komotna površina pod zelenilom ...

.... da da, baš najlošije mesto za kule i kvadrate. Najgore. Nema goreg .... :bash:
Zašto na ranom javnom uvidu nema prikazane geomehaničke analize okoline, ako je već to područje najbolje za gradnju kula i kvadrata?

Зато што је то рани јавни увид који служи само да оквирно прикаже предложену опцију.

Bendere, ne znam zasto imas potrebu da se na svakoj temi prepires sa nekim. Covek doprinosi temi sa naucne strane, ne moras da se slozis sa njim, ali nema potrebe ni za raspravu.

Je li ovde zaista neko misli da bi investitor bio zainteresovan za plac koji ce na prvi kramp da se sruci preko Prokopa? I da postoji problem klizista gradnja bi se izvela na takav nacin da se kliziste sanira.

Mozemo da pricamo da li saobracajna infrastruktura moze da istrpi ovakve objekte ili da li je spratnost odgovarajuca, ali ova tema o klizistu je po meni pogresan argument okolnih stanara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852121#p852121:1c8wdo1v je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 May 2021 01:44 pm[/url]":1c8wdo1v]Kao što rekoh:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852107#p852107:1c8wdo1v je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Maj 21, 2021 2:27 pm[/url]":1c8wdo1v]Prokop je rupa. U svakom smislu te reči.

A što se terminologije tiče, ovo je forum, ne tvoja imaginarna katedra. Kao što se i na drugim temama ne koristi striktno stručna terminologija, i striktno naučni stil pisanja (ti ćeš kao akademik i profesor znati na šta mislim pod ovim), tako se neće koristiti ni ovde. Ti ako imaš problem s time, nemoj da čitaš moje postove. Ili ti govori ''depresija'' a ja ću govoriti ''rupa''.

Reko bih da imaš sličan problem kao Zuma. Ne vidiš šumu od drveta. Nisi u stanju da shvatiš da ''rupa'' u srpskom jeziku ima nekoliko značenja.
Ucio sam od vrlo dobrih ljudi kako se pravilno i precizno citaju topografije. U cast tih ljudi trudim se da ne zamutim bistru vodu. A ti je zamutis koriscavanjem nepreciznih pojmovima koje jos i pogresno tumacis. Tumac sam ti dao pa ga upotrebi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852127#p852127:1o4oo07b je napisao(la):
kopte3 » Pet Maj 21, 2021 3:03 pm[/url]":1o4oo07b]Bendere, ne znam zasto imas potrebu da se na svakoj temi prepires sa nekim. Covek doprinosi temi sa naucne strane, ne moras da se slozis sa njim, ali nema potrebe ni za raspravu.

Je li ovde zaista neko misli da bi investitor bio zainteresovan za plac koji ce na prvi kramp da se sruci preko Prokopa? I da postoji problem klizista gradnja bi se izvela na takav nacin da se kliziste sanira.

Mozemo da pricamo da li saobracajna infrastruktura moze da istrpi ovakve objekte ili da li je spratnost odgovarajuca, ali ova tema o klizistu je po meni pogresan argument okolnih stanara.
Vrati se na ovaj njegov post i prati Orjenovu i moju prepisku odatle pa na dole. Pa mi reci ko ima želju da se prepire. Čovek je ograničen a dokon do neba, pa u nedostatku pametnijih stvari da radi i kaže ide okolo i mrači ljude što govore ''rupa'' umesto ''depresija''.

Tebi je to normalno? Tebi je to u redu?

Što se tiče placa, gde sam ja rekao da će nova investitorova zgrada da se sruči na tunele? Ne, care. Čitaj pre nego što poletiš da komentarišeš. Ja sam rekao da su našli najdebilnije mesto da grade. I da ne mare za druge oko sebe. I da je teška bolest graditi stambenu soliterčinu tik iznad železničke pruge i tunela.

A sve to o čemu ja pričam, pričao je i Dzangrizalo, i potvrdio. A pričao je i onaj čiča u Vučkovom videu što je govorio na sastanku stanara, dao istorijat cele priče i pokazao nacrte. Nego znam ja da vas par dokonih volite da se kačite sa mnom. Pa sve to ignorišete a ovamo mi popujete kada kažem da je nenormalno da se grad pretvara u natrpanu favelu gde se soliterčine grade tik iznad pruge, tunela i rupe.

Evo ti ga novi njegov post iznad. Nastavlja on po svom. Nije nikad video rupu u životu, ali jeste depresiju. Pa će sad da tera tako u nedogled, dok ne zadovolji svoj ego i grandioznost. Umesto da to svoje ''stručno znanje'' i kefalo upotrebi da se zapita da li je normalno da se grade zgradurine u kojima neko treba da spava i živi, tik iznad vozova i tunela. Ali bitno je da s' ti njega iskulirao a da meni soliš pamet i pričaš mi o ''prepiranju''. :kafa:

stf":1pxv526q je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852085#p852085:1pxv526q je napisao(la):
solecar » 21 Мај 2021 12:33 pm[/url]":1pxv526q]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852075#p852075:1pxv526q je napisao(la):
stf » 21 Maj 2021 13:19[/url]":1pxv526q]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852038#p852038:1pxv526q je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 Мај 2021 10:35 am[/url]":1pxv526q]Znaci solitercina na klizistu izmedju zeleznicke rupe i lamele. Pa da, ne bi investitori i drzava bili svoji kad ne bi natrpavali kvadrate gde im mesto nije.

Malo je to, treba dodati jos bar dve kule.

Pa već ih ima 5 izgrađenih od po 15 spratova. Blizina najveće petlje u glavnom gradu, tri kapacitetne saobraćajnice, železnička stanica, buduća metro stanica, komotna površina pod zelenilom ...

.... da da, baš najlošije mesto za kule i kvadrate. Najgore. Nema goreg .... :bash:
Zašto na ranom javnom uvidu nema prikazane geomehaničke analize okoline, ako je već to područje najbolje za gradnju kula i kvadrata?
Зато што је то рани јавни увид који служи само да оквирно прикаже предложену опцију.
A ono okvirno navedeno sve osim geomehaničke analize okoline.

P.S.
@Kopte

Jel i ti spadaš među ljude koji misle i zastupaju stav da se ceo Beograd toliko izgradio, toliko popunio, toliko prenaselio... da sad nema više drugog izlaza nego da se grade soliterčine po: izvorištima; klizištima iznad rupa; železničkim stanicama; trolejbuskim depoima; zelenim površinama...?

Ono... nema više gde igla da padne pa je došlo krajnje vreme da se slaže tonBe u visine, i to ni manje ni više nego na takvim lokacijama?

Srbija prosto buja od populacije i priraštaja, rađaju se deca ko na traci i hrle ka prestonici, a Beograd sav jadan tesan i smešten na planine. Eno, levo od toka Save (a bogami i Dunava) sve same planine, uvale, pećine, trusna tla... nemaju više jadni investitori gde da grade, a u grad svakog dana stigne 30.000 novih stanovnika. Pa oni gde će, šta će, nemaju druge nego da zidaju soliterčine baš između železničke pruge i lamel na klizištu... :(

Samo je prvi pasus bio upucen tebi, nekako cesto prelako planes, a zaista mi se cini da za tim nema potrebe. Nisam mislio nista lose.

Sto se tice placa, kao sto rekoh to nije bilo upuceno tebi, vec uopsteno. Ne zvuci smisleno da bi bilo ko hteo da gradi nesto na obronku koji samo sto nije skliznuo ili koji ce da srusi celo naselje. Pogotovo ne investitor koji ima iskustvo u gradnji.

@Bender, da ti odgovorim na ovaj drugi post:

Ne smatram da treba da se gradi na takvim mestima. Isto tako sam svestan da ne moze bas sve da ostane onako kako je bilo. Ocigledno je da je ovaj plac deo naknade za izgradnju Prokopa. Meni licno se cini da je projekat predimenzionisan. Ukoliko mora da dodje do gradnje voleo bih da se skalira projekat i da se izadje u susret zahtevima stanara po pitanju saobracajne infrastrukture i nedostatka parkinga. Da se pronadje neki kompromis za sve i da Prokop moze napokon da se dovrsi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852127#p852127:2ee1hhfg je napisao(la):
kopte3 » 21 Maj 2021 15:03[/url]":2ee1hhfg]Je li ovde zaista neko misli da bi investitor bio zainteresovan za plac koji ce na prvi kramp da se sruci preko Prokopa? I da postoji problem klizista gradnja bi se izvela na takav nacin da se kliziste sanira.

Znači nikad se nigde nije desilo da se nešto počne graditi, a da se desio slučaj urušavanja ili oštećenja okoline (pod tim mislim i na zgrade)?
Zašto je na ranom javnom uvidu, koji je okvirnog tipa, navedeno sve od detalja, osim geomehaničke analize okoline?

''Planem'' kada gledam jednu vrstu ljudi koji uvek, svugde, i bezrezervno brane i veličaju investitore i vlast. I kada s druge strane gledam drugu kategoriju ljudi koji se predstavljaju kao bog zna kakvi intelektualci, akademici i klasa, a u životu ne smeju, niti su napisali jednu kritičku stvar prema haosu, bezakonju i k****bolji koju vlast promoviše ovde već godinama. Da se razumemo - postojala je ona i pre nekoliko decenija, ali se sada užasno promoviše i forsira.

Što se tiče pitanja - ''zar bi investitor gradio nešto na rizičnom području?''

Još jednom da istaknem - ja ne tvrdim da će, ako se nešto sagradi tu, da sigurno sve poleti na dole. Ja sam govorio ranije da to brdo pati od klizišta, a da je Prokop to aktivirao i istakao u prvi plan kad se gradio. Orjen je to sve izignorisao, isto kao i brat mu akademik i prosvetitelj Zuma na temi o epidemiji. Sve dok ovde nisu okačeni i dokazi za sve to. Pa se onda povukao i ćutao, te se javio sada da brani investitore. Ele, šta će biti sa zemljištem tu ako se nešto sagradi, to još niko ne zna. Ni ja, ni ti, ni prof dr Orjen.

Ali ono što znam, i što je odgovor na pitanje ''zar bi investitor gradio nešto na rizičnom području?'' je: a šta ga sprečava u tome? Zakon? Sudovi? Robija?
Phahahaha!

Pa kad pogledam šta sve divni i cenjeni investitori rade širom grada, ne samo drugim građanima, ne samo svojim kupcima, nego čak i sami sebi... (pošto kako grade zgrade za druge, u istim takvima žive i oni sami, znam pouzdano) pa naravno da sam jako skeptičan, oprezan i nezadovoljan kad vidim da se javlja neki novi koji bi da zida soliterčine, i to ni manje ni više nego između klizišta, solitera, lamele, nadvožnjaka, tunela i železničke pruge.

Ne razumem, ispada da: 1) Beograd se toliko popunio da nema više gde ptica da sleti pa moramo sad da tovarimo kvadrate i iznad železničkih pruga... i 2) treba da se sačeka da se nešto DESI, pa da se onda razmišlja o rizicima i opasnostima. Jer tako ispada čitajući zadnjih par strana ove teme.

Katstar klizista GUP 21 - Prokop je sasvim nerelevantno - klizanje na severnom portalu uzrokovano vadenjem substratai gradevinskih radova. Nije to nista od cega glava treba da boli, jednostavno je ostavljen gradevinski maerijal od kopanja - nije prirodno kliziste nego aktivnosti coveka na tom predelu. Drugo je - na juznom portalu nema klizisat, Zabrane i kvalivikacije tog predela za neadekvatno mozemo naci kod Bendera, to je to. :mrgreen:

Prilozi

• katastar klizista ceo.JPG
    katastar klizista ceo.JPG
    403,9 KB · Pregleda: 1.665
  • klizista po beogradu.JPG
    klizista po beogradu.JPG
    405,6 KB · Pregleda: 1.674
  • prokop klizista.JPG
    prokop klizista.JPG
    325,4 KB · Pregleda: 1.667
  • klizista 2018.JPG
    klizista 2018.JPG
    343,9 KB · Pregleda: 1.650
Najbolje je hidrografija, Prokop nema zabarenje ni rizik od egzogenih faktora (talog i poplavle) - za veliku razliku od Savskog amfiteatra. Teren je toliko bezbedan da je vec tragikomicno kako neki neupuceni svojim prerasudama predstavljali ovo kao rizik za covecanstvo.

Prilozi

• hidro.JPG
    hidro.JPG
    237,9 KB · Pregleda: 1.639
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852153#p852153:1evyt336 je napisao(la):
orjen » Пет Мај 21, 2021 4:44 pm[/url]":1evyt336]Katstar klizista GUP 21 - Prokop je sasvim nerelevantno - klizanje na severnom portalu uzrokovano vadenjem substratai gradevinskih radova. Nije to nista od cega glava treba da boli, jednostavno je ostavljen gradevinski maerijal od kopanja - nije prirodno kliziste nego aktivnosti coveka na tom predelu. Drugo je - na juznom portalu nema klizisat, Zabrane i kvalivikacije tog predela za neadekvatno mozemo naci kod Bendera, to je to. :mrgreen:
file.php

file.php

file.php

file.php

Ne postoji prirodno klizište, uvek je proizvod ljudske aktivnosti. Slične stvari koje se prirodno dešavaju su odroni. :sesir:

Gunbo ovo je vredno diskutovati. U principu se u raznim kulturama neke geomorfoloske procese drugacije definisu. Imamo raliku izmedu nemacke i engleske geomrofoloske skole. Nemci su dosta precizni sto se tice terminologije, englezi imaju sira shvatanja. Stvarno neznam kako se ovo tumaci u srpksoh nauci. Ali svakako se moze ici dublje u tematiku i praviti disgresije izmedu razlicitih tipova. Onako kako ja ovo predavam - razlika je u sistematici - brzini procesa, da li se odvija uz pomoc drugog agensa (vode, leda, snega), temperature, stepena vlaznosti substrata, tipa substrata i relijefne razudenosti.

Prilozi

• massenbewegungen.JPG
    massenbewegungen.JPG
    39,7 KB · Pregleda: 1.383
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852132#p852132:1xrk3ton je napisao(la):
solecar » 21 Мај 2021 02:18 pm[/url]":1xrk3ton]A ono okvirno navedeno sve osim geomehaničke analize okoline.
Све је наведено само угрубо. Јеси ли гледао некада документа раног увида и коначног увида и разлику у количини информација?

Znači išao si da vidiš uživo plan projekta i pričaš sa ljudima?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852219#p852219:36gvwa1y je napisao(la):
orjen » Пет Мај 21, 2021 10:01 pm[/url]":36gvwa1y]Gunbo ovo je vredno diskutovati.

Možda je malo prejako rečeno to da ne postoji prirodno klizište i da je uvek ljudski faktor taj koji ga pokreće. Definitivno je pre to da je kod nas prihvaćeno tako. Ne znači da drugačije ne može da bude tačno :D

Suština je da se klizište pokreće uglavnom presecanjem klizne ravni što je u prirodi jako redak događaj i ako izuzmemo zemljotrese recimo, preostaje antropogeni faktor kao najčešći. Uglavnom izgradnja saobraćajnica gde ne treba ili na način na koji je treba ali i izgradnja objekata, kuća. Na primer u Umci je kombinacija oba :)

Sve druge slične stvari kod nas imaju druga imena koja su prihvaćena, tipa urvine, odroni, razne erozije, bujice i slično...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852141#p852141:3pgnj3ri je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 May 2021 02:42 pm[/url]":3pgnj3ri]''Planem'' kada gledam jednu vrstu ljudi koji uvek, svugde, i bezrezervno brane i veličaju investitore i vlast. I kada s druge strane gledam drugu kategoriju ljudi koji se predstavljaju kao bog zna kakvi intelektualci, akademici i klasa, a u životu ne smeju, niti su napisali jednu kritičku stvar prema haosu, bezakonju i k****bolji koju vlast promoviše ovde već godinama. Da se razumemo - postojala je ona i pre nekoliko decenija, ali se sada užasno promoviše i forsira.
Свака част за суштину! По питању господина професора, и др.Џекил и др.Хајд су уважени доктори неспорне стручности. Овде је у питању нешто друго. Интелектуална прост... овај продаја љубави, или продаја вере за вечеру, пристајање да се буде лутко-елита. Са неспорним знањима из статике, геологије итд. праве се луди пред нечим што може приметити полуписмени земљорадник, или ђак четвртог разреда основне школе.

Односно да је цар го. За оне који сами себе лажу да не знају значење речи РУПА, да им подсетимо здрав разум и савест:

РУПА - рељефно најнеприступачнија локација у ширем центру Београда.
РУПА - гутач јавног новца без повратка инвестиције. Наливаш новац, а он пролази као кроз бушну канту.
РУПА - третман саме градске управе, која не покушава да обезбеди једну нормалну фреквентну линију јавног превоза.
РУПА - вечно полунапуштено градилиште.
РУПА - место на којему се никоме не иде, и које се обилази чак и када је некоме на праволинијској путањи.
РУПА - оцена стручности просторних планера, који су га тако лоцирали.
РУПА - оно што је остало од железнице, која је пре 9 године постојала, па макар и у лошем стању.
РУПА - на карти Европе која је остала када је 30.јуна 2018. у Србији укинута железница. Укинута? Не! Остали дугмићи.

Нажалост велики промашај али шта је ту је. Другу станицу више немамо, ускоро укидају и Топчидер.

Vrh