Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Решење је врло једноставно. Потребан је закон који дозвољава употребну одређених средстава за заштиту својине, а такође и закон, који омогућава да и малолетници одговарају принудним радом за оваква дела.

Одређена средства:
1746530918823.png

1746530938543.png

Дакле, деликвент мора да осети оба средства и да касније још послужи у служби која скида те исте графите.

Ma šta kažeš. Moja greška.

Sad mi je lakše da se pomirim sa situacijom kao građanin, kad znam da sam ja pomešao nadležnosti. To nekako uvek ispadne glavni problem. Samo nikako do rešenja da dođemo
To су просто две одвојене фирме, као нпр. Бг пут и ГСП.

To je kao da se žališ to što air serbia ne održava aerodrom ;-)
Ja se nisam žalio ni na jednu firmu ali ako tako hoćeš, te firme jesu odvojene ali nisu nezavisne i moraju da koordinišu aktivnosti jer zavise jedna od druge.

Ti ne plaćaš uslugu aerodroma samu po sebi nego plaćaš avionsku kartu, koju da bi iskoristio i ušao u avion ti treba i aerodrom (čija je usluga uračunata u cenu karte). Ako imaš neki problem, žališ se onom kome si ti platio uslugu.

Ovde tako plaćaš kartu Srbijavozu, ali da bi ušao u voz moraš proći kroz stanicu. Ako je stanica nebezbedna, izbegavaš je i ni ne putuješ vozom, bio voz išaran grafitima ili ne. Korisnika železnice ne zanima šta je čija nadležnost nego da li može da beznedno uđe u voz i bezbedno stigne gde je pošao.

Završiti raspravu konstatacijom da su IŽS i Srbijavoz odvojene firme je ravno tome da je u redu da imamo vozove bez pruga ili pruge bez vozova. A sve to ide iz istog budžeta (ne finansiraju se ni vozovi, ni pruge, ni stanice samo od prodaje karata krajnjim korisnicima)

Tako imamo situacije po gradu da BG put presvuče asfat na nekoj ulici a onda mesec dana kasnije Vodovod razbija nov asfalt da postavi nove cevi. I niko nije nadležan i svi te upućuju na onog drugog kad se žališ i smešan si što se uopšte žališ.

Poslednja izmena:
Решење је врло једноставно. Потребан је закон који дозвољава употребну одређених средстава за заштиту својине, а такође и закон, који омогућава да и малолетници одговарају принудним радом за оваква дела.

Одређена средства:
Pogledajte prilog 237337
Pogledajte prilog 237338

Дакле, деликвент мора да осети оба средства и да касније још послужи у служби која скида те исте графите.
Apsolutno se slažem. Ne mogu da se otmem utisku koliko recimo na zapadu forsiraju priču o ljudskim pravima kada su kriminalci u pitanju, kao i on i su ljudi itd. Ti isti ljudi svakodnevno drugim gradjanima koji samo žele da žive normalan život nanose štetu i traume. Setim se vesti od pre nekoliko godina baš iz BG-a, lopurda ženi otrgao lančić sa vrata, a žena od šoka dobila infarkt i preminula, i sada nakon svega toga treba da pričamo o njegovim pravima, kao nije mu bila namera? A da je pre toga razmislio da postoji mogućnos da osoba koju pljačka ima srčane probleme, ili ove štetočine da shvate da njihov vandalizam treba neko da plati? Možda je i razlog sve većeg broja delikvenata upravo to što se njima ne pristupa na odgovarajući način.

Braco moja, evo nama glavne stanice

Isticu linkovi za 2 dana ali imam ih ja na telefonu, okacicu na yt

Dusa me boli za starom stanicom, vecim delom sto sam porodicno vezan, a dobrim delom jer smo umesto normalne stanice dobili ovu nazadnu sklepotinu

Silazeci u pothodnik i odlazeci ka izlazu(i ovom ogradjenom delu) prosla me je neka jeza, u smislu, sta ako se sad sve ovo sruci na mene?(znam da zvuci emsicotroliko)

Ova tragedija je gooomilu ljudi s pravom garantovano odbila od zeleznice

Ma, nemam reci, zelim im sve najgore sto ljudski um moze da se zamisli
Pogledajte prilog 237638Pogledajte prilog 237639Pogledajte prilog 237640Pogledajte prilog 237641Pogledajte prilog 237642

Vrh