Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Ja i dalje ne razumem tu opčinjenost da mora kod nas da bude sve apsolutno identično kao u drugim delovima sveta. Ispade da ako se nešto domaće i / ili drukčije postavi, da to automastki znači nešto loše i odaje utisak da se stidimo autentičnosti i domaćeg. I ovo se ne odnosi samo na hranu, nego generalno.​
 
Čekamo kolosjeke 1 i 2
20231026_155756.jpg

20231026_172100.jpg
20231026_173223.jpg

Čisti RvR
20231026_172249.jpg

Dio nekadašnje cekaonice pretvoren u službene prostorije pregradjivanjem
20231026_172403.jpg

Drugi dio je ostao cekaonica sa nabacqnim stolicama
20231026_172510.jpg

To je jedina cekaonica koju treba srediti ,stanica je danas bila prepuna plavaca
20231026_172618.jpg

Opšti utisak donjeg nivoa je pujo stroka
20231026_174435.jpg

Peroni strokavi pranje čišćenje nista ovaj poklopac je opasn neko moze trčeći za vozom da padne pod isti vidi se Drugi kako treba da izgleda
20231026_174840.jpg

Malo vozova
20231026_174526.jpg

I vozovi bi mogli da se peru češće
20231026_174659.jpg

Pokretna traka inace nisu svi u funkciji
20231026_174617.jpg
20231026_173040.jpg

Poklopci čekaju sledeću fazu radova
20231026_175026.jpg

Sad malo gore prvo dva predloga gdje bi mogle da se stave stolice za čekanje voza
20231026_173040.jpg

20231026_173154.jpg

Svi rade kako hoće radno vreme kako kome padne na pamet
20231026_173052.jpg

Turisti sačekajte do sutra da otvorimo
 
Ne moze kao kulturno da se koristi travelator, da jedni stoje s desne strane, a drugi idu pored, jer je i za jednog travelator mali da prodje sa torbom. I jesu prespori.

A sto se tice klupa, na kraju ce da stave one zlikovacke bez naslona sto su turili po gradu svugde da bi sedeo u kaficu. Jel realno da nemaju klupe , trebalo bi da ih bude svugde i da su uklopljene u dizajn, znaci ceo prostor da bude u klupama. Ne moze nista da se uradi ovde kako treba nema sanse, sve mora da se sje*******e.
Ma kakva mesta u kaficima, to je skroz irelevantno spram broja putnika
Ja i dalje ne razumem tu opčinjenost da mora kod nas da bude sve apsolutno identično kao u drugim delovima sveta. Ispade da ako se nešto domaće i / ili drukčije postavi, da to automastki znači nešto loše i odaje utisak da se stidimo autentičnosti i domaćeg. I ovo se ne odnosi samo na hranu, nego generalno.​
Ne treba izmisljati toplu vodu vec kopirati ono sto provereno radi. Pogotovo za hranu, nema mesta rostilju, raznju, pasulju i kotlicu.
 
Ne treba izmisljati toplu vodu vec kopirati ono sto provereno radi. Pogotovo za hranu, nema mesta rostilju, raznju, pasulju i kotlicu.
I opet se potvrdjuje ono što sam napisao, da se stidimo autentičnosti. To ne znači da treba da imamo roštiljarnicu iz koje će da se dimi i širi miris roštilja, ali ne znači ni da treba da imamo McDonalds, KFC ili Burger king...
 
Nije bitan dim vec protok ljudi. Jel ima u Srbiji rostilj koji moze da servira i naplati za manje od minut? Nema. Ni giros, a ne rostilj. Dakle daj ono sto moze, McD, KFC, pica parce, palacinka, burek, sendvic
 
У Хало Лесковац роштиљ буде брзи.
Треба лепо форсирати сендвиче и салате са домаћим рецептима.
 
Ма битно је само да буде франшиза неког интернационалног ланца фаст-фуда. Као да српска национална кухиња нема брзу, него само спору храну, а шампиони смо брзе хране. Невероватно колико су неки ограничени.

Kakva vezna creva svaki dan jedem tamo. Kupi onaj jogurt balans za doručak ako su ti vezana creva, pa za ručak jedi šta hoćeš. To što ne unosiš dovoljno vlakana drugim obrocima je tvoj problem. Nije tema ovde, al mani me tih floskula. Ko zna od čega su ti vezana creva...

Нису мени везана црева иначе. Причам ти за нека дужа путовања кад треба нешто на брзину да поједеш пре него наставиш пут. И нисам једини који је ово искусио. Знам доста људи који имају исти проблем. Баш се сећам Келети станице, одласка у Бургер кинг поред ње и наставка возом за Украјину пре пар година.
 
To ne znači da treba da imamo roštiljarnicu iz koje će da se dimi i širi miris roštilja

Мени је искрено мирис фритезе из мека много гори него мирис роштиља. Мада ако вентилација потенцијалног простора за припремање хране није предвиђена, онда ни мек ни роштиљ не би требали бити у згради.

У Хало Лесковац роштиљ буде брзи.
Треба лепо форсирати сендвиче и салате са домаћим рецептима.

Нешто фазон Чобанов одмор би исто било кул.
 
Nije bitan dim vec protok ljudi. Jel ima u Srbiji rostilj koji moze da servira i naplati za manje od minut? Nema. Ni giros, a ne rostilj. Dakle daj ono sto moze, McD, KFC, pica parce, palacinka, burek, sendvic
Postoji milion stvari koje mogu da budu za minut, a da nisu McD, KFC i sl. Gotovo sve drugo što si spomenuo može da se posluži za minut jedino ako se napeče ranije pa stoji. Izuzev bureka, teško da može da bude ukusno i podjednako lepo da jedeš te stvari hladne, podjednakjo kao kad su tople. Sendviči sa srpskim šmekom, proja (više vrsta), pite, musaka ili nešto slično tome, lisnato testo... Toliko stvari koje možemo da ponudimo, a ti se zakačio onoga što postoji na maltene svakom ćošku u većini normalnih zemalja, kao da taj neko ko dođe sa strane neće hteti da uzme sendvič sa pršutom, kajmakom i kačkavaljem, koji ima ispred nosa, nego će da pređe i 20km ako treba, samo da bi pojeo čizburger.​
 
Као да српска национална кухиња нема брзу, него само спору храну, а шампиони смо брзе хране. Невероватно колико су неки ограничени.

Objašnjeno je zašto naša brza hrana tipa raspaljenog roštilja, nije dobra za samu staničnu zgradu 🙂 a ajvar i čvarci mogu da se dodaju kao dodaci u lanac tipa subway... a zašto ne nešto slično u domaćoj radinosti... ali to čak ni walter nije, zbog dužeg čekanja...

Tvojoj probavi bi jedino pasulj ili nešto na kašku pomoglo... a onda lepo duže presedanje izmeđju vozova, pa negde na ručak...
 
Ljudi takođe za ta brza presedanja žele nesto poznato, isprobano i pouzdano... Baš zbog probave takva mesta nisu najbolja za eksperimentisanje, kulinarsku raznovrnost i đakonije nego da na brzaka utole glad a da nije keks...

Zato stranci vole lance restorana sa kojima su na ti, a i ja bogami za presedanje u Keletiju gde imam sat vremena za naredni voz ne bih poručivao gulaš...

Tako da grešiš Sole, uporno istrajavaću da je stanična zgrada mesto za pokazivanje šarenila domaće kuhinje. Mogao bi putnik turista da kupi neki ajvar u teglici, zašto da ne... Kao suvenir... Nešto brzo i kompaktno... uz dva čizburgera koja će na licu mesta pojesti, jer zna šta jede a žuri dalje... a klasičan roštilj je za grad...

I niko ovde ne odbija te čvarke i ajvar i kulen ali u meri u kojoj je to strancu ok da prezalogaji na brzaka a to se uklapa u neke od već postojećih zapadnih lanaca sa kojima su svi dobro upoznati i znaju šta od njih da očekuju...

Subway bi opušteno mogao da ima sendvič sa ajvarom i kulenom... Bez ikakvih problema. Tako da je dalja polemika sa vama bespredmetna.
 
Postoji milion stvari koje mogu da budu za minut, a da nisu McD, KFC i sl. Gotovo sve drugo što si spomenuo može da se posluži za minut jedino ako se napeče ranije pa stoji. Izuzev bureka, teško da može da bude ukusno i podjednako lepo da jedeš te stvari hladne, podjednakjo kao kad su tople. Sendviči sa srpskim šmekom, proja (više vrsta), pite, musaka ili nešto slično tome, lisnato testo... Toliko stvari koje možemo da ponudimo, a ti se zakačio onoga što postoji na maltene svakom ćošku u većini normalnih zemalja, kao da taj neko ko dođe sa strane neće hteti da uzme sendvič sa pršutom, kajmakom i kačkavaljem, koji ima ispred nosa, nego će da pređe i 20km ako treba, samo da bi pojeo čizburger.​
Pa u McD, KFC nisu hladne ali su brze, ja ne znam za nesto domace da moze da im parira. Ne znam kakav je Caribic za burgere, ali to opet nije domaca hrana vec samo lanac. Proje, pite, lisnata valjda ima u toj pekari. Ko dodje sa strane (ili odatle pred put) treba da uzme nesto na brzinu za poneti a ne da stanica bude gurmanski raj i turisticka destinacija...
 
Poslednja izmena:
Tako da grešiš Sole, uporno istrajavaću da je stanična zgrada mesto za pokazivanje šarenila domaće kuhinje. Mogao bi putnik turista da kupi neki ajvar u teglici, zašto da ne... Kao suvenir... Nešto brzo i kompaktno... uz dva čizburgera koja će na licu mesta pojesti, jer zna šta jede a žuri dalje... a klasičan roštilj je za grad...
A ja sam gde tačno napisao da mora da bude klasičan srpski roštilj i plus potencirao da ako toga nema da je pišti propalo? Gde sam uopšte potencirao da mora da bude roštilj?

Znači radije bi pojeo čizburger nego sendvič, čak i u slučaju kada zna da mu isti smeta? Ovde ne mislim na štetnost roštilja kao takvu, već da određena vrsta hrane smeta određenoj osobi.

Ko dodje sa strane (ili odatle pred put) treba da uzme nesto na brzinu za poneti a ne da stanica bude gurmanski raj i turisticka destinacija...
Pa meni upravo ti strani lanci na železničkim stanicama, po tržnim centrima i sl. mestima i liče na gurmanski raj, a ne na nešto za poneti na brzinu. Isto i što se tiče naših domaćih lanaca koji imaju istu tematiku.
 
@solecar Ok onda ako nisi potencirao da mora domaći lanac... Prosto ih nemamo dovoljno dobre za to što stanici treba...

Pa subway ima sendviče i to je kompromisno rešenje.. a u meku imaš tost sa slaninom i kačkavaljem ili šunkom i kačkavaljem, ne moraš čizburger, al bolje je subway kao opcija za našu stanicu, baš taj lanac bi za Prokop legao kao bu**** šamar... Privlačio bi ljude i okolo jer ga ni nemamo u BG koliko znam...
 
Stranci znaju o čemu se radi, a dodaš ajvar i čvarke bez problema u svoj sendvič... Sve ide jako brzo... Već sad vidim natips na stanici.. Sabvej dana - sendvič sa čvarcima i pikantnim ajvarom i malena šajkača radi dekoracije na slici sendviča da se zna da je domaće... Milina...
 
Ljudi vi raspravljate o Subway-u kojeg nema u Srbiji, kao ni Burger King-u, Wendy's-u. Doduše BK ima ako računamo Kosovo kao sastavni deo Srbije. No oni ga jesu najavljivali da će ga otvoriti i u BG-u u Ikea-inom retail parku ali ništa od toga. Tako da ne znam čemu potreba raspravljati o tome. Što se tiče Starbucks-a, nije loš toliko, ima okay kafe, ali realno ne verujem da bi ga otvarali ovde jer ne bi bila velika posećenost. Ako bude prostora na ŽS NBG sigurno će ga tamo otvoriti. Bolji izbor za Prokop je Kafeterija ili Coffee dream i iskreno me čudi da npr Kafeterija nije otvorena na Prokopu. Isto me tako iznenađuje da nije otvorena pekara hleb i kifla.
 
Naravno da ne. Bezveze mi je i da ti odgovaram. Jer sam naveo i primere i razloge zašto ni čobanov odmor ni walter nisu nabolje opcije.

Па ето, имаш поменути Карибик. Зашто он ниje добра опција?

Такође, ко је био по мековима и осталим брзим ђубриштима на прометним аеродромима, станицама итд, јако добро зна да је и тамо брза услуга утопија. И ту се чека...Тако да то и није неки аргумент.
 
Pa nek dođe Subway u Srbiju... vreme mu je. Kao što ni starbucks nije bio, sada neste. Nek naprave dogovor da dođe... ako nismo sposobni da ih dovedemo nek napravimo nešto veoma slično tome, jer za sada nemamo najbolji lanac za takvu staničnu, brzu uslugu a da je više od pekare a manje od roštiljanja i kotlića na stanici
 
Vrh