Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Чему та скаламерија? Боље паре и труд дате за њих да су уложили у опремање недостајућих колосека и перона.

Чему та скаламерија? Боље паре и труд дате за њих да су уложили у опремање недостајућих колосека и перона.
E j b g sad. Što most na Adi takav kakav je kad je mogao bez pilona i ostalih skalamerija.

Zračno gledano brisoleji su skoro nevidljivi, mislim da će biti ok, meni je sama rešetka zanimljiva pa se ne bunim
055BCF20-5C51-41C7-ADAD-02625DF89EB4.jpeg
42C9B7DE-7552-418C-9DB5-9F62A08516F6.jpeg
CF3BD3DC-D048-4172-BA78-666F94EC9800.jpeg
0C1D6BC3-E911-4B3C-8A2C-EE25DBA4A356.jpeg
3C5F582E-5100-4B04-8566-BBDA980FF715.jpeg
07516CFA-42D3-421E-98F1-DFCE004C00A6.jpeg

Nemoguće da su ovo paneli? Ni malo ne podseća na ovo sa rendera...deluju možda kao neki nosači za one drvene alubond.

Ali sa druge strane render je to...

Može pitanje za mene, a skoro me i sramota: Šta su ove dve bočne zgrade uz ovu centralnu lučnu?

Nisu za železnicu, kao što su ljudi lepo napisali, sve je to poslovno. Evo i iz katastra, sve poseduje Raleway city, uključujući i dve parcele na kojima su te zgrade i čak ima i hipoteku na njima. Samo šrafirano pripada državi:
Screenshot_20230711_184144_Chrome.jpg

Извоћач и/или пројектант није хтео да се бакће са брисолејима нестандардних димензија какве видимо на рендерима који би сасвим извесно били бољи али и скупљи него су узели типско решење из "хантер дагласа" или сличне фирме (вероватно неке турске имитације оригинала) и накачили на фасаду, иако се са слика јасно види да им примена није за оволике и овакве објекте. Може бити и да је до утицаја ветра на подконструкцију где би већи брисолеји трпели веће силе ветра што би последично изискивало јачу подконструкцију.

Први пропуст на пројекту.

Ако ћемо тако, први пропуст је нови железнички чвор у целости.

Сама синтагма је потпуно погрешна. Најбогатије и највеће империје света у својим престоницама нису мењали постојећи железнички чвор у својим лепшим и новијим. А притом, нит је лепши, нит ефикаснији, а док се комплетира биће старији од старог, хаха

Све сам сигурнији да је у питању стратешка подвала партије. Видели смо онај списак са гласања о чвору и прокопу...

ova braon boja mi se nikako ne uklapa sa ostatkom, trebalo je to biti dosta svetlije oker žuto npr.

Sa južne strane deluje da su više zakosili panele.

Sa severne izdaleka ne liči ni na šta. Juče sam pogledao sa nadvožnjaka iznad Mostarske petlje ka severnom delu zgrade. Sve se providi i vidi se isključivo bela metalna konstrukcija.

Vrh