Pojedinim ljudima ne pomaže ni objašnjavanje za mnogo prostije stvari , pa to ne znači da sve treba istimna da se prilagođava. To ti je k'o ono sa time što neki misle da je autobus sa natpisom "83 Crveni krst" mobilni autobus za davanje krvi ili da po izlasku iz istog tog autobusa udare u crveni krst i još te posle pitaju gde ti je taj krst. To što se i sa normalnim natpisima i sl. pretvaramo u naciju "pametnih telefona" , ne znači da treba da još više povlađujemo istima , nego da utičemo na edukaciju , jer već sad imamo ljude kojima objašnjavaš problem koji imaš , a oni te belo gledaju , a rade na poziciji gde treba da reše taj problem.
Primera radi , ispričaću jednu situaciju koja mi se desila. Kupio sam novu peglu i koristio je dve godine i jedan dan. Kada sam je odneo u servis , rekli su mi da nemam sreće , da je dva dana ranije crkla , dobio bih novu peglu , ovako ništa , jer oni ne popravljaju pegle. Tada sam uzeo da koristim staru peglu , dok nije i ona skroz prestala da radi. A problem je bio u tome što joj je u potpunosti propao dihtung pa je puštala vodu. Kada smo pozvali servis , rekli su nam da ne postoji pegla sa serijskim brojem koji mi imamo i da mi to ne umemo da pročitamo kako treba. Majka je poludela i otišla lično u servis. Kada im je pokazala peglu i pitala ih da pročitaju serijski broj , ljudi iz servisa su potvrdili da je dobro pročitala ali da tako nešto ne postoji u njihovom sistemu , te da ne mogu da poprave. Sledećeg dana je otišla u drugi ovlašćeni servis sa sve peglom i tamo ih prvo upitala da li popravljaju dihtung na pegli. A zaposleni joj je odgovorio da to ne može tako kako je ona zamislila , nego da mora da im da serijski broj. Da ona njima broj , oni provere i kažu da ne mogu da pomognu jer tako nešto nema u njihovoj bazi podataka. Kada ih je upitala da li menjaju dihtung , rekli su da to ne ide tako. Da prvo moraju da provere broj u sistemu , pa ako postoji onda pristupaju pregledu i zameni dela. Na pitanje da li fizički postoji mogućnost da se kupi i zameni dihtung , rekli su joj da može ali samo za modele sa brojem koji postoji u njihovoj bazi. Na pitanje da li može da se naruči dihtung za neku drugu peglu pa da se iskroji , rekli su da ne može , jer to ne znaju da rade , da oni samo bace stari dihtung i na njegovo mesto stave novi.