Šta je novo?

Šta jedemo?

Pogledajte cene organskog voća i povrća, kačio sam ovde mislim neke cene.
Domaće i organsko se sada baš ceni, meso, hleb, povrće i voće, hladno cedjeni sokovi.
Kvalitet je baš na ceni i jako je skup što se tiče hrane.

Kad smo kod jaja, jedno vreme je u Merkatoru bilo neko pakovanje organskih, skupo, ali sad nešto jezivo bilo (osim ako se kupuje za uskrs).
Meni su ta jaja bila mnogo ukusnija od ovih drugih. Ne mislim da je samo do tog "organsko", verovatno i neka sorta kokoški.
Odavno ih više ne vidim.

Pogledajte cene organskog voća i povrća, kačio sam ovde mislim neke cene.
Domaće i organsko se sada baš ceni, meso, hleb, povrće i voće, hladno cedjeni sokovi.
Kvalitet je baš na ceni i jako je skup što se tiče hrane.
A šta, jagnje nije organsko? 🤣

Šta je, AI jagnje? 🤣

Šalim se, razumem šta pričaš, ali možeš nađeš jagnje da znaš tačno šta je jelo svaki dan života, kad je kakilo i piškilo, sa kim je opštilo... i nećeš platiti ni blizu 5000 za kilogram.

Jel bi pre jagnje ili viršle, m? 😂

Ne kupujem organsko iz principa, ne želim da me neko dere na foru a pogotovo ne domaći proizvođači koje kao treba podržati da uvijaju u kesice, teglice i mašne i podižu cene u nebesa.

Od hrane pa i domaće samo pristojno (ne fensi) upakovano i sanitarno ispravno.

Ne kupujem organsko iz principa, ne želim da me neko dere na foru a pogotovo ne domaći proizvođači koje kao treba podržati pa da uvijaju u kesice, teglice i mašne i podižu cene u nebesa.

Nemaš ni ceger od 4000? 🥲

Organska hrana jednostavno nije vredna te cene. Sa naucne strane organska hrana jeste neznatno hranljivija, ali nista vise od toga. I ona se inace prska, samo ne standardnim sredstvima. Jedina prava prednost je sto, da bi bila organska, mora ispunjavati uslove, pa znas da nije prskana 25 puta vecom dozom za svaki slucaj.

Ne kupujem organsko iz principa, ne želim da me neko dere na foru a pogotovo ne domaći proizvođači koje kao treba podržati pa da uvijaju u kesice, teglice i mašne i podižu cene u nebesa.

Slazem se, ako bukvalno ne poznajes coveka koji sam proizvodi nesto (tipa seljak) sve ti isto dodje.
Nije kao da ti znas da li je virsla organska ili ne.

Niti znas da li je kokoska bila free-range organska koja je jela sa zelenih polja travu i insekte ili su je kljukali koncentratom svaki drugi dan.

da se vrnemo na temu,

YpKkM4c.jpeg

Pirinač sa himalaja, grašak organski sa tibeta, kukuruz organski iz meksika, organska piletina iz švecke, začini iz kine, nekih 2-3 obroka cena 100e. Sad nešto razmišljam kad bi moji imali 2k penziju da me malo pripomognu da piletinu iz švecke zamenim s junetinu iz japana. Zdravlje košta ali vredi.

Gde ima dobre virsle domace sa dobrim sastavom? I parizer sto moze da se proprzi na tiganju kao nekad, to mi je bila poslastica.
Da se na kratko vratimo na viršle, pošto tek sad čitam. Koliko znam ima prodavnica kod instituta za stočarstvo, tamo na autoputu (koji nije autoput) kod one Vučićeve fabrike vakcina (koja nije nikakva fabrika) kod skretanja za aerodrom (koji jeste aerodrom). Tamo jedan dan nedeljno prodaju njihove viršle. Čuo sam da oni svi kupuju tamo tako da bi to trebalo da je preporuka. Ja nisam probao, samo čuo. Samo pošto je u pitanju stočarski institut nisam siguran da ima živinskih viršli, mada ima jaja.

Vrh