Šta je novo?

Šta jedemo?

Колико је иначе накнадно дизање цене добра тактика ? Ја мсм да би ми ментално скупље било нешто што је коштало 800 па сада 850 него да је одмах било 900 ?
Мжд је то отворено питање за све, колико вас изнервирају та ситна+учестала повећања хране, и мжд још једна тема, која цена вас највише нервира ? мене нпр гирос од 490, и за 1 и за 2 и за 3 и 4 ћу оставити остатак радници до 500/100/1500/2000, али ми је тих 490 горе него да кошта 500.
Hm... Mora da se podiže cena zbog inflacije, ali slažem se da ne treba ubrzo posle otvaranja.
Ovde je drugačija situacija, loš je lokal i nije da kažem trenutno osim hrane ozbiljna priča, više neko uhodavanje.
Kada se predje u adekvatniji lokal sa svim pratećem sadržajem koji će biti na višem nivou uz zadržavanje kvaliteta hrane, tak onda treba malo podići cenu jer će se i usluga podići.
To se može na više načina da li kroz veću cenu dostave ili pak sa uvodjenjem pića ako se sedne da se jede.
Trenutno ovaj konkretno slučaj(kuvane hrahe) nudi samo hranu za poneti.

Овква реклама је законом забрањена.
Meni ovo nije sitnica, za razliku od većine reklama na TV-u potpuno nezdravih proizvoda za koje mislim da će u budućnosti biti ako ne zabranjene ali barem njihovo reklamiranje.
Da se prisetimo reklamiranja cigareta ne tako davno.

Rodilo!

DSC06274.jpg

DSC06060.jpg

Meni ovo nije sitnica, za razliku od većine reklama na TV-u potpuno nezdravih proizvoda za koje mislim da će u budućnosti biti ako ne zabranjene ali barem njihovo reklamiranje.
Da se prisetimo reklamiranja cigareta ne tako davno.
Проблем је што закон забрањује истицања да је нека храна здрава.

Morace da ,,uglave,, po malu vitrinicu u radnjama za proizvode bez palmilnog ulja.
😄

Otvorila se neka beogradska buregdžinica na dorćolu, ne znam jel se to sad nešto otvorilo ili je već bilo?

To je verovatno zato što je nedefinisano šta tačno znači zdrava hrana.
Тачно, и то је тешко прецизирати, а са друге стране замисли удариш етикету нпр. "МЕК Доналдс хамбургер је нездрав" а овај GYMBURGER је као здрав, на осниву чега?

Zamisli otvoriš lokal koji samo peče burek i onda imaš stopu proizvodnje 1 burek po satu...

Није у питању капацитет бурек мајстора и сморене продавачице. То је део понуде турским радозналим туристима. Обилазак жврљотина, навијачких запишотина, оног парфемџије, и ето сад и овог бурека.

Koliko sam čuo i mimo foruma, tamo je večito gužva. Sumnjam da su turski turisti tu non stop. Nego verovatno imaju mali kapacitet a napumpao se hajp dobrano preko tog kapaciteta. A i ide im u prilog da imaju redove da se doda na osećaju ekskluzivnosti i prestiža.

Slično kao sa Trpkovićem. Koji je mnogim ljudima kao vauuuu a meni su ok ali ništa specijalno. Stvarno mislim da nekim ljudima hajp doda jedno 20% na ukus. Što je na kraju krajeva i dokazano u brojnim eksperimentima.

Crveni se Bira, Goje lepo pripoveda!

Dobra je ova tabela, ali me malo buni jer kaze ispod :

'*Sadržaj je preuzet sa deklaracije na ambalaži. Ukoliko ne piše da pivo sadrži krupicu, nažalost, i dalje postoji mala šansa da se u pivu nalazi krupica, jer proizvođači nisu u obavezi da navedu sve sastojke alkoholnih pića. Međutim, ukoliko na deklaraciji piše da sadrži kukuruznu krupicu - onda je sigurno sadrži.'

To znaci da i ova piva koja se zelene mogu da sadrze kukuruznu krupicu ili glukozni sirup 🤔

Meni je inace veliko pozitivno iznenadjenje bilo pivo Nektar iz Banjaluke. Probao sam ga na nekoj slavi i odmah sam osetio da je bolje od vecine domacih piva.

Juce probao cuvenu Usaru, nista posebno.
Pljeskavica je bila nepecena unutra, dali neku veliku puter lepinju, sveukupno tesko mi palo na stomak, uglavnom razocarenje.
Na Nbgd mnogo bolji rostilj je Zdravi Gurman, a jos bolje, nije rostilj vec cepkano meso Urban Street food.
Zdravi gurman je dobar da, Urban Street Food je skoro otvoren, probao sam par stvari, kimci obrok u cabati mi je top ali i te kombinacije sa cepkanim mesom su super

Ocekujem da ce dici cene sledece godine kada se procuju i razrade posao doduse

Dobra je ova tabela, ali me malo buni jer kaze ispod :

'*Sadržaj je preuzet sa deklaracije na ambalaži. Ukoliko ne piše da pivo sadrži krupicu, nažalost, i dalje postoji mala šansa da se u pivu nalazi krupica, jer proizvođači nisu u obavezi da navedu sve sastojke alkoholnih pića. Međutim, ukoliko na deklaraciji piše da sadrži kukuruznu krupicu - onda je sigurno sadrži.'

To znaci da i ova piva koja se zelene mogu da sadrze kukuruznu krupicu ili glukozni sirup 🤔

Meni je inace veliko pozitivno iznenadjenje bilo pivo Nektar iz Banjaluke. Probao sam ga na nekoj slavi i odmah sam osetio da je bolje od vecine domacih piva.
Meni za sada i dalje najlakse pada Heineken od piva. Od nekih piva koje sam probao u proslih godinu dana mi se bukvalno slosi, ne znam jel do krupice i sirupa doduse...

Meni za sada i dalje najlakse pada Heineken od piva. Od nekih piva koje sam probao u proslih godinu dana mi se bukvalno slosi, ne znam jel do krupice i sirupa doduse...
Ja recimo sumnjam da i Stela ima krupicu, jer je dosta losija od belgijske. I meni je Heineken dobar, a ne prijaju mi ni Staropramen ni Becks ni jos neka zelena sa liste. Od ceskih mi najvise prija onaj Urkel.

Dobro je potezanje ovog pitanja. Ja se nadam da proizvođači MORAJU da napišu ako imaju kukuruznu krupicu u sastavu. E sad, koja bi to tačka pravilnika bila - to je pitanje.

Ponavljam da je meni Valjevsko misterija. U deklaraciji piše samo da sadrži ječmeni slad (pa zato ovi smatraju da sigurno ima i kukuruznu krupicu).

Pored Hajnija meni su Bavaria i Karlsberg dobri. Nektar takodje. Preferiram u flašicama a one epruvete od 0,25 mi najslađe padnu 😀 Od domaćih Lav premium mi se sviđa, ostalo baš tanko, pričam za lagere i svetla piva. Ova kraft sam uglavnom prestao da trošim, mnogo skuplja a ponekad možda malo bolja po ukusu od fabričkih. Barem moje nepce nije tako rafinirano da ceni eventualnu razliku u ukusu i opravda 2-3 puta veću cenu (derikože).

Jesu te epruvetice od 0,25 najsladje, ne stigne da se ugreje a ni da izvetri ni malo.
Meni je kraft osetno bolji od ovih krupica, ali stvarno preteruju sa cenama.

U Španiji, pre sad već 10-ak godina, kada dođe veća ekipica za sto, dobiju kofu sa ledom i mnogo tih malih piva.

Meni lično najbolje leži (i u ruci i na stomaku) 0.33, a kada sam baš žedan, onda 0.5.

Sa ig stranice zalogaji uspeha

Prilozi

• Screenshot_20250803_155556_com_instagram_android_InstagramMainActivity.jpg
    Screenshot_20250803_155556_com_instagram_android_InstagramMainActivity.jpg
    61,4 KB · Pregleda: 55
Што се пива тиче, нешто најгоре што сам икада пио су Ожујско, Јелен, Лав, Зајечарац, Апатинско, шећеруше од Хајнекена и Blue Moon, свако пиво преко 8.5% (Karpackie, 3биров Сибирски Варварин), Пауланер Дункел кисело смеће од ког сам се исповраћао сат времена касније а пре тога сам попио исто неки црвенији Пауланер од 8%, сва пива из Црне Корњаче у власништву Меридианбета, румунски Skol, грчки Кајзер, сва "пива" брендова реномираних трговинских ланаца, свако безалкохолно то се не може сматрати пивом и грчки Амстел.

Као неко ко је попио око 150 пива што крафт што домаћих и страних индустријских, најбоље су ми легли Никшићко Голд, обично и црно оригинал из Требјесе, Tyskie Z Tanka, Książęce IPA (Пољска), Super Bock (Португал), Soproni (Мађарска), Крушовице оригинал у црвеној лименци, Уркел, Черновар, Жатецки, Унион лагер, црно и голд неке премијум варијанте, Сарајевско било које, Нишко, Лесковачко димљено, Пауланер Салватор, Црни Ђорђе, Ефес Драфт у флаши, Ichnusa non filtrata и Messina (Италија), Естрела (Шпанија), Алфа обична и 7.2%, FIX, БИП док је био жив, Хоегарден као једино пшенично које није шећеруша од индустријских, Догмино Северно ледино, Светионик, Албино, Црна крава и још много много разних.

Лично сам кући забранио куповину отпада из Апатина и Челарева.

Kad smo kod kupovine otpada da priupitam nešto oko hrane 😀
Povremeno napravim domaci majonez u raznim začinskim varijacima. Ono zejtin, jaja i td... Poslednji put ostalo mi malo taze kupljenog majoneza pa pri pravljenju domaceg dodah i to .... majonez majonez , šta fali....
Kuku lele... uvece izvadihz frižidera kad ono svo ulje se (200 g) .izvojilo u gornju delu posude, što se nikad nije desilo.... pa da nikad nisam ni dodavao kupovni.
Zašto se desilo? Pretpostavljam da u kupovni guraju neko djubre otpad od ulja, možda i sintetičko.... ko zna šta.... 🤔

Vrh