Šta je novo?

Šta jedemo?

За здрава црева вам је лепо да укиселите црвени лук. То је толко једноставно да не. изискује ништа теже од сечење лука и затварање тегле.

Јако укусно, некако иде уз све, а онако розикасте боје улепша сваки тањир.

Иначе буцко пица без салата је одвратна, док са салатама је онако, али мсм да мораш први пут да је пробаш или као дете или пијан. Трезвене главе (и без носталгије) оно засигурно не може да се назове једним од бољих фастфудова Београда.

@ika Daj malo detalja kako se pravi taj ukiseljeni luk, stavis u teglicu sam luk, stavis u frizider i koliko cekas ?
Jel ima neko ulje, so ?

1. Da li iko u restoranima poručuje nešto što nije roštilj i/ili pečenje i šta?
  2. Da li iko kuva bar ponekad raznovrsnu hranu (aludiram na povrće) kojom bi hranio/omogućio da se formira i održi zdrav mikrobiom? Da li se uopšte sećate kada ste jeli npr. kelj, sočivo, celer, cveklu, prokelj, boraniju, brokoli, karfiol, spanać, blitvu, prolećni zeleniš, papucaki ili na bilo koji dr.način spremljen plavi patlidžan? Da li smo se svi kolektivno toliko ukalupili u prehrambenu kolotečinu da nam raznovrsnija hrana nije ni na pameti?!
Evo ja danas jedem socivo i volim svo to povrce, narocito kelj i prokelj kuvan s krompirom.

Ali brate koji junk food vi pominjete kao super hranu, meni muka...
Nisam bio u tom Bucku ali samo zamisljam tu kolicinu odvratne masne hrane...
Treba da odes i uzems nesto sa dodacima, narocito tzv govedja.
Govedja je kraljica masnoce.
Cisto da dozivis.
Kod bucka su redovi i danju i nocu, bas zbog tzv govedje.

A luk jedem u ogromnim kolicinama.

@chiko Mislim da sam jeo u Bucku jednom u poslednjih 7,8 godina.

Ali ono, ljudi vole, jedu, prija im.

Sad odjednom, Bucko postao kriv jer je popularan.

Mesto postalo izvikano pa se sjatiše sa svih strana, a dolaze tamo kao da idu u restoran sa Mišelinovom zvezdicom.

Bucko je jedan zid u prizemlji zgrade u kome ima jedno prozorče odakle uzimaš picu. Nije fensi restoran, niti ima težnju da bude.

Ne znam da li su smislili, ali većina nas je tu probala tad tu prvi put pileću, goveđu... salatu na pici. I po tome su postali poznati.

I apsolutno ništa ne fali ni pici, a ni salati. Objektivno, nekome može biti ok, nekome super, da je užas, nije užas, naročito ne za uličnu hranu.

U blizini je gomila fakulteta, Studentski park... i boga mi, mi smo lepo klopali tu picu i uživali.

Sad što dođe neki fud rivjuer jutjuber i glumi nekog degustatora - nek jede govna!

Ono što jeste izvikano, a loše je onaj Mile što trpa litar ulja po svakoj pljeskavici. Još ti se tu nešto gubi sa prilozima. Ok, nemaš priloge, to je tvoj fazon, ali lepo kažeš, ne sad tu neka arogancija i podje*******avanje i glumljenje više rase zbog toga što ne stavljaš kečap u pljeskavicu.

Plus mu je lokal higijenska katastrofa. Plus ta priča - prava pljeskavica. Ne sećam se baš da Bucko fura priču - prava pica!

U blizini je gomila fakulteta, Studentski park... i boga mi, mi smo lepo klopali tu picu i uživali.

Sad što dođe neki fud rivjuer jutjuber i glumi nekog degustatora - nek jede govna!

😁 Ma ima takvih i na forumu...

Ono što jeste izvikano, a loše je onaj Mile što trpa litar ulja po svakoj pljeskavici. Još ti se tu nešto gubi sa prilozima. Ok, nemaš priloge, to je tvoj fazon, ali lepo kažeš, ne sad tu neka arogancija i podje*******avanje i glumljenje više rase zbog toga što ne stavljaš kečap u pljeskavicu.

Glumi neku avangardu 🙂 S marketinške strane je jako dobro. On time kreira priču oko sebe ne bacam fokus na priloge kad je pljeskavica super! A ona može biti jako prosečna al socijala radnja, nema puno priloga, ostavlja utisak da je sav fokus na kvalitetu, svo znanje i iskustvo je uneto gde treba, u meso... Što upšte ne mora tako biti i najveći znalci fast fuda time budu zavedeni, koji kategorično odbacuju ovo, priznaju samo ono... A kad realno porazmisle i sami uvide da meso i nije nešto...

Sve nekvalitetno posle nekog vremena bude raskrinkano... I tamo retko kad vidim redove...

A tamo gde ima redova tamo je sigurno nešto što je traženo... A sve drugo je stvar ukusa. Ne sporim bucku da su mu salate super, ja bih ih samo s nečim drugim kombinovao... Ali on je napravio dobar biznis i nek tera... Nek vam zazida krvne sudove holesterolom... Hehe, šalim se ;)

Kad smo već kod džank fuda evo ponovo sam morao jači doručak... 400g bureka sa piletinom... A mogao sam još 400 😁 Za 450 dinara, mislim da je to ok cena za burek sa pilećim fileom... U samom bureku uvek imaš 3,4 veća komada mesa kao na slici i još raspadnutog mesa okolo... I to mi je dobar balans između proteina i masti za jutro... Sa mlevenim mesom bi za moj ukus bilo premasno, a ovo mi je uvek pun pogodak i uvek je isti ukus, nema oscilacija... Vrlo sam zadovoljan ponovo...

IMG_20250528_125459.jpg
IMG_20250528_125805_edit_972326708937628.jpg

A Bucko pica je ispodprosečan obrok na nekoj slavi, za vreme Božićnih praznika...

Kada bi se pica rastavila na delove, dobiješ kašiku neke goveđe ili pileće salate, malo šunke, kačkavalja i pečuraka i malo testa, ko parče ili dva hleba.

Dođe mu kao neko meze. Niko neće umreti od toga, osim ako ne jede za doručak, ručak i večeru godinama ili decenijama.

Ne vidim ništa strašno u tome.

Glumi neku avangardu 🙂 S marketinške strane je jako dobro. On time kreira priču oko sebe ne bacam fokus na priloge kad je pljeskavica super! A ona može biti jako prosečna al socijala radnja, nema puno priloga, ostavlja utisak da je sav fokus na kvalitetu, svo znanje i iskustvo je uneto gde treba, u meso... Što upšte ne mora tako biti i najveći znalci fast fuda time budu zavedeni, koji kategorično odbacuju ovo, priznaju samo ono... A kad realno porazmisle i sami uvide da meso i nije nešto...

Sve nekvalitetno posle nekog vremena bude raskrinkano... I tamo retko kad vidim redove...

A tamo gde ima redova tamo je sigurno nešto što je traženo... A sve drugo je stvar ukusa. Ne sporim bucku da su mu salate super, ja bih ih samo s nečim drugim kombinovao... Ali on je napravio dobar biznis i nek tera... Nek vam zazida krvne sudove holesterolom... Hehe, šalim se ;)

Kad smo već kod džank fuda evo ponovo sam morao jači doručak... 400g bureka sa piletinom... A mogao sam još 400 😁 Za 450 dinara, mislim da je to ok cena za burek sa pilećim fileom... U samom bureku uvek imaš 3,4 veća komada mesa kao na slici i još raspadnutog mesa okolo... I to mi je dobar balans između proteina i masti za jutro... Sa mlevenim mesom bi za moj ukus bilo premasno, a ovo mi je uvek pun pogodak i uvek je isti ukus, nema oscilacija... Vrlo sam zadovoljan ponovo...

Pogledajte prilog 239736Pogledajte prilog 239737
Je li u bureku sa piletinom samo piletinaili ima jos nesto? Luk, biber?
Nikada nisam to probao.

@Cotra Meni je ukusno, al ja to ne mogu vizuelno sa izvalim jer se to meso stopi sa testom i ako ima nečeg pored, teško je reći... Verovatno je receptura slična kao i kod mlevenog mesa

Dođe mu kao neko meze. Niko neće umreti od toga, osim ako ne jede za doručak, ručak i večeru godinama ili decenijama.

Ne vidim ništa strašno u tome.

Problem je verovatno jer je kao namaz odozgo po pici...

Da je kao na slavi, da uzmem zalogaj testa pa salate pa zatim maslinku pa malo sunke, pa sira... Lakše bi to vizuelno i psihološki podneo ☺️

Dobro, ti se hraniš kao američki tinejdžer pa je razumljivo gađenje 🤣

Uzmi picu bez salate, a salatu sipaj u čašu za milkšejk i ispijaj je koristeći slamčicu 🤣

Pogledajte prilog 239736Pogledajte prilog 239737
Meni licno najdrazi burek u BGu. A sto se tice sastava, ima nesto socno unutra, bem li ga sta je to. Ali taman idealno da ne bude suv burek. I oseca se biber. Nemam pojma dal jos nesto ide unutra.
A kad se vec o Bucku toliko pise, ne znam da li sam ikada u BGu pojeo nesto toliko lose, kao sto je pica sa pilecom ili govedjom u Bucku (probao oba namaza, ne zajedno naravno 😄). Kapiram da se mnogima svidja, cim se godinama godinama unazad ceka u redu. Ali ne znam dal mi manje prija sama pica ili onaj namaz, od kog mi bude muka 2 dana.

@ika Daj malo detalja kako se pravi taj ukiseljeni luk, stavis u teglicu sam luk, stavis u frizider i koliko cekas ?
Jel ima neko ulje, so ?
Ево овај јтШорт о томе.
Можеш убацити и неку љуту папричицу или слично ако желиш благо љут укус.
Ако ставиш сада сутра за ручак ти је готово већ, а можда већ и вечерас.

Meni licno najdrazi burek u BGu. A sto se tice sastava, ima nesto socno unutra, bem li ga sta je to. Ali taman idealno da ne bude suv burek. I oseca se biber. Nemam pojma dal jos nesto ide unutra.
A kad se vec o Bucku toliko pise, ne znam da li sam ikada u BGu pojeo nesto toliko lose, kao sto je pica sa pilecom ili govedjom u Bucku (probao oba namaza, ne zajedno naravno 😄). Kapiram da se mnogima svidja, cim se godinama godinama unazad ceka u redu. Ali ne znam dal mi manje prija sama pica ili onaj namaz, od kog mi bude muka 2 dana.

i meni najdraži u BG 😎 da, oseća se biber, za drugo je teško izvaliti al jako dobar ukus...

Meni je Trpkovic odlican. Razumem da nekome ne odgovara ukus bureka, vise voli neki drugi, ali ono sto posebno cenim tamo je sto znam da sta god da uzmem nece stedeti na filu, mesu, siru…
Kiflice sa eurokremom su pod obavezno.
Kod Ljupceta uz burek sa mesom je odlican i kroasan sa cokoladom, bar bio, nisam isao odavno.

Sad te Lindt cokolade ima na svakom koraku, a secam se pre 10ak godina sam isao ciljano za nju u Rodu kod Airport city-ja 🙂. Odlicna cokolada, ne verujem da ima bolje, mozda Leonidas, ali sam je video nazalost samo u free shop-u.

Hmm... A čokolada sa puno kakaa, kafa bez šećera i mleka... Starim 😑

Hoću da kažem krenuo sam prefinjenije da se hranim, samo to nisi primetio. 🙂

Odlična čokolada, sad sam je probao prvi put.

Pogledajte prilog 239768
Pogledajte prilog 239770
За мене је Линдт од 99% закон.

Што се бурека тиче Трпковић за мене не ваља ништа. Превише извикан, премасно, не штеде на филу што је добро, бурек (са месом за оне који са осталим надевима зову бурек) пресув и преслан, никакав. Чуо сам негде да су украли рецепт од Ранковића мада верујем да је тачно јер су јако слични. Код Чеде је много добар бурек а није много далеко од Трпка, чак је и мени бољи и не чека се ред.

Што се бурека тиче Трпковић за мене не ваља ништа. Превише извикан, премасно, не штеде на филу што је добро, бурек (са месом за оне који са осталим надевима зову бурек) пресув и преслан, никакав.

Znam, pročitao sam, sve si to bio već napisao pre neki dan. I znam da se samo burek s mesom zove burekom. I to si bio napisao. Možda je trebalo odmah da navedem da nisam jeo sa mesom odatle. Jeo sam sa piletinom i kačkavalj/šunka... Oba su jako dobra, a piletinom sam prezadovoljan i nije ni premastan, ni presuv, ni preslan, ni izvikan...

Malo duha mediterana pred početak leta 😉

Nije baš za solirat... Al tu smo gde smo. 😄 Ko Duleja svojevremeno... Voli i on da solira sa čašicom za stolom. A i naučio je da se ne ljuti na zaje*******anciju što si mi se dopada...

"Dingač je suvo crveno vino sa zaštićenim geografskim poreklom, proizvedeno od autohtone dalmatinske sorte Plavac Mali u istoimenoj vinskoj regiji na poluostrvu Pelješac. Dingač se smatra jednim od najboljih vina u Hrvatskoj, poznat po svojoj punoj, kompleksnoj aromi i dugom postojanju u ustima."

IMG_20250529_141851_edit_1044757495732236.jpg
IMG_20250529_134643.jpg
IMG_20250529_134700.jpg

Vrh