Šta je novo?

Šta jedemo?

Jedan od najboljih kulena koje sam jeo. Jedemo ga žena i ja već nekoliko dana od kako sam ga dobio na poklon.
Konjski kulen je u pitanju. Nije žilav jer je taj čovek koji ga je pravio vadio sve žile.
IMG_0891.jpeg
IMG_0892.jpeg
IMG_0890.jpeg

Od kupovnih kulena, odlican je But&co, nije jeftin, ali vredi.

Treba li jesti svinjsko pecenje koje se prodaje po gradu?
Ako da? Gde?

Tamo gde je dobro, a iz mog iskustva retko gde. U mesarama katastrofa. Kod gospodina mi je jedino prijao kvalitet za cenu, 1900din kg, jeftinije i bolje od mesara, mada je to restoran.

Прошле недеље сам обишао 3 пекаре и пробао 3 бурека, па рекох да напишем рецензију:

Анђелко у Балканској - Убедљиво најбољи од сва 3 места. Не штеде на филу којег свуда има, умерено масан и хрскав. Месо ми је било мало сланије јер иначе једем веома мало слану храну.

ЦЗВ - бурек у облику потковице који није лош. Коре су мекше и масније и мало се више масти осећа. Фила наравно има довољно али не толико као код Анђелка.

Хани у Миријеву - за ово место сам чуо још давно. Бурек им изгледа запеченије коре мало сувље за мој укус и мало су мекше а фил није равномерно распоређен и има га мало мање него код Анђелка. Такође, зато што није био равномерно распоређен, фила је било само са стране парчета. Можда је таква тура била. Зато ми је и најлошији.

Остао сам дужан да посетим пекару Никодиноски у Церској, био сам али се чекало на бурек око 25 минута јер су све распродали

Следећи пут посетићу Никодиноски обавезно, Петровић у Земуну ако се нађем тамо и код Канде у ММЛ.

Petrovic pored vrhunskog kvaliteta ima i vagu pa sam odredjuješ koliko ceš, a ne kao ostali burek prevaranti.

Osetno jeftinije nego u Beogradu.
Jeftinije je i od NS-a. Tako je na početku da pridobiješ mušterije, da radiš na nuli. Mi amo drugaru dali novce sa grejs periodom 1god da razradi malo mrežu potencijalnih klijenata. Sam će raditi sa ženom kao pomoć, pa ako krene ona daje otkaz i to nastavljaju sami.
Ako bude sve ok onda tek traže pomoć i zapošljavanje nekog.

Ja sam danas jeo odlicnu musaku od tikvica porcija od 350g je 450 dinara... Na uglu Vladetine i Kneza Danila. Širi centar Beograda... Imaju gotovu hranu ali i pice i roštilj i sendviče. Drugo ništa nisam jeo odatle al tikvice su bile super... Trebalo je da uzmem više..

ono mesto pored kafane kod dede, dijagonalno od arome?

vidim vec drugo leto da imaju tablu na kojoj pise da imaju kuvana jela.

Da, dijagonalno od arome, pored kod dede...

Juče sam ušao prvi put, musaka od tikvica je baš bila 👍 plus tako nešto leti baš prija... Ne deluje prometno, al otkud znam, povoljno je i ispalo dobro za prvi put..

Reče mi žena da one providne plastične kutije mogu u mikrotalasnu. Nikad nisam u njima podgrevao u životu, mislio sam da mogu samo one (obično) crne na kojima stoji neka oznaka da mogu... Ova je bila obična plastična bez natpisa... Mada malo deblja... Mislio sam da će plastika da se deformiše al ipak sam je poslušao juče i stvarno se ugrejalo... Samo treba obavezno otvoriti plastičnu kutiju pre zagrevanja... I nisam preterao nego čisto da bude toplo...

Evo pripreme za restoran/ dostavu hrane u Novom Sadu!
Pogledajte prilog 240714
Bice malig izmena oko jelovnika sada amo na vezi. Ja mu kažem stavi obavezno na Glovo i Wolt. Ne moze jer plaćaju tek nakon 15 dana, toliko ne može da se pokrije 😂 Kako je meni šteta kada je loše organizovano i kada se tako ulazi u priču, al ajde. Meni se sada dostava i Glovo i Wolt podrazumeva za ovakav posao.

Umesto oslića sa integralnim pirinčem uočila sam 3 oslića + 2. različite nepoznate (nečega koje slutim šta je).
Negde sam izgubila apetit i baš me briga da li je ostatak oslića jestiv.
Ima bre k'o sav ostali svet da se bacim na krmetinu, janjetinu i burgere!
Ybm ti težnju ka zdravoj ishrani!

1749743402154.png

Ko se razume, ipak neka napiše (msm zbog drugih da znaju ako im se slučajno desi) šta je i da li je ostatak ribe bezbedan za konzumaciju.
Molim da izostanu komentari iz odeljka "Običaji i verovanja" vezano za trudnoću.
Što se tiče ostalog, može.
meanwhile:
dancing-dancing-alien.gif

Koja je verovatnoća da od 3 oslića, 2 budu sa dodatkom?!
Da li da počnem da igram "igre na sreću"?

Poslednja izmena:
Paraziti.
ChatGpt
Hake fish, especially European hake (Merluccius merluccius), are known to be heavily parasitized, primarily by Anisakis nematodes. These parasites are a public health concern, particularly in regions where raw or undercooked fish is consumed. Other parasites like digeneans, cestodes, and various larvae can also be found in hake.

Deluje kao nesvarene girice i Tuđin prvi deo sasvim desno, koji se još nije razvijio u savršeni organizam... (koji i jeste parazit zapravo)

A podsetilo me i na onaj Cotrin post dok je bio MC kad je slikao neke kacerogene promene na piletini...

Da, rešili ste da nam svima ugasite apetit, jasno je da se razumete 😄

To me podsetilo kad Beki kaže ima oči i sve 😄 lol

Deluje kao nesvarene girice
To levo je opna u kojoj su bebe, mali oslići!

Oslić tako izgleda, ima oči sve?
Ma vama su uvaljivali ko zna kakve osliće, ovako treba da izgleda "potpuni oslić", preCednika mi!
1749763969561.gif

1749763349863.png

I ovaj @Beki odrastao na morskoj hrani, a ne zna da izbaci neki recept za ovo (stvorenje ili šta god to bilo).
Ma mafijo jedna, umesto da me utešite, kažete neku toplu reč prema ovoj nežnoj i osetljivoj prirodi kakva sam
1749763780232.gif
, vi se takmičite ko je gori!
Da nema @Cotra, na šta bi ovo ličilo!
1749764181176.gif

@Noki ovo ne gledaj ionako si premršav!
A i ja sam našla kome da se požalim!
1749763943877.gif
1749764108772.gif

Edit: kakave autofagije, kakvi bakrači, ovo odštampaš na stolnjak, tanjire, frižider, meni za one koji hoće da skinu koji kg i eto rešenja!
Treba da zaštitim ovo u zavodu za intelektualnu svojinu.
1749765130815.gif
1749765164547.gif

Poslednja izmena:
Moja baba je tri dana pred smrt pojela nešto slično ovome što si ti postavila.

Vrh