Šta je novo?

Šta jedemo?

Jedan od najboljih po meni restorana na Kopaoniku ,Kraljevi čardaci. Ovde je teleća ćorba i juneći gulaš i popijena kucana rakija 😉
Jedini i rade kada nije sezona u vikend naselju. Inače broj jedan mi je na Kopu ,,Kljunac,, i teletina sa pečurkama ili kajmakom.Teleća čorba je svuda ok.
Pogledajte prilog 234988
Odlično izgleda!
Kljunac je i meni omiljeni restoran, Gavra stvarno radi ozbiljno. Roštilj im je onako, ali jela spremaju odlično. Moj favorit je teletina ispod sača na kajmaku sa onom njihovom vrućom domaćom pogačom 😋.
Češće idem u onaj na prilazu Brzeću doduše, ali nema razlike.

Odlično izgleda!
Kljunac je i meni omiljeni restoran, Gavra stvarno radi ozbiljno. Roštilj im je onako, ali jela spremaju odlično. Moj favorit je teletina ispod sača na kajmaku sa onom njihovom vrućom domaćom pogačom 😋.
Češće idem u onaj na prilazu Brzeću doduše, ali nema razlike.
Pre neki dan ih zovem da vidim da li rade u centru Kopaonika, zatvorena vrata i njegov mobilni.
Zove me posle nekog vremena i kaže da nažalost trenutno u centru ne rade, ali da dodjem dole u Brzeće.
Rekao sam mu da ne mogu, a on govori pa to je samo 20min, čekamo te.
Ozbiljno rade i svaki put je bilo odlično, eto i meni je to omiljemo jelo, roštilj nisam nikad ni probao.
Tamo kupim domaće proizvode, med, sirupe, čaj, rakiju, itd... Prestao sam na onoj pijaci na Kopaoniku jer su previše napadni prodavci 😂

Jeste, pijacu sam počeo da izbegavam jer postaju napadni kao prodavci suvenira u Tunisu / Egiptu 😀.
Kajmak im je isto odličan, baš po mojoj meri, ponesem ga uvek u povratku. A obično oko podne im stiže vruća jagnjetina sa ražnja, pa tada tempiram da ih posetim.

Kad ste vec kod Kopa, jel je jeo neko mozda u ovom restoranu?

Ne, ali ako rade van sezone (u maju), posetiću ih, pa javljam utiske 🙂

• Sviđa mi se
Reagovanja: BTS

@Bender Rodriguez

Evo to je ova emisija... Iskreno jeo bih ja te alternativne izvore proteina... Simpatični momci, pogotovo ovaj bez cvikera...

Kosta je stavio crve na vrh keksa... Voditelj pita zašto Kosta pobogu 😄

Kad sam već ovde da dodam "kutije"
.. jesu kutije i plastične i kartonske al vidiš da uvek dodam i puno voća i salatu...

I tog dana prepešačim 10km. Tako da bude to dobro 😊

IMG_20250408_102021.jpg
IMG_20250408_102844.jpg
IMG_20250408_103812.jpg

Poslednja izmena:
Ja vala neću iz inata da jedem dokle god se veštački ili pohlepom prave nestašice hrane. I dokle god se bacaju astronomske količine hrane iz ovih ili onih razloga.

Ješću onog dana kada čujem, i vidim video dokaze, da su sve svetske rezerve i fabrike drugih vrsta hrane prazne ili na izmaku.

Protiv ovih ljudi nemam ništa protiv za sad, samo neka mi ne nameću to.

Nekako mi je čak porazno da živimo na ovako dobrom komadu zemlje, sa velikim diverzitetom i uslovima za superiornu poljoprivredu - a da jedemo bube...

Нема несташице. Има само лихварења и шпекулација. Правац пијаца препорука свима.

Pravac na svež vazduh ova košava ga je lepo očistila pa na sunce narednih dana kad ga bude jer se energija dobija kako iz hrane tako i iz čistog vazduha i sunca.. i iz dobrog sna.. i prirodno da se budite, a ne sat da zvrči..

Ne sećam se kad sam poslednji put bio prehlađen a dok sam radio spavao sam po 3, 4 sata i stalno stres, u 6 ujutru prekidam san i tako svaki dan... pa nadoknađujem vikednom... Sve je to bilo potpuno nenormalno... i imunitet je bio narušen...

Sad ležem kad mi se prispava i prirodno se budim svaki dan...

Pored toga autofagija 16 sati ništa... samo kafa može 🙂 a onda u 8 sati 2 obroka i milina 👌😁

Pravac na svež vazduh ova košava ga je lepo očistila pa na sunce narednih dana kad ga bude jer se energija dobija kako iz hrane tako i iz čistog vazduha i sunca.. i iz dobrog sna.. i prirodno da se budite, a ne sat da zvrči..

Ne sećam se kad sam poslednji put bio prehlađen a dok sam radio spavao sam po 3, 4 sata i stalno stres, u 6 ujutru prekidam san i tako svaki dan... pa nadoknađujem vikednom... Sve je to bilo potpuno nenormalno... i imunitet je bio narušen...

Sad ležem kad mi se prispava i prirodno se budim svaki dan...

Pored toga autofagija 16 sati ništa... samo kafa može 🙂 a onda u 8 sati 2 obroka i milina 👌😁
Bravo za komentar!

Vrh