dragan
Professional
Izbegavajte mleko, pijte jogurt ! . ... Preporučujem pola litre na dan.
I da traje pola godine pa pitam, ima li logike da takvo mleko bude ispravno? Ima li logike da uopšte konzumiramo mleko? Ne i ne! Nismo dojenčad a mleko dobijamo isključivo od krava, koza, jarića nakon što su dobile mlade, i majki nakon što su rodile isključivo za potrebe bebe. Zbog čega je majčino mleko rezervisano samo za bebe dok jadnu kravu maltretiramo dok ne presvisne. Sebični ljudi ne razmišljaju osim o sebi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=514534#p514534:2n0064e2 je napisao(la):marrecar » Sre Feb 07, 2018 3:25 pm[/url]":2n0064e2]Pasterizacija se ne odnosi samo na dugotrajno mleko. Pretpostavljam da se za dugotrajno mleko dodaje još nešto što usporava razgradnju, nisam dovoljno stručan u toj oblasti da znam šta se radi. Ali pasterizacija mora da se vrši, bilo dugotrajno ili "kratkotrajno" mleko, a proces da bude dovoljan da to mleko izdrži put do prodavnice i konzumaciju.
Svakako, mleko je mleko ali nikako zdravo osim u slučaju koji sam gore navela.Verovatno i jeste razlika u procesu pasterizacije, eventualno u standardu i klasifikaciji. E sad, da li ubija i sve dobre mikroorganizme, verovatno da, ali ništa ne šteti i da njih nema. Da li ubija i sve loše, verovatno ne, ali je njihov broj u tom slučaju mnogo mali da bi štetio organizmu. Sve zavisi od kvaliteta procesa što uzrokuje i kvalitet mleka, pa možda bude kvalitetnije, a možda i ne. Svakako mleko je mleko, dobro i zdravo, bilo da ima dobre mikroorganizme ili ne. Sam sastav mleka je isti od bilo kog proizvođača, jer onda u suprotnom to ne bi bilo mleko. Mislim, kvalitetnije ili nekvalitetnije mleko, potpuno je nebitno, do sada nam ništa nije bilo loše od mleka, pod uslovom da nije pokvareno.
Па борбу против болести лековима можемо сматрати нечим неприродним. До пре 60ак година није било антибиотика па су многе инфекције бактеријама биле фаталне. А и хируршке операције су исто биле често фаталне због постоперативних инфекција. Исто тако нпр. није било терапије и за друге болести, нпр. кардиоваскуларних, алергијских, и да не набрајам. Пре сто година није било ретко да породице имају по 9оро деце, али да од тог броја нажалост 2-3 умру у веома младом периоду. Нећу да кажем да је природно да сви премину због болести, већ хоћу да кажем да је лечење лековима борба против неких природних токова.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535539#p535539:1in9pz62 je napisao(la):Ksenija » Чет Мај 03, 2018 12:08 am[/url]":1in9pz62]@Дошљак
Zbog čega misliš da je prirodno umirati od bolesti? Na mah mi pade nekoliko ljudi koji su doživeli duboku starost, okopneli i skončali. Čovek je "izmislio" bolest, meni je to tako jasno.
Što se tiče tvog stava o mleku, tu bih se složila jer je proces dobijanja jogurta i sireva zapravo proces prirodne fermentacije što organizam znatno lakše podnosi u odnosu na mleko čiji rok upotrebe je šest meseci (gde je tu pamet). Pa još kada uzmemo u obzir da se može nekoliko puta prerađivati, ma ni mački ga ne bih dala.