[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418744#p418744:2gvhsz7f je napisao(la):
lepi » Čet Nov 24, 2016 1:57 pm[/url]":2gvhsz7f]Imam plan.
Hteo sam javnosti da predložim svoju ideju.
Naravno da je mnogo nerealnih ideja, ko što su i forumači nerealini, ali sam probao da nađem okvire da moja bude, kako bih rekao,izvodljiva.
Unazad, mislim 7,8 godina, druga godina faksa, razmišljam o ovome. Naravno sve to sad rezonujem malo drugačije, ali srž je ista.
Otprilike svi znate šta je eksproprijacija.
Moja ideja je privremena eksproprijacija.
Kako je to vezano za građevinski forum?
Privremena eksproprijacija u kojoj bi se ogroman broj napuštenih, RUINIRIANIH objekata, uglavnom u centrima gradova, jer nekako ih tu ima najviše, koji sem što estetski ruže gradove, stoje neiskorišćeni kao resursi naše države doduše u privatnoj svojini, oduzeli na neki objektivno isplativ period za investitora koji bi taj objekat adaptirao, koristio i nakon isteka roka vratio licu od kojeg je oduzet.
Uglavnom su to stariji objekti, lepih, zapuštenih fasada, no ipak ne nužno samo takvi objekti.
Dosta je za prve komentare o ideji, ostale zamisli prezentovaću onome ko bude zainteresovan.
Hvala što ste pročitali, voleo bih da čujem mišljenja,stavove, komentare o ovome.