[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663549#p663549:39933csf je napisao(la):
dragan » Uto Sep 24, 2019 7:31 pm[/url]":39933csf]@'Majstor' . . Čija je ta sumanuta procena vrednosti RTB -a 20-30Mld evra?!
Kinezi su platili i 200 mil. evra duga koji je bio prema državi, kakve Milijarde?!
Jadar godinama istražuje i otvara "RioTinto", kinezi samo mogu da budu partneri.
Srbija je za infrastrukturu, puteve, pruge i tremoelektranu, uzela kredit od kineza, a
oni sve teže daju kredite i ta zapadna propaganda na netu nema veze sa istinom.
Grci su prodali luku jer im se to isplati i drugi to isto rade, nap. luke Venecija i Trst.
Čuvena je priča o jednoj luci na Cejlonu, gde su oni prvo uzeli kredit za izgradnju
nove luke, a koja njima nije ni bila potrebna već kinezima, pa su onda shvatili da je
bolje da to zemljište za luku prodaju kinezima za keš, nego da im otplaćuju kredit.
Čovek je napisao pre tebe skroz razuman i osnovan post. I opet će mi brisati post, nebitno da li se odnosi na kritiku projekata sa ekonomskog rezona, da li za nepotrebno srbovanje, a ovakve napredne gluposti se tolerišu. Ako je ovo napredni portal onda ok da znam.
U suštini od 5oktobra na ovamo prodaja Bora je najveća pljačka, Sartid, NIS su mala deca za ovo. Da li postoji i kakva je pozadina, šta i da li nešto dobijamo za uzvrat u nekoj budućnosti ne znam. Pre bih rekao da će biti kao i NIS, čista pljačka.
Čukaru Peka lokacija – procenjena vrednost rezervi ruda cca 7 milijardi dolara. Nevsun kompanija koja se bila operater, imala licencu za razvoj i sutra ekspoloatciju ovog rudnika kupljena je od strane Zijina za 1.4 milijardi dolara, posle akvizicije Bora. Plaćena je od Zijina isklučivo zbog nalazišta u Srbiji, drugo Nevsunovo nalazište u Ertireji praćeno je samo aferama, i zemlja sama za sebe je rizik. U tih 1.4 milijardi ona ne igra značajno.
Sa druge strane prodajom Bora, dali smo im Južni Revir i Borsku reku.
Iz jedne studije samo Južni revir šta ima.
Rezerve rude u ležištu Južni revir iznose oko 405×106 t suve rude, sa prosečnim sadržajem bakra 0,335 %, zlata 0,188 g/t i srebra 1,26 g/t. Ukupne količine metala sadržane u ovim geološkim rezervama rude iznose 1.356.670 t bakra, 76.256 kg zlata i 510.883 kg srebra.
Uzmi digitron u ruke, pomnoži procenjene rezerve sa današnjim tržišnim cenama. Uradi to tri puta, pa malo razmisli. Naravno da neće ni pola ovih rezervi biti iskorišćeno, ali stavi prst na čelo pre nego li pišeš kompletne idiotarije.
„Grci su prodali luku jer im se to isplati i drugi to isto rade, nap. luke Venecija i Trst.“
Svaki komentar suvišan, komentar govori o tebi.
Grci su prodali luku jer nisu opciju, ucenjena država, preko 300 milijardi eur duga, MMF, EU... Italija je sledeća Grčka, svi to znaju. Mi smo bili Kinezima trojanac za ulazak u Evropu, Italija možda postane trojanac u EU. Italijani su za razliku od Grka krupna riba, i uvek su bili trgovci i jajare, ako im Švabe ne popuste bušiće EU u to ne sumnjam.