Šta je novo?

Zemunski kej

Poenta je u protezanju kroz dve opštine te ispade jedan u Zemunu i drugi na NBGu 😁
a to utice na organizaciske funkcije po raznim segmetima 😒
 
Неколико слика од синоћ из окружења новог кружног тога. Делује да могу брзо завршити.
ZK1.jpg
ZK2.jpg
ZK3.jpg
ZK4.jpg
ZK5.jpg


Око коцки од КТ ка окретници је сипан онај битумен и ту делује да је спремно, исцртана је и хоризонтална сигнализација. Од КТ ка Радецком око коцки је још увек онај песак, ту тек треба да лију битумен. Надам се да ће само све добро очистити пре пуштања у саобраћај јер је све около пуно тог песка.
 
+1 :) za slicice

Mala ispravka
bitumen nije liven, vec debljine par milimetara mestimicno zamazan pesak i to ponegde izmedju kocki
Koliki je kvalitet radova brzo ce se pokazati kad puste saobracaj naročito nakon zime...
 
Je l to i dalje nema normalnog trotoara preko puta katastra? Najveca glupost na svetu. Mora se ici kroz restoran, kolovozom ili blatnjavom stazicom..
 
Земунски кеј

Део који је завршен, део који се завршава (практично завршен, поред Школе) и део који се још ради:









У овом делу се данас поподне паркирало с обе стране јер је даље улица затворена (од Катастра до ресторана "Шаран"):










У овом делу још има песка и прашине, наливали су катран између коцки:








 
Poslednja izmena:
Je l'kontroliše iko parking na delu kod škole jer je tu zona sa strane uz Dunav, a trenutno (i pre par nedelja) se ljudi parkiraju za džabe na suprotnoj strani (uz školu)?
 
Напокон да видим како "лију" битумен. Висока технологија. Имам утисак да су појединци на овом послу прескочили лекцију из првог разреда када се учи да се при бојењу не прелазе линије :)
 
Po završetku, postoje svi uslovi da se oslobodimo kolapsirajuce crne saob. tačke parking servisa u Keju oslobodjenja 😄
Vec sada ul-iz parkinga je prebacen sa pijacne strane (Beogradska) zbog radova koj su u toku.
Po završetku, bilo bi naj logicnije da ulaz i ostane sa pijacne strane a izlaz iz nj. puste u Kej oslobodjenja
al dal ce se dosetiti.... videcemo...
 
@Igor - Извини што ти се служим фотком, али ово ме подсећа на оно: "Ја пијем слаџу, а Слаџа пије горчу":
1665408296048.png


А, синоћ сам и ја усликао горење Месеца и Јупитера над Дунавом, само неких 30км низводно:
20221009_185121 (1).jpg
 

Завршена реконструкција Кеја ослобођења у Земуну


Радови на свеобухватној реконструкцији Кејa ослобођења у Земуну су завршени, а део старог језгра Земуна овим радовима добио је нови сјај, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.

Према његовим речима, пројектом реконструкције обухваћене су саобраћајне површине, реконструкција постојеће и изградња недостајуће комуналне инфраструктуре.

– Радови су започети 18. октобра 2021. године, а завршени 10. октобра ове године, када је и пуштен саобраћај. Уговорена вредност радова је 334,3 милиона динара без ПДВ-а, а коначна вредност знаће се испостављањем окончане ситуације – нагласио је Петровић.

Он је прецизирао да део улице која је реконструисана припада старом језгру Земуна и обухвата потез од Улице Стевана Марковића до краја обалоутврде, у дужини од непуних 1.100 метара.

– Приликом реконструкције примењена је ситна камена коцка, као и асфалт, а на раскрсници улица Змај Јовине, Караматине и Кеја ослобођења формиран је кружни ток, који ће значајно побољшати одвијање саобраћаја у том делу града – прецизирао је Петровић, додајући да је дуж улице задржан постојећи дрворед, док су местимично замењена стара стабла.

Када је реч о инсталацијама, нагласио је да је замењен део постојеће водоводне мреже новим цевоводом у тротоару новоизграђене саобраћајнице.

– Изграђена је нова водоводна мрежа у делу Кеја ослобођења од Његошеве улице до краја саобраћајнице. Осим тога, изграђен је и нови колектор кишне канализације према пројекту, као и на делу од Његошеве до краја обалоутврде. Реконструисан је део постојеће и изграђена је нова фекална канализација на коју су превезани сви кућни прикључци – навео је градски секретар за инвестиције.

Обновљено је и јавно осветљење, прецизније задржан је постојећи концепт осветљења уз увођење нових стубних места. Замењене су све светиљке савременим ЛЕД светиљкама, као и постојећи стубови јавног осветљења новим металним стубовима са лирама. Урађена је реконструкција и изградња нових телекомуникационих водова у укупној дужини од 920 метара.

c56067547a0e329e3f5ead91ade3dda4_6635009275.JPG


140ff97a5fad67f6c630894943ea5cbf_9986476816.JPG


48acba5ef67f30794689a143986cb9e4_3184376378.JPG


708ab55ed0311b47a68ded7caf94b465_6312129694.JPG


 
Da, završena je saobraćajnica jer su automobili povlašćeni pošto su oni prateći deo biznisa i zarada za opštinu. Bogate mušterije "autentičnih restorana" (tj. kafana) ne idu peške. A šta je sa pešacima i njihovim prostorom? To je ono pola metra u stranu. Tamo gde ste ostavljali opremu za pravljenje ove saobraćajnice. Ni jednim projektom nije predviđeno da se sav prostor od ulice do obaloutvrde pokloni restoranima i 100% prekrije njihovim privatnim baštama a svi pešaci proteraju u podrumski nivo, odmah do kanalizacionih izliva. Da javnog priobalnog prostora na osnovnom nivou grada uopšte i nema. Šta je bilo sa tim? Šta će turisti sa kruzera i luke da gledaju? Novu ulicu? Nepreglednu improvizovanu kafanu na otvorenom? Prošlo je neverovatnih 15 godina "privremenog stanja"! Koliko decenija treba da prođe u demonstraciji otvorene korupcije i krađe? Ukrali su nam kej i nikom ništa.

071216-ZMKJ-VS-04.jpg

zemunski-kej-02.jpg

071216-ZMKJ-VS-01.jpg
 
Poslednja izmena:
Za kafedjije su i rekonstruisali ulicu. da nije tako bili bi posejani stubići i sa te drige strane ulice
sve je to radjeno zbog kafedjija .... bljak
 
Da li se zna da li će se na parking kod pijace moći ući sa keja?

Naime, trenutno jedini ulaz iz one uske uličice iz Glavne, a to je neodrživo vikendom, naročito dok je gužva na pijaci.
 
Za vikend sam setao kejom i obisao zavrsene radove i izgleda da je vaznije da Saran ima parking, nego da se sredi trotoar u nekim delovima.
Gore sam vec spomenuo, ali evo opet cu: deo ispred katastra nema trotoar, pa SVI idu kolovozom. Koji genije je ovo isplanirao, voleo bih da znam. Strucan kadar sve.
 
У петак сам прошао колима Кејом ослобођења, па се Синђелићевом попео на горњи Земун чисто онако да осмотрим како је испало.
Јуче видим опет гужветина у Главној, па ја опет пошао на КО да обиђем гужву, кад не лези враже затворено од Стевана Марковића, не може да се уђе. Шта ћу, врнем са на Главну да трошим ламелу. Сад нисам стигао да проверим да ли је затварање неко краткотрајно или...
 
Jel može neko da mi potvrdi da li je danas ceo Kej prohodan za saobraćaj ili ima nekih začkoljica ?

Da li je vraćen ulaz na pijačni parking ?
 
Vrh