Šta je novo?

Žičara (Gondola) Kalemegdan – Ušće

Brate šta si toliko zapeo za nekim moderatorskim akcijama svuda... :D Pre neki dan kažeš nadam se da će nam svima (i tebi samom) pobrisati postove, ovde sad predlažeš da se zaključa tema... Opusti se čoveče, neka bude otvorena tema, neka ljudi izlažu šta misle pa nek se diskutuje o tome. Ne mora da se diskutuje samo o ovoj idiotskoj gondoli za Kalemegdan, može tema da se koristi i za neke druge primere. Bar ja tako gledam na to. Povremene ispade nekih dvorskih luda sa besmislenim poređenjima je lako obrisati i to je to. Ne mora cela tema da se zaključava zbog jednog ili dva trola...
 
Мене искрено штреца сваки пут када видим да је нешто писано на ову тему. Можемо да направимо тему о гондолама невезано за ову погубну вашарску што су је планирали.
 
Zašto je ograđen deo Kalemegdana pored lokacije za gondolu? Kakva je građevina u pitanju kada je sakrivena iza visoke maskirne ograde.
Liči na konstrukciju nekog restorana, kao što je Promenada.
IMG_20220415_075439.jpg
IMG_20220415_081950.jpg
 
Ту је била стара кућа ваљда чувара парка коју су срушили како би направили њену модернију верзију за некакав кафић. Ђе запело?
 
Ali covek je postavio legitimno pitanje - ako se od ove gondole satro odustalo (kako su nadlezni par puta blefirali da bi umirili javnost) zasto onda i dalje stoje radnicke barake tu?

A i na stranu gondola, klosarski izgleda sve to, ruzi park.
 
Ali covek je postavio legitimno pitanje - ako se od ove gondole satro odustalo (kako su nadlezni par puta blefirali da bi umirili javnost) zasto onda i dalje stoje radnicke barake tu?

A i na stranu gondola, klosarski izgleda sve to, ruzi park.
Pa naravno da nisu odustali, šta više zamenik vezira je i sam rekao da će da izgura ovaj projekat i pored zabrana zavoda.

Igore prihvatam svoju kaznu..:)
 
Dinamika mi liči na objekat kafića na Kopaoniku. Vruće - hladno. Obećanje, pa zaborav i odjednom se svi iznenadimo otkud ovo ovde.
 
a ja castim ako izgrade gondolu! :vops:
Знам да је то у вашем маниру, али мораћу да се послужим једном ''вашом'' чувеном реченицом. Извол'те господо на изборе ако вам нешто смета а избори су показали све, актуелна градска политика не ужива већину у Београду. Било и не поновило се, тако да нека хвала. Доста су унаказили овај град, не умеју ни коцке на тротоару да замене.
Само ви наставите са вашим пројектима, ресторанима, К дистриктима, па ће културно-историјска целина тврђаве бити више нарушена него за време Турака и Аустро-Угара. Добили сте тамо блато и мочварно земљиште у Бари Венецији и Амфитеатру па се играјте, али тврђава не сме да се дира.

Мени је нпр. далеко битније то што су осакаћена столетна стабла још пре пар година, за то нико није одговарао. Сав новац би требало преусмерити на рестаурацију тврђаве и Доњег града.
 
Savet: Prekršeno nekoliko zakona, ukinuti projekat gondole na Kalemegdanu.
Savet za borbu protiv korupcije ocenio je u izveštaju o izgradnji kabinske žičare na trasi Kalemegdan - park Ušće, da su prekršena brojna pravila i nekoliko zakona i da Vlada Srbije treba da stavi van snage zaključak kojim je usvojila sporazum o saradnji na realizaciji projekta.
 
Pre neki dan je najavljeno izmeštanje zoo-vrta pa je tada rečeno i da će onda Kelemegdan konkurisati za UNESKO-vu listu Svetske baštine. Povodom toga bi trebalo odmah kontaktirati sa njihovim stručnjacima kako bi se ispunili svi potrebni uslovi.

Tada bi moglo da se postavi i pitanje da li ovaj projekat za Gondolu može da se realizuje, tj. da li bi on uticao na odluku za Svetsku baštinu. Pa, ako će Gondola da bude neka prepreka, onda da odustanemo od priče o ovom projektu. . . ionako ima dosta problema oko njene izgradnje.
 
Poslednja izmena:
Jel to bilo neko glasanje "običnog gradjanstva" o Gondoli?

Problem je što struka ima različite stavove, kao i nadležne institucije, a valda se još uvek vode neki sporovi ili čekaju rešenja, . . itd.
Koliko vidim novi gradonačelnik nije nešto insistirao na ovom projektu i možda ga lako otpiše kao nap. javni prevoz brodovima u gradu. Možda se samo čeka neko negativno mišljenje institucije ili UNESKO stručnjaka.
 
Poslednja izmena:
Vrh