Šta je novo?

Žičara (Gondola) Kalemegdan – Ušće

Подржавам

Жичару би могли од Банатског Беграда до Новог Београда

Био је план за успињачу у једном од решења за зграду ансамбла Коло...

Можеш да поставиш овде? Нисам видео никад
Screenshot_20240507-144622~2.png

https://www.gradnja.rs/kako-ce-izgledati-nova-zgrada-ansambla-kolo-na-kosancicevom-vencu/
Друга награда је у питању.

Добра идеја и место је згодно, пристаниште је близу, туристима је такође доступна.
Човече, да смо оставили пругу око Калемегдана за трамвоз, па то би било више него популаран вид транспорта. Тада би и "врабац", могао да добије смисао

Гром загрми на свегоа Саву, у сред зиме, кад му време није
@vucko јел истина ово за буџет?

Za Gondolu postoji poseban PDR koji je usvojen pre mnogo godina, u novom PDR-u za Park Ušće (koji se odnosi na Prirodnjački muzej i Akvarijum) gondola i dalje stoji, ali kao nasleđeno stanje iz drugog PDR-a čiji je obuhvat već (jer prelazi reku i odnosi se i na deo Kalemegdana). Skupština Grada bi jednostavno trebalo da taj plan za gondolu stavi van snage ili da donese novi kojim bi se predvidela izgradnja pešačkog mosta od Beton hale do parka na drugoj strani (kao što ih je i Jan Gel savetovao u svojim smernicama za uređenje parka kod MSU).

Ja ne bih previše brinuo u vezi sa gondolom. Jasno je da je niko ne želi, niti SNS ima tu neki poseban lukrativni interes (nisu to stanovi, pa da se omaste). Čak ni to što stoji u budžetu nije previše alarmanto, jer je i sam Šapić priznao da on to tako unosi neke stavke u budžet da bi kasnije u silnim rebalansima mogao da ih preraspodeli za nešto što mu zatreba :D

Ja ne bih previše brinuo u vezi sa gondolom. Jasno je da je niko ne želi, niti SNS ima tu neki poseban lukrativni interes (nisu to stanovi, pa da se omaste). Čak ni to što stoji u budžetu nije previše alarmanto, jer je i sam Šapić priznao da on to tako unosi neke stavke u budžet da bi kasnije u silnim rebalansima mogao da ih preraspodeli za nešto što mu zatreba :D

Kako da ne brinemo kad su odradili preparcelizaciju za gondolu u parku i odredili sredstva za nju, upravo zato i moramo da brinemo, a još više znajući kako Šapić izvodi većinu radova u gradu bez dozvola i učešća struke. Da nema ovih protesta ovo bi progurali 100%, sada će morati da se primire.

Ja podržavam pešački most, tu bi značio dosta da poveže ka Ušću i dalje ka Dunavskom keju, pošto Brankov most nije baš prijatna opcija za prelazak reke ako si dole uz reku. Značio bi i biciklistima da izbegnu onaj mučeni lift.

Mislim da bi između ove dve tačke bio prihvatljiv, da ne blokira vizure ka Kalemegdanu.
1000275552.jpg

Слажем се, зона тврђаве је доста упропашћена са Дунавске стране К достриктом, сачувајмо макар Савску визуру.
Гондолу нек праве на Авали.

Vrh