Šta je novo?

Žičara (Gondola) Kalemegdan – Ušće

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=909938#p909938:30l72lja je napisao(la):
Labud » 20 Dec 2021 03:25 pm[/url]":30l72lja]Nemam ništa protiv ove koja bi povezivala NBG i Košutnjak, ovu na Kalemegdanu ne bi komentarisao više nikad jer će ostati samo slovo na papiru dokle god savesni ljudi budu živeli u Beogradu.
Pa sad... Cim prodju izbori, eto zabave: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vlas ... e-gondole/
 
ова НБГ-Ада-Кошутњак и има смисла. једино, што је ово нафталински пројекат. не сећам се тачно које године се први пут појавила та прича, тамо негде 2008
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910225#p910225:3v4kmiyu je napisao(la):
JohnnyLee » 21 Dec 2021 03:29 pm[/url]":3v4kmiyu]ова НБГ-Ада-Кошутњак и има смисла. једино, што је ово нафталински пројекат. не сећам се тачно које године се први пут појавила та прича, тамо негде 2008

Negde 2003 se pojavila ideja o gondoli Blok 44 (okretnica)-Ada-Košutnjak, mislio sam da se potpuno odustalo od nje. Nisam ni ja protiv ove gondole, ali bojim se ako bi se izgradila da ne bi imala dovoljan kapacitet.
 
Sećam se te gondole iz 2003, glavni moto je bio:
Ima li nade žičarom do Ade?
 
To su oni projekti koji se stalno vade iz fijoka. Isto kao i rečni prevoz. Očekujemo i monorail uskoro.

Za to vreme T6 nikako da se završi i to je sve što treba reći o gradskim vlastima.
 
predlazem gradnju gondole od kalemegdana do petrovaradisnke tvrdjave pola da radi orban pola erdogan a mi cemo ostalo :)
simbolika evropa azija ovo ono ludilo....
 
Преко Гардоша (Миленијумска кула) и Стражилова. Све да спојимо.
 
U tom periodu treba razlikovati plan Gradske vlasti koja je htela da izgradi samo žičaru Blok 44-Ada-Košutnjak i fantaziju Ranđelovića koji je želeo umrežiti čitav Beograd sa žičarama plus metro na vodi. Jedno vreme čoveka nije bilo da bi se 2018 na izborima pojavio na izborima sa listom Beogondola. Sajt nije više u funkciji, ali ima jedan intervju iz Vice-a
https://www.vice.com/sr/article/8xd...ljivo-najmanje-glasova-na-izborima-u-beogradu
1520597150736-MAPE.jpeg

Jesam za žičaru, jesam i za monorail, ali ovo je suludo.
 
Mislim da bi gondole u Beogradu mogle da imaju svrhu ako vezu periferne krajeve bez infrastrukture sa terminusima metroa/tramvaja (Kaludjerica sa Mirijevom ili Ustanickom npr.) isto kao sto je u Juznoj Americi.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Može i ovako :lol:
 

Prilozi

  • thumb.jpeg
    thumb.jpeg
    43,2 KB · Pregleda: 602
Прво бих рекао да ова тема не би требала да се окреће у смеру дискусије жичара генерално, има места где би било занимљиво да стоје али се те предложене жичаре нипошто не смеју груписати са овом јер се тиме валидира ова глупост од пројекта. Нека се отвори засебна тема за остале жичаре или за сваку предложену отвори засебна тема где ће бити дискутована, као што је реч за појединачне улице.

То буди речено, мени је ова тема некако скоро банална у смислу да нема ни шта да се дискутује; ова фикс идеја је умоболна и једностано недопустива икоме ко иоле воли Београд и против је његовог разарања. Људи су умирали бранећи бедеме овог града од великих ратних разарача да би се сачувало шта је изграђено; итекако можемо и морамо ми да бранимо исте од фикс идеја полуписменог полусвета који се дочепао власти помоћу организованог криминала и сарадње са страним силама.

Нема изговора да то "нема ефекта" када је више пута болно доказано да има и да народни отпор даје резултате. Ако се довољно људи окупи и тврдоглаво противи одустаће. Нема изговора и нема простора за неко удовољавање или разводњавање дискусије; 0% толеранција према рушењу београдских бедема и споменика.
 
Potpisujem sve sto si rekao.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Ja na primer imam potpuno suprotno misljenje od vecine na ovoj temi.
Apsolutno sam za zicaru Kalemegdan-Usce stim da se doradi mozda da ide do ratnog ostrva ako je moguce i do Gardosa.

Ignorisati temu ili zatvoriti temu samo zato sto se nekome ne svidja je bukvalno nista drugo nego cenzura.
Treba da se cuje svacije misljenje. Naravno da sam spreman da branim ovaj projekat i fizicki ako treba. Bas kao sto i druga strana misli i ako je to bilo protivazkonito okupljanje na Kalemegdanu i opstrukcija napredovanja Beograda. Svako ko voli Beograd treba da ga je sramota ovih sto opstruiraju napredovanje.
Meni je jako bitno da se ovaj projekat dogodi i voleo bi da dozivim priliku da se u VIP kabini provozam medju prvima!
 
Нема од те идеје ништа врадовићу. Уместо ње, предлажем ти мост пасарелу која би на том месту премостила Саву.
 
Жичара за Калемегдан није напредак већ деградација највећег степена. Свако ко воли Београд ће бити свим срцем против овог вашарског пројекта и пружиће томе отпор у складу са својим могућностима.
 
Vradovicu je l ti kapiraš da UNESCO, je*******eni UNESCO, kaže da bi ovo bilo katastrofalno po tvrdjavu? Ne Djilas, ne Marinika, ne Šolak, nego UNESCO. Ili je u tvom mozgu SNS sveznajuć, a onamo rade Djilasovi plaćenici?
 
Oво у Љубљани није гондола већ успињача која би ми била прихватљива на Калемегдану од Пристаништа до парка на гребену горе (тј. од бензинске пумпе). Весић и његова екипица планирају гондолу, која има жице као жичара и кабине и то да иде преко реке. Да би учествовао у расправи, мораш познавати елементе о којима се прича и разликовати гондолу од успињаче.
 
vrlo je slicna stanica gore. Meni je ok gondola jer uspinjaca bi zauzela vise povrsine na samoj tvrdjavi pa mi to ne bi bilo ok.
Bolje je gondola po meni.
U najgorem slucaju gondola mozda moze da se pomeri na Kosančićev venac?
 
Razlika je sto je u Ljubljani tvrdjava od grada odvojena strmom uzbrdicom, a u Beogradu pesackim prelazom.



Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Ова станица успињаче је мањих габарита, са мање бетона, углавном метална конструкција са стаклом. Нема машинског одељења које је потребно за котур који покреће сајле гондоле, нема подземних објеката. Мада је мени лепша успињача у Загребу која има старе станице у стилу околних објеката и старе кабине трамвајоликог изгледа.

Опет, успињача и гондола су небо и земља, једина сличност је у томе што имају кабине за превоз путника и што савлађују различите висине, других сличности нема.

Ево даћу предлог за једну другу гондолу, Сава центар - ТЦ Галерија.
 
Hoćemo jednu gondolu i do Zvezdarske šume! Kakva je ovo diskriminacija???
 
Nečiji privatni interes da pošto-poto uvali neku žičaru na nekom mestu u Beogradu, ne znači da to treba i da se ostvari.
 
Vrh