Šta je novo?

Bulevar despota Stefana

Ona nezavršena zgrada u ne proširenom delu 29. novembra dobija skelu čini mi se. U dvorištu se nalaze naslagani delovi skele što će možda značiti da će krenuti sa njenim završetkom. Zna li se čija je ona?
 
Zna se cija je sve pise u ove 3 strane i tesko da ce da se radi firma je otisla pod led ne vjerujem.da je tako brzo prodata kao dio mase
 
Та зграда се распада бетон нагрижен доле у приземљу неки људи се уселили преградили

Та зграда јесте да је ружна али прати линију за разлику од оних старих те доста сметају пешацима
 
149640546_860172638162304_164044589082884771_n.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 638&type=3
 
Каже да је ова капела у Видинској улици (то је сада срамотно названа Џорџа Вашингтона). Е сад, где је она? Срушена?
 
Била је у оквиру Прве Варошке болнице.
 
Do skoro je stanje asfalta u despota Stefana bilo užasno, a sada nakon ovih radova i krpljenja asfalta skoro celom dužinom ulice je katastrofalno.

Tu valjda u toku godine treba da rade novi asfalt ceo potez od Džordža Vašingtona ka Pančevcu, nego su morali prvo ove kablove da zamene.

Generalno su dosta brzo ovo odradili sa kopanjem za kablove i asfaltiranjem, radilo se i noću koliko sam video.
 
Nakon ovih radova Bulevar je u još gorem stanju. Bukvalno kao da su tenkovi ulicom prolazili. A sećam se prošle godine kad su radili deo kod Skadarlije, da su rekli od proleća nastavljaju sređivanje do Pančevca.

Koordinacija po običaju nula. Sad će za godinu dve, kad odluče da rade asfalt, ponovo kolaps da bude.
 
Скоро свака улица у граду која би неким чудом била адекватно реконструисана мењањем свих носећих слојева асфалта би убрзо затим била изроварена услед пуцања цеви, замене елкетро водова и тсл.

А једном кад се забоде ашов готово је јер онда неминовно долази до неравномерног слегања тла и насутих слојева, на споју пуца асфалт, ту пробијају вода и со и кроз годину дана улица је враћена у првобитно распаднуто стање.
 
А једном кад се забоде ашов готово је јер онда неминовно долази до неравномерног слегања тла и насутих слојева, на споју пуца асфалт, ту пробијају вода и со и кроз годину дана улица је враћена у првобитно распаднуто стање.
Upravo to. Nisam baš hteo da objavim slike, ali kad si potegao temu evo da pokažem da je krpačina počela već da se sleže (mada se na slici ne vidi baš najbolje, uživo je pun pogodak). Ovo su krpačine od sredine novembra, slikane danas.
20231205_100101.jpg
20231205_100123.jpg
 
Да, и то не могу да кажем да је прва година. Врло често нам се асфалт намрешкава. Можда је време да променимо подлогу? Или тип асфалта?
Зашто други немају такве проблеме? Можда је проблем у технологији?
 
Зашто други немају такве проблеме? Можда је проблем у технологији?
U Kijevu su rekonstruisali jednu vrlo prometnu ulicu tehnologijom kojom se primenjuje na aerodromima, Posle par godina ulica je i dalje u perfektnom stanju bez ulegnuća, šahtova koji su propali. Pre bih rekao da je kod nas problem što se prosto radi da bi se pokazalo. Eno primer kod kalenića, gde je asfalt propao posle nedelju dana... Pa su prepravljali ali evo opet se ulubljuje asfalt...
 
Retko odvratna betonjerka
Ишао сам у школу прекопута и сваки дан сам гледао у ту зграду, сигурно је једна од најружнијих у Београду. Ипак, када би се уклонила надоградња, средили мало ови плави елементи на фасади и очистио бетон, заменила столарија (не ПВЦ-ом), и уклониле спољне јединице клима уређаја била би то скроз пристојна зградица. Заправо, исти проблем има велика већина фасада у Београду.
 
Vrh