Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Стаје и на Сајму. Идиоти су "покрили" трасу укинуте 56Л. Не знам да ли ће преко Газеле на обилазницу или неће уопште. Још једна бесмислена линија на захтев приватника.
Хахаха јел могуће брате мили буквално праве испомоћ линији 70 онда уместо да споје Жарково, Петлово брдо са Икеом, веза која баш недостаје и која би много значила. Које незналице раде у СЈП то није реално.

80 дефинитивно неће ићи Ибарском. Ставили су ознаку на станицу МЗ Чукаричка падина у смеру ка Ади и дуж Радничке. Они нису нормални.

ЕДИТ: Стајаће на Ади и код Ада мола
Pa ja sam ti lepo rekao zašto to rade, štaviše mi je logično da to urade :)
70 se čeka sat kod arene i onda ti treba još sat do ikee u špicu, naravno da će da skrate sa "80"

Prosto sa 70 ne može da se pokrije Bežanija - Gazela pa makar pustili 3 zaredom

70 se čeka sat kod arene i onda ti treba još sat do ikee u špicu, naravno da će da skrate sa "80"
Мора фирма Звонка Веселиновића да се накупи километара, идиоти сви до једног на челу са Гангулом и ретардираном организацијом званом СЈП.

Мора фирма Звонка Веселиновића да се накупи километара, идиоти сви до једног на челу са Гангулом и ретардираном организацијом званом СЈП.
Ja razumem zašto je linija uvedena i zašto baš okreće na padini, malo je glupo što se zove 80 ali ima smisla da bude skraćena verzija 70 jer je preko potrebna

Ja sam prošli ponedeljak od 16:40 do 17:40 čekao 70 (koji je bio udaljen 3 i po stanice od sc u 16:40) i onda još sat do ikee zbog gužve na mostu i mostaru, komanda već prohodna bude

Prosto sa 70 ne može da se pokrije Bežanija - Gazela pa makar pustili 3 zaredom
Да али ће опет путовати исто као 70 и ићи ће на 45 мин највероватније дакле никакво побољшање и испомоћ није, само преко Обилазнице Ибарском и никако другачије.

Да али ће опет путовати исто као 70 и ићи ће на 45 мин највероватније дакле никакво побољшање и испомоћ није, само преко Обилазнице Ибарском и никако другачије.
Verujem da će u špicu da sačuva min. 45min kašnjenja 70ke

Ja razumem zašto je linija uvedena, malo je glupo što se zove 80 ali ima smisla da bude skraćena verzija 70 jer je preko potrebna

Ja sam prošli ponedeljak od 16:40 do 17:40 čekao 70 (koji je bio udaljen 3 i po stanice od sc u 16:40) i onda još sat do ikee zbog gužve na mostu i mostaru, komanda već prohodna bude
Ја волим кад се уводи нова линија, али да траса има смисла наравно, ово са 80 да иде преко Сајма до Икее ми апсолутно нема смисла, јер са Сајма одеш једну станицу било чим попењеш се на Мостарску петљу и чекаш 70. Људима из Жаркова, Петловом брда илити дуж Ибарске је преко потребна линија преко обилазнице, њима је то битније, буквално као да преко обилазнице не сме да иде линија јавног превоза.

чим попењеш се на Мостарску петљу и чекаш 70
Kao što rekoh gore - ne mislim da je namera da 80 kupi preteran broj putnika na potezu do komande već da spašava 70ku u špicu jer su se verovatno žalili iz Ikee na kašnjenja (ili je samo nekome dunulo da bi *bilo dobro*)

Svestan sam ja da je njima potrebna linija do Ikee ali ko će da finansira 'petu klasu Beograđana'

Kada je Đole pomenuo ibarsku/obilaznicu znao sam da to nema šanse da se desi jer ova vlast ne radi ništa dobro za narod pa samim tim to nije ni moguće, ne daj bože da neko pomisli da znaju šta rade kada žele

Poslednja izmena:
Bogami, vozači iz SP Kosmaj se baš i ne snalaze na novoj trasi.... vozić u prilogu 😂

Prilozi

• Screenshot_20251210_174952.jpg
    Screenshot_20251210_174952.jpg
    47,3 KB · Pregleda: 57
Bogami, vozači iz SP Kosmaj se baš i ne snalaze na novoj trasi.... vozić u prilogu 😂
Evo sada izađoh iz 3A kod galerije.. u 17:12 sam usao kod ŽS Rakovica a u ~17:45 kod galerije

Jer sam omašio mrtvi voz, stavili su da je kolosek 8 voz do ovče a ono voz za Mladenovac..

Ma, ova trasa nema ni smisao ni poentu. Ako već mora da ide tako, a ne mora, mogli su da je skrate do ŽS Prokop. Ima 36 već na BGH2O i stizali bi za 30 min do Kneževca po redovnoj turaži...

Не мора нужно обилазница може и Кружни пут али због глупе бирократије не могу се увести станице после Дугог поља

ako ovako gledamo 80 su mogli i da skrate do BNV ili Prokopa.I Ada i Sajam su guzve.Bolje im da pojacaju 70.

Nevezano za sve ovo - nešto najgore su mi one linije što zalaze u one mini ulice i što im treba 10 minuta da se takoreći sa same okretnice izvuku a mogu da okrenu gde god požele u blizini

80 дефинитивно неће ићи Ибарском. Ставили су ознаку на станицу МЗ Чукаричка падина у смеру ка Ади и дуж Радничке. Они нису нормални.

ЕДИТ: Стајаће на Ади и код Ада мола
Čuo sam da će ići na obilaznicu, jer je zapravo trasa za 2 kilometara duža nego preko Autokomande i još po autoputu može da ide dosta brže i tako se napravi linija koja za kratko vreme pređe veliki broj kilometara, poput 531, 532, 533.
Svakako linija besmislena. Umesto da rasterete 70icu tako što će uspostaviti 80icu preko obilaznice i samim time da kupi sve putnike sa Čukarice, oni će je glaviti kroz Autokomandu...

Čuo sam da će ići na obilaznicu, jer je zapravo trasa za 2 kilometara duža nego preko Autokomande i još po autoputu može da ide dosta brže i tako se napravi linija koja za kratko vreme pređe veliki broj kilometara, poput 531, 532, 533.
Svakako linija besmislena. Umesto da rasterete 70icu tako što će uspostaviti 80icu preko obilaznice i samim time da kupi sve putnike sa Čukarice, oni će je glaviti kroz Autokomandu...
Али куда на обилазницу онда, може Чукаричка падина - Икеа преко Аутокоманде па од Икее обилазницом на Чукарички падину 😆.

Znamo očigledno ako ide preko Autokomande i Sajma da je kraća.
80 je trebala da ide obilaznicom, ovako je skroz beskorisna.
Neće služiti nikome pošto će ići na 40 minuta. Svima je lakše da idu sa 55 do Autokomande pa da čekaju 70.
80 će služiti samo za to da uđeš ako naiđe pre 70. Jedva čekam kad budu napravili red vožnje takav da će se poklapati polasci 70 i 80 na Autokomandi.

Ред вожње ће бити мртво слово на папиру јер упада у исте чепове као 70 + Сајам, Ада. 2 путника ако буде возила у оба смера биће добро с обзиром на потенцијални интервал од 45 минута.

56Л не служи ничему и није никаква испомоћ 56. Нико циљано не чека локал јер 56 иде на 6 минута и често у конвојима због кнапиране тураже и 2 минута паузе које Спораћ има на тој линији.

23.7км би била дуга траса преко обилазнице и то би изгледало овако:
Screenshot_1.png

Интервал од 40 минута би био сасвим довољан свим данима а и Црчку се исплати да врте 2 Контејнера овако.

Poslednja izmena:
Vrh