Da je bilo pameti u ovoj zemlji taj krak ka nama je davno trebalo zatvorit.Prvi put u istoriji im je onemogućen dotok nafte iz JANAF-a za vreme rata, sankcija i raspada Jugoslavije.
Drugi put sada.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da još uvek čeka vesti iz Moskve po pitanju gasnog aranžmana, dodaje da "smo spremni da diverzifikujemo izvor energenata".
Voljni su da prodaju Gunvoru, ali ne Srbiji.![]()
Rusi jesu voljni da prodaju svoj deo NIS-a, ali će teško do novca zbog sankcija: Imaju više opcija
Ruski vlasnici su pristali da prodaju svoj deo vlasništva u NIS-U, ali se nameće novo pitanje da li će Rusi moći da zaokruže transakciju zbog aktuelnih američkih i evropskih finansijskih sankcija.www.021.rs
I ja sam ubedjen da se nista nece desiti ali ne zbog gasa nego zato sto i bez tog gasa na Ruse ne sme da udari. Upravna zgrada NIS-a je puna operativaca FSB-a i GRU-a. Pre neki dan slusam u nekom podkastu da ih je na stotine tamo vec godinama, to im je radno mesto. I sada on treba da udari na to osinje gnezno? Hoce evo samo sto nije.Neće se ništa desiti posle 15.1.
Najviše zbog gasa kojim ga Rusi ucenjuju.
Na tome se već radi, osniva se preduzeće koje će biti vlasnik gasne infrastruktureInače, što se mene tiče, trebalo bi da preuzmemo i gasnu infastrukturu, gasovod i skladište B.Dvor, jer tu imamo samo 49% vlasništva.
Nekako i dalje mislim da će 15. decembra da ih otkače jer nas sankcije NBS vraćaju u '92.Sledece su sankcije NBS, Informer vec ubedjuje svoju publiku da se zapravo sa tim sankcijama nece desiti nista strasno i da obicne ljude nece ni da dotakne.![]()
Moguće da blefira kako bi plašio narod. Ljudi su već ispraznili menjačnice od deviza.Iz njegove jucerasnje izjave jasno je da po pitanju tih sekundarnih sankcija ne postoji nikakva komunikacija nego se bukvalno budimo i nadamo da nam ih nisu uveli.
Pričamo o radikalima. Briga njih za sankcije, za nedostatak goriva, za blokadu NBS, vize....da nismo već prošli kroz to pa da razumem.I ja sam ubedjen da se nista nece desiti ali ne zbog gasa nego zato sto i bez tog gasa na Ruse ne sme da udari. Upravna zgrada NIS-a je puna operativaca FSB-a i GRU-a. Pre neki dan slusam u nekom podkastu da ih je na stotine tamo vec godinama, to im je radno mesto. I sada on treba da udari na to osinje gnezno? Hoce evo samo sto nije.
Sledece su sankcije NBS, Informer vec ubedjuje svoju publiku da se zapravo sa tim sankcijama nece desiti nista strasno i da obicne ljude nece ni da dotakne.![]()
Moguće da blefira kako bi plašio narod. Ljudi su već ispraznili menjačnice od deviza.
Videćemo u ponedeljak kakva će biti situacija.
Gde se pojavio taj rok do 15.dec?Nastavice po starom od ponedeljka, . .
Svevisnji je rekao do 15 decembra necemo obustavljati platni promet sa NIS.Gde se pojavio taj rok do 15.dec ? Nešto sam izgleda propustio.