dragan
Professional
Posle prekida platnog prometa ne znam ko će hteti da kupi ruski deo od 56% . . . osim Srbije.
Posle prekida platnog prometa ne znam ko će hteti da kupi ruski deo od 56% . . . osim Srbije.
Meni odgovara na nema kupca, pa da Srbija ponovo bude vlasnik NIS-a, milom ili silom.Pa i ovako nece niko. Niti oni hoce da ga prodaju
Od prekida dotoka nafte preko JANAF-a ne postoji kupac za NIS. Kome treba rafinerija nafte pod Američkim sankcijama bez nafte.
За НИС не знам, могуће је, али да се слажем да треба правити још једну рафинерију - поодавно већ треба.Meni zvuči realnije da gradimo novu rafineriju sa Kinezima nego da ova država preuzme NIS.
Prvi put u istoriji im je onemogućen dotok nafte iz JANAF-a za vreme rata, sankcija i raspada Jugoslavije.
Drugi put sada.
Kongres je nadležan za ukidanje sankcija a oni mogu da imaju drugačiji stav od OFAC-a jer ne glasaju na zvonce. To je još jedan od razloga zašto NIS nema kupca.
Btw. ne terajte me ponovo da postavljam linkove i dokazujem da je zaista kongres nadležan. Sankcije uvedene 10. januara su "trump proof" upravo jer je prethodna administracija tako obezbedila kontinuitet kaznene politike prema Rusiji.
Dodik nije bio pod istim sankcijama. On je bio pod sankcijama vezanim za Balkan a ne za Rusiju.Ko je skinuo sve sankcije Dodiku, saradnicima i njihovim firmama, u jednom danu sve? Hvala.
Pa da, odlagali su NIS-u sankcije mesecima u nadi da će glavni Ruski agent u Srbiji da se "uzme u pamet."Što bi ameri rekli, kada me prvi put pređeš, sram da te bude. Kada me drugi put pređeš (izigraš) sram mene da bude.
Oba buta iste partije bile na vlasti - SNS i SPS u svojim raznim oblicima.