Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Posle prekida platnog prometa ne znam ko će hteti da kupi ruski deo od 56% . . . osim Srbije.

Posle prekida platnog prometa ne znam ko će hteti da kupi ruski deo od 56% . . . osim Srbije.

Pa i ovako nece niko. Niti oni hoce da ga prodaju zato sto znaju da novac ne moze da stigne do njih.

A i iz drugih razloga. Njima je NIS logisticka baza obavestajnog delovanja. I da propadne drzace operativce tu, samo ce da ih prebace sa platnog spiska NIS-a na platni spisak fsb-a.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Od prekida dotoka nafte preko JANAF-a ne postoji kupac za NIS. Kome treba rafinerija nafte pod Američkim sankcijama bez nafte.

Meni zvuči realnije da gradimo novu rafineriju sa Kinezima nego da ova država preuzme NIS.

Od prekida dotoka nafte preko JANAF-a ne postoji kupac za NIS. Kome treba rafinerija nafte pod Američkim sankcijama bez nafte.

Ova zamena teza se provlači stalno i na temi i u medijima. Novi kupac dogovori cenu i uslove > traži se amin od OFAC-a > ako odobre ide prodaja i promenom vlasništva se skidaju sankcije, to ide vrlo lako (primer je Dodik i njegov ekipa kojima su skinute sve sankcije jednom odlukom). Ako se OFAC ne usaglasi sa prodajom onda neće biti zaključen deal i nema tog novog kupca. Tako da ko god eventualno ozbiljno planira kupovinu naravno da će prvo sačekati da se dobije saglasnost ofac-a.

Kongres je nadležan za ukidanje sankcija a oni mogu da imaju drugačiji stav od OFAC-a jer ne glasaju na zvonce. To je još jedan od razloga zašto NIS nema kupca.

Btw. ne terajte me ponovo da postavljam linkove i dokazujem da je zaista kongres nadležan. Sankcije uvedene 10. januara su "trump proof" upravo jer je prethodna administracija tako obezbedila kontinuitet kaznene politike prema Rusiji.

Meni zvuči realnije da gradimo novu rafineriju sa Kinezima nego da ova država preuzme NIS.
За НИС не знам, могуће је, али да се слажем да треба правити још једну рафинерију - поодавно већ треба.

Mislim da će vlada doneti uredbu koliko i kome MOL i drugi uvoznici smeju da prodaju goriva, tako da mogu i male pumpe da kupe.

To će im biti "rešenje" za gorivo kada NIS prestane da radi.

Imaće efekat kao ona uredba o ograničenju marže.

О па то ограничење је баш помогло. Шта год да власт ради, све је неко муљање, и заштита великих, на терет народа.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Prvi put u istoriji im je onemogućen dotok nafte iz JANAF-a za vreme rata, sankcija i raspada Jugoslavije.

Drugi put sada.

Što bi ameri rekli, kada me prvi put pređeš, sram da te bude. Kada me drugi put pređeš (izigraš) sram mene da bude.

Oba buta iste partije bile na vlasti - SNS i SPS u svojim raznim oblicima.

Kongres je nadležan za ukidanje sankcija a oni mogu da imaju drugačiji stav od OFAC-a jer ne glasaju na zvonce. To je još jedan od razloga zašto NIS nema kupca.

Btw. ne terajte me ponovo da postavljam linkove i dokazujem da je zaista kongres nadležan. Sankcije uvedene 10. januara su "trump proof" upravo jer je prethodna administracija tako obezbedila kontinuitet kaznene politike prema Rusiji.

Ko je skinuo sve sankcije Dodiku, saradnicima i njihovim firmama, u jednom danu sve? Hvala.

Evo da pomognem:

Ko je skinuo sve sankcije Dodiku, saradnicima i njihovim firmama, u jednom danu sve? Hvala.
Dodik nije bio pod istim sankcijama. On je bio pod sankcijama vezanim za Balkan a ne za Rusiju.
Drugačija izvršna odredba je u pitanju. Ako meni ne veruješ istraži sam ili pitaj nekog OFAC advokata.
Što bi ameri rekli, kada me prvi put pređeš, sram da te bude. Kada me drugi put pređeš (izigraš) sram mene da bude.

Oba buta iste partije bile na vlasti - SNS i SPS u svojim raznim oblicima.
Pa da, odlagali su NIS-u sankcije mesecima u nadi da će glavni Ruski agent u Srbiji da se "uzme u pamet."

Kao što su se nadali da će onaj Ruski agent iz '99 potpisati Rambuje i preći na Američku stranu.

Za SPS+SNS jedino daje rezultate zavrtanje j*** kako bi narod ista dobio da ih smeni na ulici. Nakon nekoliko godina u najbolju ruku.

Vrh