Stvari su proste i nisu usko vezane za krvnicki rad koji ti propagiras. Slazem se, treba se truditi vise nego inace ako neko zeli da se skuci. Trudis se ako ima smisla da tvoja struka moze da ti donese nesto sto je tebi okej, a ako ne moze ovde, onda se trudis i radis da bi otisao odavde. Svakako da se radi tvrdo mora ako zelis da steknes nesto. Problem je sto ovde imas struka u kojima udaris u plafon sa platom, a i dalje ti je nekretnina nedostupna. A dok udaris u plafon izgubis zdravlje i zivot, budes strucnjak u svojoj oblasti i ides da zivis negde gde nema kanalizacije. Ako je taj krvnicki rad cena da bi mogao jedva da kupis stan koji bas ne zelis, onda ova zemlja nije za tebe i bolje je da budes podstanar u nekoj drugoj zemlji. Tolike doktore i inzenjere znam koji zive ekstra van, a cak su se i skucili. Ovde ne bi imali nikakve sanse, ni statisticke. Nisu hteli da zive po nasim selima, a zive po stranim selima, pitam se zasto. Nemam ja mnogo razlicito misljenje od tebe (osim ovih saveta za ulaganje u berzu dok skupljas za ucesce, to mi je bas big no no), treba raditi jako i stisnuti se ako zelis da se skucis, ali samo ako procenis da ima smisla. Ako nema, onda odustanes, zauvek budes podstanar ili ides napolje.