pa rekosmo još pre mesec dana da je počelo, ali tu neće biti petlja jer još nisu stigli do ukrštanja s putevimaPočelo trasiranje na obilaznici oko Rume. Evo slika sa Sentinela od 15.10.2025. Nisam siguran da li je ovo petlja pomerena ili je samo takav obilk.
Pogledajte prilog 255194
ako je verovati onoj slici - petlja sever je upravo tu, petlja istok je na putu za Inđiju, petlja jug verovatno kod ukrštanja s prugom i buđanovačkim putem i petlja ''Nazor'' pretpostavljam blizu raskrsnice ulice vladimira nazora i postojeće obilazniceImalo bi logike da petlja izlazi na sadasnji kruzni tok na iriskom putu.
Hvala. Ja nisam uspeo da nađem vest o ovome koja ne počinje sa “AV prisustvuje…”
Prođoh danas celom trasom, u Irigu žurka, na deonici od Iriga ka Rumi i rumskoj obilaznici radi se punom parom, nadam se da nije samo zbog VIPersone.Bez obzira na političku pormociju, ovo je dobra vest. Imaju godinu dana za opremanje tunela. I obilaznica oko Rume može za godinu dana da se stigne ako bi za to bilo volje.
Opet dođosmo do paradoksa da se prvo završe nakomplikovaniji objekti (tunel i most na Dunavu) a da ovo između nije odmaklo dalje od parcijalnog trasiranja.
ta ''funkcionalna'' obilaznica sve više postaje gradska ulica, zbog broja objekata pored puta, što se krivine tiče to je nova trasa lokalnog puta, poravnavanje bi značilo nepotrebnu i preskupu eksproprijaciju fabričkih pogona, inače, iskorišćen je stari nadvožnjak bivše petlje za taj lokalni putKakav paradoks. Grad koji vec ima funkcionalnu obilaznicu dobija jos jednu. Kad su vec tu mogli bi da isprave i ovu nakaradnu krivinu koju su napravili.
Pogledajte prilog 255669
A koji je njegov predlog? Da motoput ide do stare obilaznice, pa onda njom do ukrštanja autputeva bg-zg ru-ša? Ili da se stara pretvori u motoput pa da on ide gradom?baš si rešio diskusiju...a Ruma će ipak dobiti dve obilaznice... mislim da stoji blagicev argument
ispravljanje tih krivina je, po meni, čisto bacanje para. što se tiče servisnih saobraćajnica - ja stvarno ne znam kako zamišljaš da ljudi uđu u svoje njive i da ih obrađuju - da voze motoputem do iriške petlje pa drugom trakom nazad i da se direktno isključuju sa motoputa? da traktor s 2 natovarene prikolice kukuruza ili repe pravo iz njive uđe na motoput?Moj predlog je bio da se ispravi krivina koja je bespotrebno sklepana sa nepotrebnim krivinama. A za obilaznicu je bila konstatacija. jer ako se kod Krusevca i Pozarevca moze prosirivati obilaznica zasto to nije slucaj i ovde? Dok se Iriski put prosiruje i prave bespotrebne servisne trake sa obe strane oko Rume se pravi nova trasa. Generalno, to prosirivanje pa dodavanje servisnih saobracajnica sa obe strane je teska glupost. Sto ce tek videti kad krene gradnja dela kroz Paragovo.