I ja mislim da je veci problem stanje smederevskog puta OD KALUDJERICE do USTANICKE:
1. kvalitet samog puta, deklarativno tvrdim nema goreg u celom Beogradu,
2. isključenje za VML kod pumpe, havarija od raskrsnice.
3. prvo isključenje/uključenje iz Mirijeva (nine kirsanove)
4. drugo isključuenje/uključenje iz Mirijeva (bajdina/suludo skretanje levo u narodni front)
5. sama okretnica na ustaničkoj, 305, 306, 307 je potrebno izmestiti na neki drugi terminus, da li konjarnik, da li cvetkova pijaca, svejedno je. Na ustaničkoj da ostanu najduže linije 302, 303, 304.
Samo zbog ovih problema sva putovanja traju u proseku 10-20 minuta duže, za sve nebitno bili iz kaludjerice ili iz begaljice.
Privremena rešešnja ovih problema bi bila:
1. ako planiraju proširenje smederevca, da se krene sa tim, u suprotnom svakako mora da se presvlači asfalt,
2. kružni tok kod Nisove pumpe (mnogo bitno)
3. semaforizacija nine kirsanove, dodatna traka za uključenje na smederevac, napravljena je podloga pre 2 godine
4. ukidanje uslovnog semafora, ukidanje skretanja levo u narodni front kod MML pijace, štelovanje semafora u korist bulevara 80:20
Neko elegantnije rešenje koje bi bilo poželjno, ali nešto ne vidim da će biti sprovedeno u delo je SMT, jednostavno Mirijevo nerealno brzo raste, ljudi imaju po 3-4 automobila, svi se voze sami, ne postoji svest da ti sam u kolima trebaš da propustiš autobus sa 30 ljudi i u kombinaciji sa nedostatkom volje i sposobnosti ljudi iz opštine i grada, nešto ne vidim ikakve promene na vidiku, a kamoli pozitivne