Ti ako tu vidis napad to je na tebi, ja vidim argumentaciju.
Najlakse je reci zamena teza i ne voditi diskusiju. Moja poenta je da se ovde dosta ljudi gnusa izgleda zgrade i kako je "kic" a zanemaruje da dobrom delu populacije se ovaj izgled zgrada svidja. I ja sam diskutovao oko toga, ne oko pozadine projekta oko cega se slazemo da je katastrofa.
Mozemo li se sloziti da:
1. Glavna problematika ovog projekta je KO GRADI i politicke veze oko njega a ne gde se gradi i kako izgleda
2. Da subjektivno misljenje beobuild foruma i malog % populacije nije relevantno za ostatak populacije i da bi oni radije docekali ovakav soliter nego jos jedan Geneks / Beogradjanku
A tebi licno sam odgovarao zbog tog elitistickog stava "jao pa ja na ovo ne smem da kliknem da odslusam pa moram da googlam slike".
Necemo nikada razumeti nas narod ako odbijamo da i saslusamo drugu stranu ili ako takav pristup imamo, i opet to je razlog zasto dobar deo nase populacije ne moze da se poveze sa opozicijom koja nastupa na slican nacin elitisticki.
Smem da slušam, ali neću.
Taj klik su pare toj ženi, ja to ne finansiram.
Tako se i stvara utisak da je to većina jer ljudi samo kliknu. Imaju desetine miliona pregleda, a ne mogu da napune školsku salu.
Ali ti opet ideš u totalnu zamenu teza i uopšte nije poenta u tome. Da, kod nas je ta estetika uglavnom vezana za narodnjake, u nekim drugim zemljama nemaju ove naše narodnjake pa opet imaju tu estetiku.
Meni lično je i malo gnusna jer mi žena od sultana dođe kao da peva da je žena od SS oficira, ali dobro, nije ni bitan moj lični stav tome. I siguran sam da to nije volja naroda nego nametnuto jednom delu narodu što ne znači da treba time da se vodimo.
Kada bi narodu predstavio sve vezano za projekat i dao više rešenja za izgled zgrade, lepo im objasnio, siguran sam da ne bi glasali za ovo bling bling g***o.
U ovom konkretnom slučaju je zgrada Dubai hijaluronske estetike povezane sa određenim izvođačima u Srbiji i tako se ispostavilo. To ni nema veze sa narodnom muzikom, ne vidim kako je to estetika Tozovca ili Miroslava Ilića.
Da je na primer predstavljen render neke šljašteće amerikane zgrade, sa šljokicama i velikim Mekdonalds znakom na vrhu, pitao bih se kakav je ovo Milić Vukašinović (roker) od zgrade i jednako bih stajao iza toga da je zgrada kič i da joj tu nije mesto.