Nisam. Nikad. Sve i da jesam, kakve veze ima? Šta sad ti hoćeš da nas ubediš? I zašto se konstantno ovde vrše lični napadi na učesnike foruma?
Iznosi se lično mišljenje da je zgrada kič ili ako nije univerzalni kič i to stavimo u kategoriju ,,ukusi zu različiti", svakako je kič za Beograd i nije joj tu mesto nego negde gde je okružena peskom.
Na sve to imamo kontroverznog bizmismena tj.investitora, pa bi bilo jako zamimljivo kada bi se protreslo sve oko toga kako je stekao novac, kupio zemljište, dobio dozvole...
Šta je problem da se maksimalno digne buka oko svakog objekta? Da se tako radi, ne bi danas bili tu gde jesmo. Naročito oko ovih visokih koji dominiraju okolinom i pola grada ih vidi.
Da ja gradim, rekao bih - udrite po meni za sve pare. Znao bih da sam čist, a ako je estetika problem, slušao bih i unapredio.
Ne znam ni kakav je to argument da većina sluša Ženu od sultana pa da zato moramo podići spomenik toj pesmi. Valjda se struka pita i ljudi koji su se školovali za to, a ne glasa narod kako će koja zgrada izgledati.
Mada, nemam ništa ni protiv da glasa narod, za***ao bi se ti samo tako ako misliš da bi se glasalo za Ženu od sultana. To što se nešto protura kao trend, ne znači uopšte da narod to većinski voli.
Ako bi se narodu jasno predočilo sve oko ove zgrade i investitora, u Srbiji 2025. godine na referendumu bi ovaj projekat bio odbijen, siguran sam.
Gde si ti bio kad se gradio Skyline?Onda ide tupava argumentacija - ne volite ovo jer ne volite našeg Vučića.
Pa jedini način da ova zemlja jednom napreduje je taj da smo maksimalno strogi prema svemu i sve se kontroliše.
Kada padne SNS, od prvog dana maksimalna kontrola nove vlasti oko svake sitnice.
Ovi mahači Hitlerovoj vojsci koja ulazi u Jugoslaviju su nas i doveli tu gde jesmo.
Па оно, Скајлајн је примеренији објекат.Ovaj forum jeste prso, realno. Mislim čast izuzecima.
Kad se gradio Skyline, i to na mestu gde ne treba, ljudi su slavili i veličali ga. Padali na pozadine, uuuuu vidi kula, uuuu sad smo ekonomska sila i svetska metropola, trt mrt...
Sad kad se gradi nova kulčina, u centru Novog Beograda gde i treba, sad se isti ti ljudi gnušaju i šokiraju.
Sad čekam 200 IQ postove koji će da mi pišu kako je Skyline jako drugačiji i mnogo bolji od ovoga što će Alta da gradi. Iako su realno i jedno i drugo tipične bezlične utilitarističke kulčine, koje mogu donekle skladno da izgledaju samo na Novom Beogradu i nigde više.
Ja već godinama pišem da Desna obala Save nije za kulčine i megalomani i kompleksaši sa BB me gledaju kao ludaka, dok dele sličice i postere Skylinea slikanog iz 300 uglova sa 300 pozicija kao da je poster Pamele Anderson iz 90ih. Isto tako, godinama pišem da su kulčine za Novi Beograd, i isti ljudi me na to gledaju kao ludaka.
Dakle, da sumiramo:
Skyline kulčina na brdu, u starom delu grada, okružena niskim i starim zgradama = remek delo
Alta kulčina, u ravnici, na prostranom NBG, okružena drugim modernim i/ili visokim zgradama = kičeraj i gušenje Beograda
Okej, Beobilde, okej... Kako god vi kažete.
Prsli ljudi načisto.
Ja tebe ne napadam, ja ti kazem da dobar deo populacije (ako ne i 50%) odobrava izgled kule i muziku koje se ti gnusas.Nisam. Nikad. Sve i da jesam, kakve veze ima? Šta sad ti hoćeš da nas ubediš? I zašto se konstantno ovde vrše lični napadi na učesnike foruma?
Iznosi se lično mišljenje da je zgrada kič ili ako nije univerzalni kič i to stavimo u kategoriju ,,ukusi zu različiti", svakako je kič za Beograd i nije joj tu mesto nego negde gde je okružena peskom.
Nije problem, procitaj moj komentar na prvoj strani i u drugoj temi. Ja se ne slazem sa time KO GRADI i sa cijim parama, ali da ovo gradi bilo ko drugi ko je cist apsolutno bih podrzavao projekat.Na sve to imamo kontroverznog bizmismena tj.investitora, pa bi bilo jako zamimljivo kada bi se protreslo sve oko toga kako je stekao novac, kupio zemljište, dobio dozvole...
Šta je problem da se maksimalno digne buka oko svakog objekta? Da se tako radi, ne bi danas bili tu gde jesmo. Naročito oko ovih visokih koji dominiraju okolinom i pola grada ih vidi.
Pa zato ste se zgrade grade za svoj narod, a ne 10% elitista koji se gnusaju istog tog naroda. Zato i jeste Vucic na vlasti ovoliko dugo kada krug dvojke ne podnosi vecinu svog naroda. Struka moze da propise visinu i u odredjenim etno gradovima stil u kome moze da se gradi, sa obzirom da je Beograd multi kultoroloski toga nema.Da ja gradim, rekao bih - udrite po meni za sve pare. Znao bih da sam čist, a ako je estetika problem, slušao bih i unapredio.
Ne znam ni kakav je to argument da većina sluša Ženu od sultana pa da zato moramo podići spomenik toj pesmi. Valjda se struka pita i ljudi koji su se školovali za to, a ne glasa narod kako će koja zgrada izgledati.
Da li si ti sproveo anketu pa znas da narod vecinski voli nesto ili ne?Mada, nemam ništa ni protiv da glasa narod, za***ao bi se ti samo tako ako misliš da bi se glasalo za Ženu od sultana. To što se nešto protura kao trend, ne znači uopšte da narod to većinski voli.
Belo utilitarističko smeće i žuto utilitarističko smeće.Па оно, Скајлајн је примеренији објекат.
Замишљам само голубове на свим овим нарезаним деловима Алта калифе.
Стилски ово није за Србију нити Београд, а ни Европу.
Ja mislim da najbolje da svi buduci soliteri budu kopija Beogradjanke, i time cemo umiriti Beobuild i krug dvojke konacno.Belo utilitarističko smeće i žuto utilitarističko smeće.
Čak je žuto utilitarističko smeće više u skladu sa svojom okolinom i sa svojom lokacijom.
A ljudi ovde se foliraju kao da su razlike između njih poput razlike između BMW X6 i Mercedes Pulmana. Ne. Obe zgrade su BMW X6, osmišljene od foliranata za druge plitkoumne folirante i pomodare koji se lože na megalomanije i kulčine.
Ajde dogovori se sam sa sobom pa se vrati.Ja tebe ne napadam, ja ti kazem da dobar deo populacije (ako ne i 50%) odobrava izgled kule
Da li si ti sproveo anketu pa znas da narod vecinski voli nesto ili ne?
Što se mene tiče, neka izgledaju kako god. Samo neka mi ih ne trpaju više na Desnu obalu Save. A tamo među Geneksima, One-ovima, Ušćima... savršeno mi je svejedno kako izgledaju.Ja mislim da najbolje da svi buduci soliteri budu kopija Beogradjanke, i time cemo umiriti Beobuild i krug dvojke konacno.
Da, ali to nije tema nego pokušavaju da podmetnu da smo mi podmetnuli to kao temu. Niko to na takav način nije rekao.Оф топик али музички елитизам је такође облик малограђанштине.
Рок је музика за народне масе колико и турбо фолк, ако не и више. Ту да се наши људи не заносе. Најпримитивнији и друштвено најмалигнији музички жанрови су долазили углавном са запада и по правилу у пакету са дрогом и насиљем.
Масна фолкерка ту не може ни да приђе по штетности.
Drago mi je da je konačno neko obratio pažnju na najbitniju stvar u ovom društvu. Inače nam je sve ostalo potaman, kao Švajcarska smo, samo je ovo bio problem! Bravo još jednom!Никада ниси написао о уништавању најстарије локомотиве која је била симбол развијања српске железнице зарад картонског насеља на обали Саве. Историја је буквално обрисана због тога.
Ja mislim da najbolje da svi buduci soliteri budu kopija Beogradjanke, i time cemo umiriti Beobuild i krug dvojke konacno.
Ti ako tu vidis napad to je na tebi, ja vidim argumentaciju.Ajde dogovori se sam sa sobom pa se vrati.
Inače, da, botovi ovde svode na lični nivo i da smo ustaše i idemo u Zagreb...
Mi po zgradi, oni po nama.
Na ove ostale zamene teza ne bih stvarno.
Pa vi ubijate ljude kada gradite i rekonstruišete, jedan posto se niste promenili posle svega, predsednik i dalje se pita za sve i smara ga što ga smaraju jer se brdo pomera 1 milimetar, tako da ako je neko protiv svega samo iz razloga što ćaciji grade, pa to je više nego validan argument!
Smem da slušam, ali neću.Ti ako tu vidis napad to je na tebi, ja vidim argumentaciju.
Najlakse je reci zamena teza i ne voditi diskusiju. Moja poenta je da se ovde dosta ljudi gnusa izgleda zgrade i kako je "kic" a zanemaruje da dobrom delu populacije se ovaj izgled zgrada svidja. I ja sam diskutovao oko toga, ne oko pozadine projekta oko cega se slazemo da je katastrofa.
Mozemo li se sloziti da:
1. Glavna problematika ovog projekta je KO GRADI i politicke veze oko njega a ne gde se gradi i kako izgleda
2. Da subjektivno misljenje beobuild foruma i malog % populacije nije relevantno za ostatak populacije i da bi oni radije docekali ovakav soliter nego jos jedan Geneks / Beogradjanku
A tebi licno sam odgovarao zbog tog elitistickog stava "jao pa ja na ovo ne smem da kliknem da odslusam pa moram da googlam slike".
Necemo nikada razumeti nas narod ako odbijamo da i saslusamo drugu stranu ili ako takav pristup imamo, i opet to je razlog zasto dobar deo nase populacije ne moze da se poveze sa opozicijom koja nastupa na slican nacin elitisticki.
Обе зграде су ружне. Ето, написао сам.Beobuild logika:
Pogledajte prilog 254299
A i jedno i drugo su bezukusni korporativni utilitarizam, samo što jedno smrdi na pokvarena jaja a drugo na pokvareno mleko. Big faking difrens.
Тома Здравковић. Продао југовићима аутодестеуктивни фазон меланхоличним одваљивањем у кафани "због љубави".pa dok je drzava gurala rok nije bila
ovo sto pricas sa drogom i nasiljem, je isto kao kada bih ja rekao koliko je turbo folk kriv zbog pijanih bu**** sto su ubili u saobracajkama nevine...
Тома Здравковић. Продао југовићима аутодестеуктивни фазон меланхоличним одваљивањем у кафани "због љубави".
А са друге стране држава ударила са радничком вињак културом. Како се калио челик.
А са треће безбедносни стандарди застава аутомобила хаххаха
Рецепт за катастрофу.
Ima smisla što ti je asocijacija na studentski dom, komunizam. To je verovatno psolednji put da su isti gradjeni, za razliku od ekipe u gradskoj vlasti u poslednjih 15 godina.Kakvo komunisticmo razmisljanje da od mesta za elitni hotel napravis studentski dom...a ato ae tice njihovig razmisljanja ne bi izgledalo kao danasnja poljska danasnja poljska je puna nebodera meni vise lici da bi izgledali kao komunisticka poljska ...
malogradjanstina vs seljanijada
pa dok je drzava gurala rok nije bila popularna luna iz novog sada vec bijelo dugme
kada se rok gurao, slusalo je vise ljudi, kao sto i sve sto ide sa marketingom, tribalizmom i slicno
ali folk i satorijada je i dalje bila u krvi ovog naroda, sto se 90-tih samo otisli u monopol
ovo sto pricas sa drogom i nasiljem, je isto kao kada bih ja rekao koliko je turbo folk kriv zbog pijanih bu**** sto su ubili u saobracajkama nevine...