Šta je novo?

Cene nekretnina

I opet eskivaža. Sve to o čemu pričaš na stranu, ali 100e po kvadratu (ili više) za tapet uopšte nije jeftino. Da li će da izgleda skupa tapeta jeftino ili će ostatak prostora da isprati, da li će jeftiniji elementi biti ukusno uklopljeni u enterijer tako da odaju sasvim drugi efekat, nije bila tema.

Uopšte se ne slažem da su te tapete teška seljana, kako kažeš, no to je tek nebitno za ovu diskusiju.
100 evra/m2 za tapete je potpuna seljana. Taj ko daje tolike pare za 1m2 nije zaradio pošteno ...ili je mnogo glup.

Skupo je relativno. Da izgleda skupo moraju da se kombinuju sa ostalim skupim materijalima. Nije to da zid prelepiš tapetom i kao to sad izgleda skupo jer si nalepio tapetu.

Ovo se u ABloku oglašava kao lux
Pogledajte prilog 254134

i ovo

Pogledajte prilog 254135

i ovo

Pogledajte prilog 254136

tako da šta je nekome skupo i lux, to je teška priča...
Potpuno nefunkcionalno i gubljenje prostora..nigde veze...prostor loše iskoriščen...pretrpano

I opet eskivaža. Sve to o čemu pričaš na stranu, ali 100e po kvadratu (ili više) za tapet uopšte nije jeftino. Da li će da izgleda skupa tapeta jeftino ili će ostatak prostora da isprati, da li će jeftiniji elementi biti ukusno uklopljeni u enterijer tako da odaju sasvim drugi efekat, nije bila tema.

Uopšte se ne slažem da su te tapete teška seljana, kako kažeš, no to je tek nebitno za ovu diskusiju.
Ako pričamo o zaista luks stanovima, tapeta od 100 evra je jeftina, to je niži cenovni rang. A i zato što je to nebitan trošak u odnosu na to koliko ti love treba da nešto opremiš da stvarno bude lux. Ako već pričamo o zaista lux tapetama, to su ručno slikane svilene tapete, a ne to techno graphica industrijsko kič smeće, pandan foto tapetima iz 70tih.

Ovo su te ručno slikane svilene tapete koje verovatno koštaju 1000+ evra po kvadratu. Jel misliš da je ova tapeta najskuplja stvar u ovom prostoru, i da prostor izgleda skupo zbog te tapete? (zanemarimo ceo quirky fazon, ovo sam stavio samo da ilustrujem priču sa tapetama)
1759775435134.png

Meni jedan ćalac iz parka kaže da je prodaja zamrla skroz, ko stigne da proda još do nove godine, pa stiže slom tržišta i najteža zima od rata.
Ja sam se složio, nisam imao druge, zvuči kao da čovek zna o čemu govori.
Jos kad to povezes sa onim komentarom oko "programatora" zakljucis da nista nije slucajno :)

@mariks Da ali kad na svakom zidu nesto busne moras sve okreciti ako hoces da se ne vidi da je mazano, tesko ces ubosti istu nijansu, pogotovo ako je zid u boji. Pa pomnozis koliko kosta krecenje danas, i koliko cekas da nekog uopste navatas za krecenje, pa vreme. Velika zavitlancija. Mozda neko i zakreci samo delove ali na sta to lici... podstanar realno treba da vrati stan u prethodno stanje ako vrsi fizicke izmene, koliko kosta da kosta, ne mora da menja ako nece moci da vrati.
U inostranstvu postoje rent frendli stvari za menjanje izgleda stsna, posle sve cupas i vracas kako je bilo.
Ako je sve belo možeš da mackaš koliko hoćeš, ako je u boji jbg svakako ako ne želiš tražiš da se vrati u prvobitno stanje, nijansu ako nemaš ubošćeš je skoro nikad. Eto, žena sa ovog klipa sve sama uradi, i popuni rupe i prekreči, a ti se tu nešto žališ :p Nek je i 2e m2 krečenja, uštediš lepe pare :D

@Extroniks
el vidiš da je do krečenja :kum:

Ako pričamo o zaista luks stanovima, tapeta od 100 evra je jeftina, to je niži cenovni rang. A i zato što je to nebitan trošak u odnosu na to koliko ti love treba da nešto opremiš da stvarno bude lux. Ako već pričamo o zaista lux tapetama, to su ručno slikane svilene tapete, a ne to techno graphica industrijsko kič smeće, pandan foto tapetima iz 70tih.

Ovo su te ručno slikane svilene tapete koje verovatno koštaju 1000+ evra po kvadratu. Jel misliš da je ova tapeta najskuplja stvar u ovom prostoru, i da prostor izgleda skupo zbog te tapete? (zanemarimo ceo quirky fazon, ovo sam stavio samo da ilustrujem priču sa tapetama)
Pogledajte prilog 254137

Opet sve je stvar ukusa. Kamin rekao bih da je tu najskuplji jer dominira i fokalna je tačka. Potom luster, pa sve ostalo (možda tepih mada ne vidi se jasno na fotki). Ceo taj stilski srednjevekovni estetizam nije nešto što mi se sviđa pa je verovatno da bi mi se lično jeftinija tapeta i svedeniji prostor više svideli. Znam za ručni slikane tapete, ne znam im cenu ali očekivao bih 4 cifre.

I dalje kažem i vraćam se na tvoj prvi komenar na koji sam odgovorio, tapete nisu jeftine. Ima jeftinih ali daleko od toga da su sve tapete po defaultu jeftine.

Nekom se sviđaju, nekom se ne sviđaju, nekom vrede 100e /m2, neko ih ne bi ni pljunuo, neko etiketira odmah kriminalac ili bu****, a neko smatra da zakupci nisu ni dostojni tapeta, samo klot zidovi da može da se burgija 😀. Uglavnom, niko nije ravnodušan na tapete 😁

Opet sve je stvar ukusa. Kamin rekao bih da je tu najskuplji jer dominira i fokalna je tačka. Potom luster, pa sve ostalo (možda tepih mada ne vidi se jasno na fotki). Ceo taj stilski srednjevekovni estetizam nije nešto što mi se sviđa pa je verovatno da bi mi se lično jeftinija tapeta i svedeniji prostor više svideli. Znam za ručni slikane tapete, ne znam im cenu ali očekivao bih 4 cifre.
Ni meni lično se ovo bog zna kako ne sviđa, tj. ne bi živeo u ovakvom prostoru, ali je poenta da skupa tapeta (ma šta god to skupo nekome značilo) ne čini prostor skupim sama po sebi, već to mora da prati i ostatak enterijera da bi nešto ostavilo utisak skupog. Ljudi generalno nemaju nikakvog ukusa, vide sliku u Tecnografica katalogu, i svidi im se soba, i misle da ako nalepe taj tapet soba će im izgledati tako. A ne vide da je na toj slici plafon na 3.5 metra, ne vide krevet koji košta 15k evra i dve fotelje od kojih svaka košta 8k evra, i viri ćošak kamina od 20k evra i pod i plafon i lajsne i luster neki besan i ne znam ni ja šta, i da to zbog celokupnog dojma izgleda skupo a ne zbog tapeta koji je nalepljen na zid.

Poslednja izmena:
Moj neki utisak je da i sirotinjski stan može dobro izgledati ako osoba koja ga oprema ima ukusa i zna da uklopi nameštaj. I tu bi i seljana tapeta legla tako da ne bude seljana, ako je neko talentovan za uređenje prostora.

S druge strane znam ljude kojima pare nisu problem, a stanovi im liče na teški kič.

Moj neki utisak je da i sirotinjski stan može dobro izgledati ako osoba koja ga oprema ima ukusa i zna da uklopi nameštaj. I tu bi i seljana tapeta legla tako da ne bude seljana, ako je neko talentovan za uređenje prostora.

S druge strane znam ljude kojima pare nisu problem, a stanovi im liče na teški kič.
Apsolutno se slažem.

E vidiš, to je tačno ono o čemu ja pričam. Prvo te techno graphica tapete su teška seljana. Ali teška. Drugo, to da bi izgledalo skupo, to mora da prati i nameštaj i ostatak stana. Seljoberi misle da uzmeš tapetu koja košta 100 evra po kvadratu i to nalepiš na zid, i to sad kao izgleda skupo... a ispod si stavio Numanović ugaonu garnituru i to sve u neki ćumez od dnevne sobe od 15 kvadrata.

Nešto može da izgleda skupo a da ne uložiš mnogo novca, a možeš i da potrošiš koliko hoćeš novca a da i dalje izgleda jeftino.
A zasto kreces od toga da sam ja seljak?

• Sviđa mi se
Reagovanja: ozu

Sirotinjski stan 🤣

Ako vas zanima trosenje para, umesto u stanove da spucate da bude nezaboravno, samo cimajte, evo meni ova reklama izasla skoro, ima i jadranska obala u ponudi 6 dana oko 30k https://www.fourseasonsyachts.com @Filip 01 u tebe gledam za ovo, posle onog opisa sa tompusima u penthausu haha

Vrh